Hogy viszonyulnátok ahhoz, hogy a gyereketek egyik leendő iskolatársa leszbikus szülők gyereke?
kérdező, te egy konzervatív, agyilag korlátolt ember vagy. a tolerancia hiánya primitív emberre utal.
szerinted ők felelőtlen emberek, amiért gyereket nevelnek (nehogy azt hidd hogy te bármivel is több, jobb vagy náluk, vagy hogy neked több jogod van pl a gyerekneveléshez..), szerintem meg te vagy felelőtlen. olyan ember ne vállaljon gyereket, aki nem fogadja el azt aki -akármi miatt- más, mint az átlag. ha a hozzád hasonlók szaporodnak, attól csak rosszabb lesz a világ, hiszen a gyerekednek is továbbadod a h*ülyeségeidet (már megbocsáss) és lassan de biztosan teljesen kihal a tolerancia a földről.
ha nem tetszik hogy leszbikusok által nevelt gyerek is járni fog abba az osztályba, akkor menj máshova te! végülis nem nekik van bajuk veled, hanem neked velük...
hú de fel tudnak húzni az ilyen emberek! (mielőtt szó érné a ház elejét: teljes mértékben hetero vagyok, csak én hiszek abban, hogy minden ember egyforma, senki sem különb a másiknál. mennyivel jobb hely lenne ez a világ, ha mindenki elfogadná a másikat, és csak a saját dolgával törődne.)
"Már engedik a homokosoknak, hogy gyereket neveljenek? Ne már, nem arról volt, szó hogy nem fogadhatnak örökbe?"
Miért, ki tiltja meg egy melegnek, hogy gyereket neveljen?
Te tényleg ennyire korlátolt vagy? Azért, mert valaki meleg még nem jelenti, hogy nem képes gyermeket nemzeni. Nem egy olyan leszbikus pár van, ahol az apuka egy meleg férfi. És, ha hiszed, ha nem, természetesen úton jött létre a gyermek. Annyi különbséggel, hogy a szexuális aktus kizárólag gyermeknemzés céljából történt meg.
"Azt még elnézem, hogy valaki homokos, de ezt ne dörgölje mindenki orra alá és legfőképpen: ESZÉBE NE JUSSON GYEREKET NEVELNI!"
Mi az, hogy elnézed? A felvonulásról nem nyilatkozom, de egy átlagos meleg, akiről te meg nem mondod, hogy az, mert nem úgy néz ki, nem úgy viselkedik (lehet neked hihetetlen, de a melegek többségén te nem is vennéd észre) akkor szerinted érdekli azt, hogy te elnézed neki mit csinál a négy fal közt?
Meg milyen jogon szabod meg más jogait? Az egy dolog, hogy nem fogadhat örökbe, de ha természetes úton lehet gyermeke akár béranyától, akár egy leszbikustól/melegtől akkor majd pont arra fog gondolni, hogy sokan nem engednék ezt meg neki.
Lehet sok itt a maradi vagy nem tudom, de én mindennap olvasom a tinédzserek panaszkodását. Átérzem a helyzetüket, mert én is rossz körülmények között élek, s bizony amilyen szüleim vannak inkább mondtam volna, hogy nevelt volna két meleg, mint ők. El is tűrtem volna, ha kigúnyolnak miatta, megvernek miatta, mint ezt.
És sajnos sokan korlátolt agyi kapacitással rendelkeznek, mert attól, hogy valaki heteró még nem lesz alapból jó szülő.
"Az anyja egy topmodellnek kinéző valaki, a gyerek másik anyja vagy hogy nevezzem meg kb egy 30-as évei elején járó kamasznak kinéző nő"
Ne firtassuk ki hogy néz ki. Ezt kapták a természettől, nem tehetnek róla.
"Én nem tudom ezt tolerálni és mélységesen ledöbbent, hogy pont az én kisfiamnak kell majd látnia, ahogy a 2 nő megy a kislányért, meg szerintem ez eleve rossz példa az osztálynak."
