Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az rendben van, ha a férj az...

Az rendben van, ha a férj az utolsó fillérig odaadja a fizetését a feleségenek?

Figyelt kérdés
Fiam minden forintot odaad a menyemnek. Pár ezer Ft marad nála egy hétre.
2020. ápr. 10. 12:57
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 anonim válasza:
39%

Nekem a hozzászólásokból az jön le hogy a szocializmusban megszokott család"modell" még elegéé él a köztudatban.

Megjön a fizu, papa leadja anyának,ő meg gondoskodik a többiről.

Én 2 éve vagyok házas,és van külön számlám amire jön a saját fizetésem.

A feleségemnek ugyanez.

A költségeket együtt fizetjük,de nekem a kezdetektől fontos volt hogy nincs közös számla.

De az is hogy bár házasok vagyunk, mindkettőnknek van egy privát vonala. Külön barátok-külön világ.

Különösebb kérés vagy könyörgés nélkül ha gondolok egyet akkor elmegyek vásárolni,és nem kell emiatt családi kupaktanácsot tartani.

Páran azt írják hogy a feleség veszi még a ruhájukat is...Kedves férfitársaim ennyire azért ne adjátok le a színvonalat. Nem csak addig kell magatokkal foglalkozni ( és ebbe a privát anyagi lét is beletartozik ) amíg meg nem házasodtok hanem azután is.

Persze ahány család annyi féle, de én nem tudom elképzelni hogy a feleségem rendelkezzen a bevétel nagy részével, nekem meg jusson a költőpénz...és az esti vacsoránál meg rákérdezzek arra hogy vehetnék e magamnak mondjuk egy Hilfiger napszemüveget és farmert.

Isten mentsen az ilyen házasságtól!

2020. ápr. 12. 16:55
 52/63 anonim ***** válasza:
91%

Kedves Kérdező! Ne avatkozz Te mások pénzügyeibe!!!

Hát, nálunk ez teljesen másképp megy, mint ahogyan sokan itt írják. Nem ítélek el senkit, ha nem úgy csinálja, mint mi!!! Mindenkinek saját ügye.

Több évtizede vagyunk házasok. Amíg nem volt kötelező a fizetésünket bankszámlára utalni, akkor egy kis dobozba tettük a haza hozott fizetésünket. Mindegyikünk annyit vett el belőle, amennyit akart, nem kellett közölni ezt a másikkal. Tehát egyikünk sem adott le a másiknak semmiféle fizetést, hanem betettük a dobozba.

Amikor számlára ment a pénzünk (mindenkinek más bankba), akkor lett bankkártya is. Ezt most is magunkkal hordjuk. Változó ki, mikor, de szoktunk kivenni pár 10-ezret, hogy legyen készpénz a bugyellárisban (piac...). A bevásárlásokat általában a feleségem fizeti a számlájáról (kártyával), de amikor én megyek az üzletbe, akkor én (kártyával). A számlákat NetBankon keresztül fizetem, akárcsak a tankolást is. Nagyobb vásárlást megbeszéljük és valamelyikünk fizet.

Megértem, hogy ahol nem házasságban élnek, ott külön kezelik a számlát. Ő dolguk. Természetesnek veszem.

Ffi.

2020. ápr. 14. 14:58
 53/63 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem se avatkozz bele, ez az ő életük, ő kapcsolatuk!

Viszont nekem is furcsának tűnik ez...

Mi úgy csináljuk, hogy mindketten dolgozunk és minden hónapban amikor megkapjuk a fizetésünket, az egészet egybetesszük és közösen gazdálkodunk belőle. Listázzuk a kötelező kiadásokat, plusz azt ami pluszban kell, és minden hónapban ami marad eltesszük tartalékba. Ő is vezeti ugyanúgy ahogy én, abszolút közös a költségvetés. Ha kell neki bármikor kivehet magának belőle amire akar.

2020. ápr. 14. 15:23
 54/63 anonim ***** válasza:
24%

Mielőtt vegigolvasnam a válaszokat: mi az, hogy a menyed nem dolgozik? Kifejtenéd?

Egész nap fekszik és olvas vagy filmet néz? Kirándul?

2020. ápr. 14. 16:03
 55/63 anonim ***** válasza:
95%

#51 Miért lenne igenytelenség, hogy ha a feleség vásárol ruhát férjének? Hiszen tudom az ízlését, hogy nem venne fel neon zöld vagy feliratos dolgokat például, hogy a letisztult dolgokat szereti.

