Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem örül az eljegyzésemn...

Miért nem örül az eljegyzésemnek, boldogságomnak? Jogos, hogy rosszul esik?

Figyelt kérdés

A párom eljegyzett, ezt a szüleimnek és a tesómnak tegnap mondtuk el, egy vacsora keretében. A szüleim nagyon örültek, a nővérem kevésbé...

Róla tudni kell, hogy egy nagyon rideg, racionalista ember, akinek mindig fontosabbak voltak a tanulmányai, eredményei, most már karrierje, mint az emberi kapcsolatok. 27 éves, de még sosem mutatott be itthon senkit.

Azt mondja, hogy sosincs egyedül, mindig van éppen valakije, de még ő is nehezen viseli sokszor a családunkat, nem várná el egy számunkra idegen férfitól, hogy mosolyogva toleráljon minket. Meg hogy esetleg hazahozna karácsonykor valakit, 3 hétre rá szakítanak, ő nem fog fél év múlva családi szülinapozáson magyarázkodni a Julika néninek, hogy hol van a Gergő, mi lett vele. Szóval ő nagyon megtartja magának a magánéletét és ha bárki úgy viselkedik, olyat tesz, ami neki nem tetszik, akkor az illető azonnal elvágta magát nála.

Azt mondja, hogy neki sokkal jobb érzés, hogy megengedheti magának a luxust, hogy 20 milliós autója van, vagy hogy már beutazta a fél világot és nem vágyik arra, hogy egy férfi korlátozza. Ő a maga ura.

Bár nekem ez furcsa, de sosem kapta tőlem a szöveget erről. Ha neki jó, nekem is. Viszont az eljegyzésemmel kapcsolatban ő egyáltalán nem ilyen "megértő". Már tegnap is mondta az asztalnál, hogy nem érti, miért érzem szükségét 21 évesen ennek, jó hogy nem már a szalagavatómon lettem menyasszony és hogy ő azt látja mindenhol, hogy a párok, házasságok mennek szét és mégis kinek fogok majd én kelleni 30-32 évesen, három gyerekkel mellettem majd? Meg hogy inkább élnem kéne még, nem házi asszonyt játszani és várni haza a férjem.

Igen, tényleg fiatalok vagyunk (21-22). De nem most rögtön akarjuk mi az esküvőt, 2022 nyárára tervezzük. Előtte szeretnénk összeköltözni (most januárban majd), közös élményeket szerezni, utazni akár. Nem rohanunk sehová, de az tény, hogy én 25 éves koromra szeretnék legalább egy gyereket már. A párom is hasonlóan gondolkozik, szinte mindenben egy a véleményünk és 1,5 év kapcsolat után úgy éreztük, hogy itt az ideje komolyan gondolkoznunk a jövőről.

Azt hittem, hogy a testvérem is örülni fog, erre olyanokat mondott, hogy rá a szervezésnél ne számítsak, ő kimarad az ilyen bohóckodásokból, neki nincs erre ideje és energiája. Meg hogy ő közel 30 évesen nem érzi ennek szükségét, mert teljes élete van így is, nem érti, hogy nekem éppen felnőttként minek így sietni.

2020. nov. 28. 13:56
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
88%

Hasonló felfogásom van mint nővérednek. Igaz nincs 20 milliós autóm, nem is lesz, mert sosem fizetnék érte ennyit. Ő ilyen, más az értékrendje, ahogy nekem is. Engem sem különösebben izgatna, és nem rosszindulatból vagy irigységből. Egyszerűen nekem is más dolgok fontosak mint egy eljegyzés és esküvő, egy gyerektől pláne minden más jobban izgat. Egyszerűen vannak olyan emberek, mint pl. a nővéred vagy én, akik nem családcentrikusak, és nem abban látják az élet értelmét, hogy megházasodjanak, és idővel gyereket szüljenek.

Nekem is az utazás, a karrier a fontos, a jó életminőség. Ne vedd magadra a nővéred viselkedését, mert nem neked szól, engem pl. senkié sem érdekelne. Udvariasságból elmormolok egy "tök jó"-t, de közben meg leszarom, 5 perc múlva el is felejtem.

