Miért nem örül az eljegyzésemnek, boldogságomnak? Jogos, hogy rosszul esik?
A párom eljegyzett, ezt a szüleimnek és a tesómnak tegnap mondtuk el, egy vacsora keretében. A szüleim nagyon örültek, a nővérem kevésbé...
Róla tudni kell, hogy egy nagyon rideg, racionalista ember, akinek mindig fontosabbak voltak a tanulmányai, eredményei, most már karrierje, mint az emberi kapcsolatok. 27 éves, de még sosem mutatott be itthon senkit.
Azt mondja, hogy sosincs egyedül, mindig van éppen valakije, de még ő is nehezen viseli sokszor a családunkat, nem várná el egy számunkra idegen férfitól, hogy mosolyogva toleráljon minket. Meg hogy esetleg hazahozna karácsonykor valakit, 3 hétre rá szakítanak, ő nem fog fél év múlva családi szülinapozáson magyarázkodni a Julika néninek, hogy hol van a Gergő, mi lett vele. Szóval ő nagyon megtartja magának a magánéletét és ha bárki úgy viselkedik, olyat tesz, ami neki nem tetszik, akkor az illető azonnal elvágta magát nála.
Azt mondja, hogy neki sokkal jobb érzés, hogy megengedheti magának a luxust, hogy 20 milliós autója van, vagy hogy már beutazta a fél világot és nem vágyik arra, hogy egy férfi korlátozza. Ő a maga ura.
Bár nekem ez furcsa, de sosem kapta tőlem a szöveget erről. Ha neki jó, nekem is. Viszont az eljegyzésemmel kapcsolatban ő egyáltalán nem ilyen "megértő". Már tegnap is mondta az asztalnál, hogy nem érti, miért érzem szükségét 21 évesen ennek, jó hogy nem már a szalagavatómon lettem menyasszony és hogy ő azt látja mindenhol, hogy a párok, házasságok mennek szét és mégis kinek fogok majd én kelleni 30-32 évesen, három gyerekkel mellettem majd? Meg hogy inkább élnem kéne még, nem házi asszonyt játszani és várni haza a férjem.
Igen, tényleg fiatalok vagyunk (21-22). De nem most rögtön akarjuk mi az esküvőt, 2022 nyárára tervezzük. Előtte szeretnénk összeköltözni (most januárban majd), közös élményeket szerezni, utazni akár. Nem rohanunk sehová, de az tény, hogy én 25 éves koromra szeretnék legalább egy gyereket már. A párom is hasonlóan gondolkozik, szinte mindenben egy a véleményünk és 1,5 év kapcsolat után úgy éreztük, hogy itt az ideje komolyan gondolkoznunk a jövőről.
Azt hittem, hogy a testvérem is örülni fog, erre olyanokat mondott, hogy rá a szervezésnél ne számítsak, ő kimarad az ilyen bohóckodásokból, neki nincs erre ideje és energiája. Meg hogy ő közel 30 évesen nem érzi ennek szükségét, mert teljes élete van így is, nem érti, hogy nekem éppen felnőttként minek így sietni.
bar en is korainak tartom az eljegyzest, ha titeket ez tesz boldogga, orulnek neki, es nem akarnam elrontani az oromotoket, esetleg negyszemkozt rakerdeznek hogy biztos ezt akarod e, es nem erzed e ugy hogy elsietitek, de ennel tobbet nem engednek meg magamnak, meg akkor sem, ha alapvetoen ellenzem a dolgot, mert tiszteletben tudom tartani s felnott testverem erzeseit.
a novered lehet hogy jot akart, de a stilus ahogy kozolte kicsit sem volt megfelelo.
32,33,
Az meg van, hogy itt két olyan emberke akar összeházasodni, akik nem éltek együtt egy percet sem és nem el egymással szexuális életet
Kicsit látszik hogy fiatal vagy és kakaskodsz.
A noverednek nyilván nem a legjobb, hogy egyedül van, valószínűleg valami nem okés e téren, és így védekezik a szembenézés ellen hogy bagatellizálja az eljegyzeses eskuvos témákat. Persze magát égeti,mert inkább megjatszhatna egy langyos lelkesedést...
De! Te mit akarod kierőszakolni az ő rajongását meg bevonását? Hogy még jobban te legyél a nyertes? Nem mindegy neked?
(Tényleg kicsit fárasztó amúgy mikor valaki nagyon raporog az esküvő témára, gondolj csak valakire aki egyfolytában politizál pl...)
Na szóval ne a novereddel temazz erről, a véleményét meg ne vedd komolyan, ha meg igaza lesz na és? Mivel rosszabb elválni mint szakítani egy hosszú élettársi kapcsolat után? -semmivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!