Mi ebben a megbotránkoztató. Itt az a probléma, hogy sokan nem tudják azt felfogni, hogy a homoszexualitásra nem lehet nevelni egy gyereket. Nem lesz attól homoszexuális, hogy lát két nőt, vagy két férfit. Magyarország ráadásul az intoleráns országok egyike, szóval nem fog meleg csókot látni, meleg szexet meg végképp. A probléma leginkább ott van, hogy a gyerekek alapjáraton előítéletek nélkül születnek, s mi, felnőttek neveljük bele a gyerekbe. És most elsősorban nem csak a homoszexualitásról beszélek. Alapvető dolgokról.
"Jézusom, hogy nekem estetek, gratulálok. Az azért érdekes, hogy a melegfelvonuláson meg elmentek melegeket verni, meg más helyzetben összevissza szidjátok őket."
A melegfelvonulás más. Sajnos nem szűrik meg az ottani embereket. Nem egy meleget ismerek, s hidd el kedves kérdező nem olyanok, mint ahogyan a felvonuláson beállítják. Az a baj, hogy leginkább azok mennek el, akiken amúgy is látszik szexuális orientációjuk. Gondolok itt elsősorban a transzvesztitákra, vagy hajtűdobáló nyunyókákra. Szóval eléggé hamis kép alakul ki így a melegekről, arról nem is beszélve, hogy jó pár provokatív ember is megjelenik.
"Én nem mutatok rossz példát a gyerekeknek azzal, hogy a férjemmel a gyerekért elmegyünk az iskolába. Az a normális. Egyébként nem hiszem, hogy nem lenne pénzük magániskolára, az anya úgy nézett ki, mintha valami magazinból lépett volna ki, ráadásul egy menő terepjáróból szállt ki, úgyhogy ennyit erről."
Mi a normális? Szubjektív. Kinek mi. De nem egy házasság van, ami minden, csak nem normális. És a gyermek szenved benne.
Másik --> neked ahhoz meg végképp semmi közöd, hogy kinek mennyi pénze van, vagy milyen autóból száll ki, vagy hogy néz ki. Ha szebb nálad, gazdagabb nálad, akkor magadban keresd a hibát, hogy neked miért nem sikerült ez.
"A gyerekek is csak akkor fogják csúfolni a kislányt,ha a hozzád hasonló szülőktől ezt hallják. "
Igen, ezzel teljesen egyetértek.
és most még a kommentelők a h*ülyék, akiknek a kérdező kérte ki a véleményét...
azt gondolta a barma, hogy majd mindenki beáll mellé fröcsögni. kopp!
hé kérdező! tudod ki volt a legfelelőtlenebb, hogy gyereket vállalt? a te szüleid.
Kedves kérdező, fel nem bírom fogni, hogy mit érdekel téged (és egyáltalán miből gondolod, hogy közöd van ahhoz), hogy kik nevelik azt a kislányt...
Szerintem neked igazából nem ezzel van a problémád, hanem csupán csak irigykedsz. Gondolom nem bánnád, ha úgy néznél ki, mint ők: topmodelles, fiatalos, satöbbi.
És ha így neveled a fiadat, hogy ő is olyan beszűkült látókörű legyen mint te, hát akkor hidd el, sokkal jobb ember lesz abból a kislányból, mint a te fiadból.
Én inkább azon vagyok kiakadva, hogy a kedves ismerős megismerkedős programján csak "néhány" gyerek ment el a leendő osztályból. hát gratulálok... a maradék kisgyerek marha jól fogja magát érezni, tudván, hogy már a legelején kimaradt valamiből, aminek viszont a többi részese lehetett. felfogtad, hogy ez is legalább annyira diszkriminatív volt mint ahogy te kezeled a 2 leszbikus nő+gyerek modellt?
ne törődj te velük. néhány ilyen család példaértékűbben neveli a gyereket mint az anya, apa.
inkább félteném a gyereket egy prosti, kábszeres anyuka, részeges, pedofil hajlamú apuka mint 2 tisztességes, becsületes leszbikus pár közt.
