Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apám felesége kidobált mindent...

Apám felesége kidobált mindent és ne legyek felháborodva?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy éven belül elveszítettem mindkét nagyszülőmet. Kis lakásban laktak, mamám egyik utolsó mondata az volt, hogy vigyük a kulcsokat (tesóimmal) és vigyük el a lakásból, ami kell.

Nyilván nem kell semmi ami érték (nem is nagyon volt), csak pár dolog, ami őrájuk emlékeztet. Nem az aranyra vágytam, csak a kis faragott faszoborra, amit papám csinált vagy 1 képre, amit a mamám festett. Emlékek mind. Legalábbis nekem/nekünk.

Mondtam apámnak, hogy szívesen felmennénk és elhoznánk pár fotót, képet, vagy azt a faliórát, amit mindig néztem gyerekkoromban. Ami egyébként borzalmasan ronda, de akkor is a mamát juttatja eszembe, mert mindig azon nézte az időt, amikor főzött.

Apám mondta, hogy felesleges, mert az új felesége (2 éve vannak együtt) már kiürítette a házat amikor szabadságon volt. Azaz a bútorokat, edényeket, szőnyegeket elosztogatta a rokonainak, a ruháikat elvitte rászorulóknak a tárgyak nagy részét meg (ami "felesleges kacat") kidobálta a lomtalanításnál.

Most renoválják a lakást, mert a felesége kitalálta, hogy költözzenek be, közelebb van a munkahely.

Ez volt az a pont, amin teljesen kiakadtam és mondtam mindent, ami eszembe jutott.

Felnőtt, dolgozó emberek vagyunk a testvéreimmel, nem vagyunk (szerencsére) rászorulva sem a lakás árára sem pedig a benne található èrtékekre, de azért mindennek van egy határa.

Most én vagyok a szemét a szemükben meg a bátyám (aki közölte, hogy őt többet ne keresse), illetve az öcsém is, aki ugyanúgy kiosztotta apámat.

Nem érti mi a bajunk, mi vagyunk a hülyék.

Még sírva is fakadtam, amikor megtudtam, hogy kidobta lomtalanításnálnaz órát meg a faszobrot is...és nem érti min húztam fel magam.

És nem érti miért utáljuk a feleségét.

Szívesen fogadnám nálam tapasztaltabbak tanácsait.

2019. aug. 14. 23:26
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/80 anonim ***** válasza:
72%
8as, viszont a rüfke is megtehette volna hogy szól a kérdezőéknek hogy figyi, hétvégén pakolunk, gyertek vigyétek ami kell. Amúgy meg, akik azzal jönnek hogy a kédezőnek jogilag nincs köze a lakáshoz..az apuci nőcskéjének sincs ennyi erővel, mégis ő rendezkedett.
2019. aug. 15. 05:35
 12/80 anonim ***** válasza:
42%

11!

A felesege, de zavarjon és azon se akadj fenn, hogy az apa engedte meg, aki az örökös. Érthető, hohy rosszuil esik a kerdezonek, de hiaba oontoztok nullára, akkor is jogosan tette, hiszen az apa az örökös, nem a kérdező meg a testverei

2019. aug. 15. 06:29
 13/80 anonim ***** válasza:
55%

Honnan tudjátok, hogy az apa az örökös??

A szóbeli szerződés is szerződés egyébként és ha a mama ezt mondta, akkor azok a holmik jogilag a 3 gyereké is voltak.

Semmi keresnivalója ott annak a nőnek, és főleg nincs joga megsemmisíteni mások holmiját.

Kérdező! Én a nővel beszélnék. Nem tenné zsebre, amit kap.

2019. aug. 15. 06:41
 14/80 anonim ***** válasza:
60%

Mondjuk onnan, utolsó, hogy:

1,Magyarországon elég nehéz kitagadni gyereket, márpedig a kérdésben szereplő apám itt a gyerek

2,Ha nem ő lenne, a kérdező nem számolt volna be az apajának arról, hogy felmenne.

2019. aug. 15. 06:51
 15/80 anonim ***** válasza:
69%

Nem kitagadásról beszélek, hanem végrendeletről. Magyarországon mindössze a köteles rész van ebben az esetben, ami 10%.

Szóval én nem lennék ebben ennyire biztos. Ráadásul a nagymama még életében az unokáinak ajándékozta a tárgyakat.

Ha ezt valaki hallotta, akkor ez onnantól komoly anyagi károkozásnak minősül.

2019. aug. 15. 06:57
 16/80 anonim ***** válasza:
79%

Utolsó!

Kb biztos hogy nincs végrendelet és az apa az örökös. Ha nem így lenne, már a kérdésben is szerepelt volna, hogy a kérdező örökölt. De nem szerepelt.

2019. aug. 15. 07:03
 17/80 anonim ***** válasza:
41%
DE nem a kérdező apja pakolt ki hanem a nőcske...aki nem örökös. Az más kérdés hogy az örökös alá fekszik esténként.
2019. aug. 15. 07:10
 18/80 anonim ***** válasza:
64%

Mint mondtam, ha valaki hallotta, hogy a nagyszülő az unokáinak adta a berendezést, akkor senkinek nincs joga hozzányúlni.

Szóval hiába véded meg a nőt, ez bizonyítás hiányában is egy nagyon súlyos etikai vétség. Más tulajdonát nem ajándékozzuk el és nem dobjuk ki.

2019. aug. 15. 07:17
 19/80 anonim ***** válasza:
70%
A nőcske az örökös felesege, akit lehet utálni, de továbbra is az örökös engedélyével pakolt ki.
2019. aug. 15. 07:17
 20/80 anonim ***** válasza:
77%

18!

Senki sem vitatja, hogy etikailag nem helyes. Jogilag az. A valaki hallotta meg valóban létezik, csak éppen nem lehet bizonyítani.

2019. aug. 15. 07:19
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!