Az rendben van, ha a férj az utolsó fillérig odaadja a fizetését a feleségenek?
A fiad és a mennyed is dolgozik keményen. 100 tyúk, 200 csibe nem kis munka. Pláne, hogy érteni is kell hozzá, hogy mit adjon enni egy csibének, a tyúknál a tojótápra is kell figyelni, és stb.
Szerintem magánügyük, biztos megbeszélték, de az én véleményem, hogy én speciel ilyen opciókkal, csinálnék egy havi költség tervezetet, mire fizetünk, kaja pénz, gyerek költségei, gazdaság költségei, és realaxálós költségek, és én személy szerint nem hagynám kevés pénzzel, legyen nála pénz inkább több mint kevesebb, ha autóval jár, benzinre is kell költeni, ha bármi van haza tud jönni busszal, ahhoz is pénz kell , ha a pakolt kaja mellett vágyna valami boltban vehető kajára ahhoz is pénz kell, és lenne még egy kisebb pénz is nála, amit pl. ha van gyerek, akkor időnként "hoztál valamit" meglepetés pénz is legyen nála.
De ez csak az én véleményem! Aki meg azt írta, hogy az asszony is dolgozhatna, annak üzenem, hogy a háztartás és a gazdaság kemény munka pláne, hogyha gyerek is van mellette. Mert 100 tyúk és 200 csibe már bizony egy gazdaság, de akkor gondolom kakas is van, annak is különböző a tápigénye.
Akkor van rendben, ha ő rendben találja. A szüleimnél is így van a dolog (mondjuk anyukám dolgozik) - de nem azért, mert anyukám a fogához verné a garast vagy mert házisárkány, hanem mert ő sokkal jobban ért a pénzhez és jobb a pénzügyi kultúrája. Emellett apukám is, ha kell neki pénz vmire, "simán" megkapja, ha belefér, még akkor is, ha nem tűnik szükségesnek az adott holmi. És ebben közösen egyeztek meg, apukámnak sincs ezzel gondja.
Tehát a részleteket kellene tudni inkább. Milyen anyagi helyzetben vannak, a fiad ragaszkodik-e ahhoz, hogy a felesége maradjon otthon, alapvetően tudja-e a pénzt kezelni.
Szerintem az nincs rendben, hogy bele akarsz szólni, hogy egy másik család hogyan intézi a pénzügyeit.
Te mit szólnál ahhoz, ha a fiad, vagy a menyed próbálná megszabni neked, hogyan osszátok a saját pénzeteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!