Apám felesége kidobált mindent és ne legyek felháborodva?
Sziasztok!
Egy éven belül elveszítettem mindkét nagyszülőmet. Kis lakásban laktak, mamám egyik utolsó mondata az volt, hogy vigyük a kulcsokat (tesóimmal) és vigyük el a lakásból, ami kell.
Nyilván nem kell semmi ami érték (nem is nagyon volt), csak pár dolog, ami őrájuk emlékeztet. Nem az aranyra vágytam, csak a kis faragott faszoborra, amit papám csinált vagy 1 képre, amit a mamám festett. Emlékek mind. Legalábbis nekem/nekünk.
Mondtam apámnak, hogy szívesen felmennénk és elhoznánk pár fotót, képet, vagy azt a faliórát, amit mindig néztem gyerekkoromban. Ami egyébként borzalmasan ronda, de akkor is a mamát juttatja eszembe, mert mindig azon nézte az időt, amikor főzött.
Apám mondta, hogy felesleges, mert az új felesége (2 éve vannak együtt) már kiürítette a házat amikor szabadságon volt. Azaz a bútorokat, edényeket, szőnyegeket elosztogatta a rokonainak, a ruháikat elvitte rászorulóknak a tárgyak nagy részét meg (ami "felesleges kacat") kidobálta a lomtalanításnál.
Most renoválják a lakást, mert a felesége kitalálta, hogy költözzenek be, közelebb van a munkahely.
Ez volt az a pont, amin teljesen kiakadtam és mondtam mindent, ami eszembe jutott.
Felnőtt, dolgozó emberek vagyunk a testvéreimmel, nem vagyunk (szerencsére) rászorulva sem a lakás árára sem pedig a benne található èrtékekre, de azért mindennek van egy határa.
Most én vagyok a szemét a szemükben meg a bátyám (aki közölte, hogy őt többet ne keresse), illetve az öcsém is, aki ugyanúgy kiosztotta apámat.
Nem érti mi a bajunk, mi vagyunk a hülyék.
Még sírva is fakadtam, amikor megtudtam, hogy kidobta lomtalanításnálnaz órát meg a faszobrot is...és nem érti min húztam fel magam.
És nem érti miért utáljuk a feleségét.
Szívesen fogadnám nálam tapasztaltabbak tanácsait.
11!
A felesege, de zavarjon és azon se akadj fenn, hogy az apa engedte meg, aki az örökös. Érthető, hohy rosszuil esik a kerdezonek, de hiaba oontoztok nullára, akkor is jogosan tette, hiszen az apa az örökös, nem a kérdező meg a testverei
Honnan tudjátok, hogy az apa az örökös??
A szóbeli szerződés is szerződés egyébként és ha a mama ezt mondta, akkor azok a holmik jogilag a 3 gyereké is voltak.
Semmi keresnivalója ott annak a nőnek, és főleg nincs joga megsemmisíteni mások holmiját.
Kérdező! Én a nővel beszélnék. Nem tenné zsebre, amit kap.
Mondjuk onnan, utolsó, hogy:
1,Magyarországon elég nehéz kitagadni gyereket, márpedig a kérdésben szereplő apám itt a gyerek
2,Ha nem ő lenne, a kérdező nem számolt volna be az apajának arról, hogy felmenne.
Nem kitagadásról beszélek, hanem végrendeletről. Magyarországon mindössze a köteles rész van ebben az esetben, ami 10%.
Szóval én nem lennék ebben ennyire biztos. Ráadásul a nagymama még életében az unokáinak ajándékozta a tárgyakat.
Ha ezt valaki hallotta, akkor ez onnantól komoly anyagi károkozásnak minősül.
Utolsó!
Kb biztos hogy nincs végrendelet és az apa az örökös. Ha nem így lenne, már a kérdésben is szerepelt volna, hogy a kérdező örökölt. De nem szerepelt.
Mint mondtam, ha valaki hallotta, hogy a nagyszülő az unokáinak adta a berendezést, akkor senkinek nincs joga hozzányúlni.
Szóval hiába véded meg a nőt, ez bizonyítás hiányában is egy nagyon súlyos etikai vétség. Más tulajdonát nem ajándékozzuk el és nem dobjuk ki.
18!
Senki sem vitatja, hogy etikailag nem helyes. Jogilag az. A valaki hallotta meg valóban létezik, csak éppen nem lehet bizonyítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!