Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 16 éves vagyok, terhes lettem...

16 éves vagyok, terhes lettem valaki segítsen már (? )

Figyelt kérdés
Kilyukadt az óvszer nem vettük észre a barátommal,a szüleimnek nem merem elmondani,hisz még úgy tudják érintetlen vagyok,kiborulnának sőt még a házból is mehetnék.A barátom családjának ez ellen semmi ellenvetnivalója,de én nem szeretném a babát,egyrészt anyagi bizonytalanság,másrészt fiatalnak tartom magam az anyasághoz.Nem tudom mit tegyek,hisz elvetetéshez 18 év felett kell lenni szülői bele egyezés nélkül,házi praktikát halottam ez ellen (élesztő,és rá inni a pálinkát),ha valaki tud valami tanácsot,esetleg praktikát írjon már,nagyon kivagyok borulva.
2010. aug. 5. 23:44
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 anonim ***** válasza:
100%
Nem leht elvetetni, csak ha a szülő is hozzájárul, de ha nem veteted el, akkor is megtudják, tehát jobb minél hamarabb elmondani és elmenni a megszakításra. Ne feledd, az idő fontos, 12 hét áll összesen a rendelkezésredre, hogy megszakíttasd a terhességet. Ha megtartod, azzal elrontos a saját, a gyereked és a szüleid életét MINIMUM, de lehet, hogy még többekét is.
2010. aug. 6. 01:18
 42/75 anonim ***** válasza:
59%

Nem tudom miért kell lehordani szegényt. Épp elég baja van így is. Szerintem is inkább használjon óvszert, mint tablettát, mellesleg ugyanannyi a hátránya-előnye egyiknek is meg a másiknak is. Meg ha a szülőkkel ilyen a kapcsolat akkor, hogy vegyen tablettát? Egyszer úgyis észrevennék, nem lehet a végtelenségig titkolni. Meg ugye pénzbe kerül, nem is kevésbe. Az, hogy miért nem ment venni 72 órán belülit, hát nem tudom, hogy egy 16 évesnek mikor és honnan lenne annyi pénze csak úgy? Vagy nálatok alap a +6000ft-os zsebpénz? Segítséget akar kérni... kétségbe van esve, fél a szüleitől... semmi együttérzés nincs bennetek, tisztelet a kivételnek. Szerintem a pálinkás élesztős dolgot meg ő sem gondolta komolyan, csak az elkeseredettség hozta a gondolatot.

Inkább örülnétek, hogy itt kér segítséget (ahol éppen tud) és nem máshogyan oldja meg a problémáját (mint a tévében gyakran elhangzó megölte a gyerekét titokban című történet).

A kérdéshez visszatérve:

Mindenképp menj el egy orvoshoz, beszélj a szüleiddel, vidd a párodat is, együtt könnyebb elmondani. Az abortusz olyan 30000 körül van, egy napot kell befeküdni a kórházba, és remélhetőleg az esetből tanulva a szüleidnek picit megváltozik a gondolkodása, és ezekután több mindent meg tudsz majd velük beszélni, és nem kerülsz majd hasonló helyzetbe.

2010. aug. 6. 01:36
 43/75 anonim ***** válasza:
93%

hát sajnos tényleg csak úgy segíthetsz ezen, hogy elmondod a szüleidnek.

Van egy csajszi ismerösöm, 15 éves, idén év elején teherbe esett. Eleinte ö sem akarta elmondani a szüleinek, hogy mi a helyzet. Mindenáron be akart szerezni egy RU-486 nevezetü abortusztablettát. Végül sikerült lebeszélnem róla, rengetegen haltak meg töle...elmondta a szüleinek, így sikerült elintéznie az abortuszt.

Ne légy butus, inkább egy ideig tartó harag, minthogy belehalj!

A 72 órás nincs szerintem 6 ezer, mikor én 17 voltam, 5 éve volt 2000, nem hiszem, hogy ennyivel emelték volna, bár én csak 1x vettem igénybe anno...

35 hetes

2010. aug. 6. 08:19
 44/75 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen mindegy milyen régimódiak a szüleid. Ilyenkor minden szülő segít a gyermekén. Másra kire számíthatnál? Házi praktikákat felejtsd el, ha csak nem akarod magad is megölni.
2010. aug. 6. 08:20
 45/75 anonim ***** válasza:
68%
Élesztő meg pálinka???Normális vagy???Érdekes családod van írod hogy más a felfogásuk és a gyereket nem fogadnák el de azt elfogadták hogy 14 évesen már barátod legyen???Vagy titkoltad???Akkor tényleg furák a szüleid.Ez az ő felelőségük is mert te a kiskorú lányuk vagy tehát tudniuk kell.Ahhoz nem voltál fiatal hogy szexelj????De a felelőség vállaláshoz már az vagy??És igen 6 ezred nem volt de 30 lesz az abortuszra???Az a baj nem tudlak sajnálni.
2010. aug. 6. 08:50
 46/75 anonim ***** válasza:
72%

Velem is megtörtént ez,17 évvel ezelőtt.A fiam decemberben lesz 17 éves, én meg 33.

Az apjával a mai napig együtt vagyok, felváltva kijártuk a sulit, lediplomáztunk,van kertvárosi 5 szobás házunk, kocsink, hitelünk meg nincsen.És nagyszülők sem voltak, mert mind a két oldalról meghaltak, még az unokát sem látták sajnos.A mai eszemmel sem csinálnám másképp.Imádom az okos inteligens, gyönyörű kamasz fiamat, ha eszembe jut, hogy másképpen is dönthettünk volna, el tudnám magam ásni.

Ne pánikolj, és ne dönts elhamarkodottan.Lehet, hogy ha elveteted, egy életre megbánod!!!

2010. aug. 6. 08:50
 47/75 anonim válasza:
26%
Szia !! Azt mondtad a párod szüleivel jó a kapcsolatod ugye?? Akkor kérd meg a párod anyukáját hogy menjen el veled a nőgyógyászhoz és csináljatok abortuszt !! És ha sikerül nem azért hogy piszkáljalak meg nem az én érdekemben hanem a tiédben ne csináljátok legalább 18 éves korodik mert ez lesz a vége vagy szedj fogamzás gátlót!!! hidd el nőgyógyász a tesóm ...
2010. aug. 6. 10:28
 48/75 anonim válasza:
76%
én az előző vagyok a 10:28-as !! az előttem szólónak nincsen igaza mert nem mindenkinek viselik el a szülei hogy felcsinálták !! és nem jó ha megtartja mert tanulnia kell meg stb.. és az anyagi része is nehéz!! VETESD EL !!
2010. aug. 6. 10:31
 49/75 anonim ***** válasza:
76%

Szia!

Figyelj, gondolj bele, vagy most szólsz szüleidnek, és még el lehet vetetni a babát, vagy 4 hónap múlva jönnek rá, amikor már késő... melyik a jobb?

Alternatív megoldás lehet még, hogy a párod apukája adja ki magát az apukádnak, és ők is fizetik akkor...

De ne legyél buta, még "helyrehozhatod", ne félj, egy abortsuz manapság nem veszélyezteti komolyabban a testi egészségedet! De szólnod kell egy felnőttnek, aki elmegy veled!

2010. aug. 6. 10:38
 50/75 anonim ***** válasza:
100%

10:28

Elolvastad amit én írtam?Fuss neki mégegyszer!

2010. aug. 6. 10:38
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!