2020. nov. 28. 14:37
 12/38 anonim ***** válasza:
92%
Azt akartam írni, hogy valószínűleg igaza van és vagy össze sem fogtok házasodni, vagy elváltok pár év múlva. Viszont az utolsó hozzászólásodat olvasva, te az a típus vagy, aki a legszarabb házasságban is benne marad.
2020. nov. 28. 14:38
 13/38 anonim ***** válasza:
90%
Ja, hát akkor ezért kell hamar házasodnotok. :D
2020. nov. 28. 14:40
 14/38 anonim ***** válasza:
85%

Bár én nem ennyire durván vagyok ilyen, mint a nővéred, de én sem örülnék neki, ha a 21 éves hugom házasodna. Sőt nálunk az egész család nem örülne.

A környezetünkben csak az ilyen 18 éves tinikapcsolatokban kérik meg a lány kezét, jobb esetben fél éven belül szakítanak általában, rosszabb esetben meg 1 év múlva már más lány kezét kérik meg. A másik ilyen korai lánykérés meg általában a felcsinált lányoknál szokott lenni. Egy db őszinte, évekre szóló lánykérést nem láttam ennyi időseknél, pedig én szinte napi szinten látom a facebookon az eljegyzéseket.

Már csak azért sem tudnék örülni,mert az ember ebben a korszakban változik a legtöbbet, nagyon tisztán emlékszem, hogy mintha egy másik ember lettem volna 23 évesen, mint 21 és most 26 évesen meg teljesen ellentettje vagyok a 21-23 éves énemnek. Nagyon nem szerencses ebben a korszakban egy életreszóló megpecsételő döntést hozni és szülni 2-3 gyereket. Tesódnak adok igazat, hogy ezekből szokott lenni a 30 évesen elvált 2 gyerekes anyuka kategória. Sőt mondok jobbat, unokatesóm 23 éves korára vált el egy gyerekkel! Gondolhatod, milyen pasiknak kell ilyen feltételekkel...

Bocsánat, ha túl negatív voltam, de 69%-os válási rátával 21-22 évesen(még gyerekként) házasodni nagy hülyeség.

2020. nov. 28. 14:41
 15/38 anonim ***** válasza:
92%
1,5 évig fogtok együtt élni szex nélkül? Nem kötekedni akarok de ezt a párod is tudja?
2020. nov. 28. 14:42
 16/38 anonim ***** válasza:
42%
azért álljatok már le itt a statisztikákkal. Hozok akkor egy példát én is, szüliem 20,21 évesen házasodtak össze és még mindig együtt vannak.(most 49,50 évesek) Semmire sincs biztosíték, ha ne adj isten mégsem működne,akkor elválnak...
2020. nov. 28. 14:44
 17/38 anonim ***** válasza:
64%
16-os! Ne hasonlítsuk már össze a mai házasságokat a 40-50 évvel ezelőttikkel! Teljesen más volt a megszokott, az elvárás. Aki elvált, azt nagyon kivetette a falu népe. Ma meg a házasság egy eldobható zsepi vagy pohár, az első gond után eldobják.
2020. nov. 28. 14:46
 18/38 anonim ***** válasza:
89%
Sajnos igaza van a nővérednek. Tapasztalatból mondom, hogy a "koránmentférjhez" "nemtanult, nemdolgozott, nemutazott" nőkből lesznek az egyedülálló anyák vagy a megkeseredett feleségek 30-40 éves korukra. Nekem is lehetőségem lett volna 19-20 évesen összeköltözni/eljegyeztetni magamat. Borzalmas érzés volt, főleg, hogy teljesen az akkori párom árnyékában éltem (ő szerezte a munkámat, nála töltöttem az időm nagy részét, minden együtt csináltunk).
2020. nov. 28. 14:46
 19/38 A kérdező kommentje:
De kik? Mert mi biztosan nem. Elhiszem, hogy a százalékok nem a mi oldalunkon állnak, de ha az emberek többet foglalkoznának a saját életükkel, házasságukkal, akkor talán több lenne a megmenthető kapcsolat is.
2020. nov. 28. 14:47
 20/38 anonim ***** válasza:
75%
nem azért nem váltak el mert kivetette volna a falu népe :D és egyáltalán nem volt más, 1 vagy 2 osztálytársm volt akinek a szülei együtt voltak. és akik elváltak, nem 21 évesen házasodtak.
2020. nov. 28. 14:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!