Nekem kellene a beteg anyukám mellé apolót fogadnom?
Szerintem mind a két testvér megéri a pénzét ebben a sztoriban, úgyhogy én egyikőjük oldalára se tudok állni.
A kérdező az örökségre hivatkozva nem érzi úgy, hogy segíteni kellene az anyján, ami nem azt jelenti, hogy fogadjon 24 órás ápolót, de azért valamilyen pénzösszeggel tényleg támogathatná az ápolást.
A testvére pedig mártírt csinált magából, aki azért, mert gondozói szerepbe lépett, feljogosítva érzi magát, hogy a családi ház meg minden egyéb (ápolási díj, nyugdíj, stb.) támogatás mellett még a tesóját is lehúzza.
Igazából mindkettejük álláspontját megértem valahol, de számomra roppant unszimpatikus, mert ahelyett, hogy az édesanyjuk problémájának megoldásán agyalnának, egymással marakodnak. Szerintem két opció van: eladni a családi házat, és a tesó költözzön kisebbe, így egy jódarabig finanszírozható a 24 órás nővér, így ő vissza tud menni dolgozni, vagy keressenek egy olyan otthont, ahol rendesen bánnak az édesanyjukkal, és annak a költségét beszéljék meg a tesóval, hogy ki mennyit hajlandó vállalni (ebben az esetben szerintem a kérdezőnek kell kevesebbel hozzájárulnia, mivel a ház megmarad). A legjobb opció az utóbbi lenne, mert amíg a tesó kezében ott van az aduász, hogy ő feladta az életét azért, hogy az anyját gondozza, addig ezt a kártyát ő mindig fel fogja használni az érzelmi zsaroláshoz.
"Szerintem két opció van: eladni a családi házat, és a tesó költözzön kisebbe, így egy jódarabig finanszírozható a 24 órás nővér, így ő vissza tud menni dolgozni,..."
Ugyan nézz már utána mennyibe kerül egy 24 órás szakápoló.
Nézd, megtettem neked. Az első találat. 4 Hétre 480ezer forint. Ebben csak az ápolási díj van benne. Ugyanúgy gyógyszert kell venni, pelenkát, élelmiszert, fizetni rezsit, stb.
96!
Gondolom nulla tapasztalatod van a téren. Mint már írtam, nekem volt Alzheimeres rokonom. A linkelt oldal arai kimondottan alacsonynak számítanak. Alzheimer kórral átlag otthonba nem veszik fel, mert speciális ápolást, ellátást igényel. Nálunk anno több év volt a várólista. De magyarázz csak, bele a levegőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!