Fogadjunk, ha előre tudnád, hogy egy alkoholista apa és egy drogos k.rva gyereke járna oda vagy a cigánypurdé 10. kölke, nem játszanád ennyire a felháborodottat. Pedig elgondolkodhatnál, melyik a károsabb a kislány személyiségfejlődése szempontjából. Miért nem bízod a pedagógusra a feladatot, hogy válaszoljon a többi gyerek felmerülő kérdéseire? Egyebek között ez a dolguk, mivel nem csak tanít hanem nevel is.
Mellesleg elmondom neked, hogy ha én lennék a tanító néni helyében, inkább a hozzád hasonló szülő hozzáállását tekinteném égetőbb problémának mint a kislány fogadtatását. Ugyanis ahogy az egyik válaszoló nagyon helyen rávilágított, a kislánynak csakis abban az esetben lesz rossz ott, ha az ilyen szülők mint te azt mélyítik el, hogy ez abnormális és elvetendő. Azt tanácsolom, kezeld a helyzetet felnőtt ember módjára és ne csináld gerjessz fölöslegesen feszültséget.
(leendő pedagógus)
Nézd, az emberek előítélet nélkül születnek. Életünk folyamán, pont a saját szüleinktől, környezetünktől tanuljuk ezt a fajta magatartást. Ha lemagyarázod szépen a kisfiadnak, hogy létezik ilyen családmodell és nem kell ezen meglepődni akkor a kisfiadat nem fogja érdekelni a dolog. Ha megkéred rá (mivel állítólag sajnálod azt a kislányt) hogy ha valaki szóváteszi az osztályból, hogy neki két anyukája van, hogy szóljon közbe és mondja el az iskolatársainak, hogy az nem elítélendő dolog, akkor lehet elemeiben el lehet fojtani a cikizést. A kisfiad csak is kizárólag tőled tudhatná meg, hogy a homoszexualitás bűn, amennyiben erre tanítod. ha azt mondod neki, hogy nem az, akkor ő az úgy fogja kezelni, és úgy adja tovább az iskolatársainak. Sőt ha már ennyire felelős és tisztességes szülőnek tartod magad inkább segíteni kellene, hogy az a kislány egy másodpercre se sérüljön lelkileg. Tehát össze kellene ülni a többi anyukával, apukával és megértetni velük (amennyiben hasonlóan korlátoltak mint te) hogy amit tanítanak a gyereknek, ő azt adja tovább, ha belenevelik a gyerekükbe a melegellenességet, akkor annak a kislánynak valóban nem lesz egy perc nyugta sem. Itt tudjuk jól, hogy elsősorban az ő érdekeit kellene nézni. Senki nem fogja bántani, ha az összes gyereknek valóban felelősségteljes lenne a kedves szülője és elmagyarázná a csemetéjének, hogy az a családmodell ma Magyarországon elfogadott.
Sajnálatos azonban, hogy nincs apukája a gyereknek, mert úgy gondolom, hogy ez is nagyon fontos, de bízom benne, hogy van nagypapa, aki talán pótolja azt a hiányt.
Nem szabad abba a hibába esni, hogy elítéljük a melegeket, mert sosem lehet tudni, hogy a saját családodban mikor fordul elő. elképzelhető, hogy épp a fiadból meleg lesz. Ez nem annak lesz köszönhető, hogy két anyukája volt az osztálytársának, hanem annak, hogy olyan géneket kapott. Bizonyított tény, hogy nem betegség a homoszexualitás, csak is annyira mint a heteroszexualitás. Ezzel a ténnyel kellene megbirkózni. Az a kislány 5x nagyobb szeretetben fog felnőni, mint bármely családban, hiszen az ilyen szülők tudják a legjobban, hogy sok kockázatot vállalnak azzal hogy azonos neműek és úgy nevelnek gyereket, mert tudják, sok hasonló nézetű ember támadja őket. Ez által azt is tudják, hogy nagyobb szeretet és biztonságot kell adniuk gyereküknek. Sokkal nagyobb baj lehet, ha a gyereket bent hagyják az intézetben. Legalább taníttatják és úgy nevelik, ahogy azt az élet megkívánja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!