Mi a menete annak, hogy a házam felét a párom nevére írassam? Ez lehetséges úgy, hogy az anyámnak haszonélvezeti joga van rajta?
Figyelt kérdés
2021. márc. 10. 10:12
101/154 anonim válasza:
98!
Nem igaz. Sosem feleződék. Se 7, se 70, se 700 év után. A házasság előtti vágyon mindig különvagyon marad Magyarorszagon.
102/154 anonim válasza:
igen, de itt arról van szó, hogy rá akarja íratni. Akkor nincs 7 év, hanem attól a perctől kezdve a pasié a fele.
104/154 anonim válasza:
Tudom, nem írtam, hogy van. A házasságkötés előtt szerzett vagyon mindig különvagyon marad.
105/154 anonim válasza:
Kivéve, ha ráíratja. Akkor az attól a perctől a pasié is.
106/154 anonim válasza:
Ha ráíratja, nyilván az övé lesz. Az "Akkor nincs 7 év, hanem attól a perctől kezdve a pasié a fele." pedig értő olvasással azt jelenti, hogy ha nem íratná rá, akkor 7 év múlva így is úgy is az övé lenne a fele.
107/154 anonim válasza:
akkor, hogy értsd amit írtam: A házasságkötés előtt szerzett vagyon soha , sehány év mólva nem lesz a házastársé, kivéve ,ha a hülye nő ráíratja a felét. Akkor a fele ház attól a pillanattól kezdve a pasié.
108/154 anonim válasza:
107!
Én tudom, hogy sosem lesz közös. Te keverted bele a ű evet
110/154 anonim válasza:
ja, vita vége, mert te azt mondod?????
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!