Egy férfinak egyszerűbb vásárolni mint egy nőnek szerencsére. Nem az van, hogy veszek egy szatyor ruhát és ha tetszik ha nem azt fogod hordani. :D

Bármikor vissza lehet vinni/küldeni ami nem jó.

Aki pedig azt írta, hogy a nők pénzéhesek, mert azt tanácsolták, hogy a kérdező ne szóljon bele a fia pénzügyeibe, miért lenne ettől pénzéhes valaki? Nalunk soha nem volt probléma abból, hogy közös számlára megy MINDKETTŐNK fizetése, közel ugyanannyit keresünk, nem a pénz tartja össze a kapcsolatunkat. Nagyobb kiadásokat megbeszéljük ( laptop, mosógép, autó stb) de egy bevásárlás vagy ebéd/cipő miatt nem ülünk össze kupak tanácsra.

Ahány kapcsolat, annyi megoldás és nézet.

Viszont még mindig az a véleményem, hogy más dolgába nem szabad beleszólni, főleg érzékenyek az emberek ha a pénzügyekbe akar valaki kutatni.

A külön kasszát is megértem, de azt a fiának kell eldöntenie, nem az anyjának.

2020. ápr. 14. 21:44
 56/63 anonim ***** válasza:
94%
ma 16:03-as: valahol írta a kérdezö, hogy a feleség több száz baromfit nevel otthon a gyerekek és háztartás MELLETT - szerinte ez a nem-dolgozás!
2020. ápr. 14. 21:56
 57/63 anonim válasza:
94%
Ki vagy te, hogy megmondd, hogy a menyed azért dolgozhatna? Ilyen anyóstól mensten meg az ég! Örülj, hogy szóba állnak veled.
2020. ápr. 14. 22:44
 58/63 anonim ***** válasza:
77%

Az én párom is haza ad minden forintot. Én otthonról dolgozom,annyit keresek mint ő.Mellette takarítok,főzök,mindent elintézek neki semmi más dolga nincs. Az autót ő használja munkába járásra de a biztosítást én utalom a számlámról(ő kp.-ban kap fizetést,ezt teszem félre lakbérre és a hozzá tartozó számlákra) A kártyára kapott fizetésemből utalom a behajtójának a havi összegeket, a közös telefonszámlánkat, a biztosítást stb...Amit akar megvesszük. Sőt,megveszem neki azt is amire sajnálná a pénzt.pl.télen sajnálta bakancsra a pénzt,megvettem neki a sportgactory-ben...Magamnak jóformán semmit. Turkálóban veszem a nadrágaimat,pulcsijaimat,pólóimat,hogy ezzel is spóroljak. PROBLEM?!

Szóval szerintem ne szólj bele az életükbe ha nekik így megfelel.

Te is azt hiszed,hogy mi nők a fiaitok pénzét arra költjük,hogy aranyveretes keretet készítessünk a nunikra?!

Különben meg a párom,amikor összejöttünk nem tudta a pénzt beosztani. Sőt...9 hónapig nem dolgozott én tartottam el. Akkor mégis miről beszélünk?!Hagyjuk már az általánosítást,hogy a rossz gonosz nők kihasználják a férfiakat....

2020. ápr. 15. 05:57
 59/63 anonim ***** válasza:
91%
De nem a feleségének adja, hanem a közös kasszába....
2020. ápr. 15. 06:07
 60/63 anonim ***** válasza:
91%

58-as vagyok,folytatom.

Képteld,amikor após stroke-ot kapott, a kisemmiző meny(én) jártam be hozzá naponta a kórházba,a kislánya annyira nem ért rá. Amikor végre kiengedték én hoztam haza és csináltam a mobilizálását,amit utókezelésként kellett volna kapnia szanatóriumban... Ápoltam,mozgattam,tornáztattam,hogy teljes életet tudjon utána is élni.

De mindezt pénzért,após pénzét is mind elvettem 😁😁 Ja nem. Egy forintja sem ment el amíg nálunk volt. Pedig olyan kajákat kért amiket mi alapból nem eszünk,olyan nasikat kért amikre nem költünk,nem 2 ft-ba kerültek. A mai napig elvan látva étellel,mert borzasztó lusta főzni is. Intézem az ő ügyeit is,mert nem érdekli semmi.

2020. ápr. 15. 06:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!