Apám felesége kidobált mindent és ne legyek felháborodva?
Sziasztok!
Egy éven belül elveszítettem mindkét nagyszülőmet. Kis lakásban laktak, mamám egyik utolsó mondata az volt, hogy vigyük a kulcsokat (tesóimmal) és vigyük el a lakásból, ami kell.
Nyilván nem kell semmi ami érték (nem is nagyon volt), csak pár dolog, ami őrájuk emlékeztet. Nem az aranyra vágytam, csak a kis faragott faszoborra, amit papám csinált vagy 1 képre, amit a mamám festett. Emlékek mind. Legalábbis nekem/nekünk.
Mondtam apámnak, hogy szívesen felmennénk és elhoznánk pár fotót, képet, vagy azt a faliórát, amit mindig néztem gyerekkoromban. Ami egyébként borzalmasan ronda, de akkor is a mamát juttatja eszembe, mert mindig azon nézte az időt, amikor főzött.
Apám mondta, hogy felesleges, mert az új felesége (2 éve vannak együtt) már kiürítette a házat amikor szabadságon volt. Azaz a bútorokat, edényeket, szőnyegeket elosztogatta a rokonainak, a ruháikat elvitte rászorulóknak a tárgyak nagy részét meg (ami "felesleges kacat") kidobálta a lomtalanításnál.
Most renoválják a lakást, mert a felesége kitalálta, hogy költözzenek be, közelebb van a munkahely.
Ez volt az a pont, amin teljesen kiakadtam és mondtam mindent, ami eszembe jutott.
Felnőtt, dolgozó emberek vagyunk a testvéreimmel, nem vagyunk (szerencsére) rászorulva sem a lakás árára sem pedig a benne található èrtékekre, de azért mindennek van egy határa.
Most én vagyok a szemét a szemükben meg a bátyám (aki közölte, hogy őt többet ne keresse), illetve az öcsém is, aki ugyanúgy kiosztotta apámat.
Nem érti mi a bajunk, mi vagyunk a hülyék.
Még sírva is fakadtam, amikor megtudtam, hogy kidobta lomtalanításnálnaz órát meg a faszobrot is...és nem érti min húztam fel magam.
És nem érti miért utáljuk a feleségét.
Szívesen fogadnám nálam tapasztaltabbak tanácsait.
Na és olyan is van, mint pl nálunk, hogy a nagyanyám még életében anyámat íratta a házát, ő meg maradt haszonélvező - és erről senki mas nem tudott.
De továbbra is: erkölcsileg nem járt el helyesen a kérdező apja -nem, nem a feleség a hibas, még mindig nem- jogilag viszont semmi kifogásolható nincs benne
A nő akkor ment be pakolni, mikor a nagymama még élt.
Ez innentől betörés.
Én biztos nem hagynám rá.
Én mondjuk nem gondoltam, hogy a mamám halála+ temetése után rögtön rohanjak a lakásba, mert valaki szétrabolja és kidobálja sos a cuccait. :D
Nem ez volt az első gondolatom. Nyilván megbeszéltük apámmal, hogy akkor közösen felmegyünk, de mekkora mázli, hogy épp szabadságon volt a feleség és el tudta intézni egyedül az egészet.
Egyébként apám szerint azért járkált fel akkor, amikor a mama kórházban volt, hogy bevigyen neki cuccokat. Csak amikor kért tőlem valamit hogy vigyek be neki és szóltam apámnak, akkor derült ki, hogy az már nincs meg. :D
Várható volt, hogy nem jön ki sajnos, de azért az is elég morbid, hogy a még élő ember cuccait szortírozza valaki.
Még egyszer mondom, ha apám lett volna az a valaki, akkor is kiakadnék, hiszen ugyanannyi közöm van a nagyszüleimhez mint bárki másnak a családban, kivéve az új feleséget, akinek nem lett volna joga arról dönteni, hogy mit dobáljon ki.
Egyébként voltak ott családi képek is, azok sincsenek meg.
Nem tudom ki milyen családban nőtt fel, én elhiszem, hogy van egy öröklési sorrend, vannak jogszabályok, de azért szerintem ez nagyon nem így működik, hogy tényleg egy huszadrangú senki befészkeli magát más lakásába és kitalálja, hogy akkor mindent kidobok és beköltözöm.
A másik fele meg, hogy nyilván alig várta hogy meghaljanak, mert világ életében albérletben lakott és semmire nem volt elég a pénze, így gondolom megörült az ingyen lakásnak és beszart, hogy nehogy apám eladja vagy nekünk kelljen belőle valami ami érték. Ezért is hagyott ki minket.
Mellesleg miután papám meghalt, megpróbálta betuszkolni mamámat egy idősotthonba, ahol egy ismerőse dolgozott, csak megfúrtuk a dolgot és mondtam akkor, hogy ha kell, jogi útra is tereljük.
Így tudott mamám a SAJÁT lakásában maradni, mert a nő mindent megtett, hogy bebizonyítsa mamámról, hogy beszámíthatatlan.
Úgyhogy van oka annak, hogy utáljuk a nőt és azt is mégegyszer mondom, hogy az elején (amíg nem ismertük) igyekeztünk normális viszonyt kialakítani.
vigyük a kulcsokat (tesóimmal) és vigyük el a lakásból, ami kell.
Lehet, hogy erkölcsileg neked van igazad, de jogilag ez nem így működik.
A nagyi rátok hagyhatta volna, amit akar, nem tette...
hátha kellene valami a három gyerekének emlékbe a nagyszülőktől.
ha kellett, miért nem vitték el?
57!
Baxus nem igaz hogy nem lehet felfogni : AZ APA AZ ÖRÖKÖS, Ő ADOTT ENGEDÉLYT A SAJÁT FELESÉGÉNEK
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!