Vannak itt olyan nők akiknek nem kell dolgozniuk mert elélnek a férjeik jövedelméből?
Hány évesek vagytok?
Mióta nem dolgoztok es a párotok mit dolgozik?
Azért alakult ki vita, mert mindkét oldal nekiállt minősítgetni a másikat, ebből általában nem a konstruktív párbeszéd sül ki.
Én pl kíváncsi vagyok, hogy ilyen családokban hogyan biztosítják az anyagi biztonságot, hiszen csak egy kereset van, és a 37-es hozzászólásban irt példák nem realisztikusak és max egy szűk rétegre vonatkoznak. Pl ha már feljött Michelle Obama neve, ő lehet kikérné magának, hogy itt háztartásbeli példának hozták fel, mikor azért küzdött világ életében, hogy fekete nőként elismerjék és simán megállná a helyét a férje nélkül is. Na most lássuk be, nem ilyen nők hajtják igába a fejüket és teszik magukat függővé egy férfi által. Szóval aki háztartásbeli, az többségében még ha képzett is, nem túl magas értékű a munkaerő piacon (ez se sértés, hanem tény). Szóval hogy van ez, és az ilyen nőkben nincs félelem, hogyha pl. Egyszer meghal a férj,akkor vele mi lesz? Ok, kifizetnek mondjuk 10 millió életbiztosítást. Ha elfogy a 10 millió mihez kezdenek? Ilyen kérdésekről lehetne kulturáltan vitázni.
41!
Nem kell vitazni és a kerdes sem arról szól, hogy kivel mi lesz majd. Van itt ilyen-ez volt a kérdés. Te nem vagy az, nem kell válaszolni. Nem evidens? A hogyan csinálod a tokfozeleket kérdésre se az a válasz , hogy nem csinalok mert nem szeretem.
Amúgy meg hidd el, megoldják. Nálunk pl az állam támogatja a nem dolgozókat és nem úgy, hogy ehenhaljon. Kortol függően tanfolyamra küldi, munkát ajánl, vagy simán kap egy havi osszeget, amiből megélhet. A férj ha meghal, utána a feleseg életének végéig jár a nyugdíja, plusz a saját öregségi nyugdíja majd. De amióta nálunk változott a törvény és már kérdezik házasságkötéskor hogy myilen vagyonkozossegben ohajtanak házasodni, lehet külön szerződést is kötni ilyen esetekre.
A munkaerőpiac meg.... Orvos, ügyvéd, magasan képzett személy bármikor vissza tud térni a munkába egy kis tudás felfrissítés nélkül. Akinek meg alacsony a képzettsége, bármikor beállhat eladonak, postásnak, arufeltoltonek.
De továbbra sem értem, mit érdekel az téged, hogy a Kovács Jozsi meg a felesege a Júlis úgy döntött, a Jozsi dolgozik, a Júlis meg otthon marad. Majd ok ketten eldöntik , it akarnak.
Anyósom dolgozott amíg be nem indult a vállalkozásuk, mindenfele alja melót is.
45 éves korától aktívan nem dolgozott. 65 éves, min nyugdíjat kap, a férje 200-nal joval többet. Ha egyedül marad kapja a férje nyugdíját is, katona volt jó penz jar neki.
Ez is egy példa arra hogy nem mindenhol maradna penz nélkül a nő.
Átlag életet éltek, élnek. Nem szórták a pénzt. Megegyeztek ez a felállás lesz. Náluk müködik is.
Anyósomnak nem volt szüksége már arra, hogy dogoznia kelljen.
Miert dogozzon ha volt ez a lehetősége?
Gondolom más is kapna érte...
És ne jöjjön senki se mártírkodni, hogy jajj de én melóznek emellett.
45!
Aha. Tehát a HTB. takarít és gyagyát mos. A dolgozó ni nem?
48!
De ki mondta, hogy heti 40 órában ugyanazt csinálja? Ki momdta, hogy nem tanul, végez jótékony munkát, vagy foglalkozik valamivel, ami a hobbija? A dolgozó nő meg nyilván örömmel ugrik neki a napi 8 órás hunak után a háztartásnak, ugye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!