Apám felesége kidobált mindent és ne legyek felháborodva?
Sziasztok!
Egy éven belül elveszítettem mindkét nagyszülőmet. Kis lakásban laktak, mamám egyik utolsó mondata az volt, hogy vigyük a kulcsokat (tesóimmal) és vigyük el a lakásból, ami kell.
Nyilván nem kell semmi ami érték (nem is nagyon volt), csak pár dolog, ami őrájuk emlékeztet. Nem az aranyra vágytam, csak a kis faragott faszoborra, amit papám csinált vagy 1 képre, amit a mamám festett. Emlékek mind. Legalábbis nekem/nekünk.
Mondtam apámnak, hogy szívesen felmennénk és elhoznánk pár fotót, képet, vagy azt a faliórát, amit mindig néztem gyerekkoromban. Ami egyébként borzalmasan ronda, de akkor is a mamát juttatja eszembe, mert mindig azon nézte az időt, amikor főzött.
Apám mondta, hogy felesleges, mert az új felesége (2 éve vannak együtt) már kiürítette a házat amikor szabadságon volt. Azaz a bútorokat, edényeket, szőnyegeket elosztogatta a rokonainak, a ruháikat elvitte rászorulóknak a tárgyak nagy részét meg (ami "felesleges kacat") kidobálta a lomtalanításnál.
Most renoválják a lakást, mert a felesége kitalálta, hogy költözzenek be, közelebb van a munkahely.
Ez volt az a pont, amin teljesen kiakadtam és mondtam mindent, ami eszembe jutott.
Felnőtt, dolgozó emberek vagyunk a testvéreimmel, nem vagyunk (szerencsére) rászorulva sem a lakás árára sem pedig a benne található èrtékekre, de azért mindennek van egy határa.
Most én vagyok a szemét a szemükben meg a bátyám (aki közölte, hogy őt többet ne keresse), illetve az öcsém is, aki ugyanúgy kiosztotta apámat.
Nem érti mi a bajunk, mi vagyunk a hülyék.
Még sírva is fakadtam, amikor megtudtam, hogy kidobta lomtalanításnálnaz órát meg a faszobrot is...és nem érti min húztam fel magam.
És nem érti miért utáljuk a feleségét.
Szívesen fogadnám nálam tapasztaltabbak tanácsait.
Honnan veszed, hogy nem lehet bizonyítani? Sosem tudni ki az, akik előtt ezt mondta.
Szerintem a 3 testvér is elegendő, főleg hogy nem ingatlan tulajdoni viszony a kérdés.
Nyilván jelentgetni nem kell családon belül, ocsmány dolog, de valahol gátat kell szabni ezeknek a dolgoknak, mert már így is el van harapódzva.
22!
Oke, akkor bizonyítsa. Na és mit vár? Higy majd a szemetteleprol visssza viszik az órát?
Én úgy értelmezem, hogy a nőnek voltak útban a cuccok és nem az apa kérése volt, hanem az övé.
Költözni is ő akar, és ő hordott el onnan mindent. Nem az apa. Azt csak nem érdekelte.
Egyébként nyilván a szeméttelepről visszhozatni nem lehet, de mindennek van egy anyagi értéke, a régiségeknek is. Ezt visszakövetelhetik, de ennek nem ez a lényege, hanem a meghurcolás.
Nem csak ő okozhat fájdalmat és vicc, hogy egy ilyen után vigyorogva bájologjon ott.
Nagy szerencséje, hogy nem az én családom egyik tagjának a nője. Nálunk is szoktak mondjuk aranyásók lenni, de szerencsére a csóró rokon hiteti el velük, hogy gazdag, így csak popcorn és nézni kell a pofára esést.
"Én úgy értelmezem, hogy a nőnek voltak útban a cuccok és nem az apa kérése volt, hanem az övé.
Költözni is ő akar, és ő hordott el onnan mindent. Nem az apa. Azt csak nem érdekelte."
Tök mindegy, az apa engedte.
Még lehet hurcolni, nyilván. Nem a nőt, az apát. Ha valóban bizonyítani tudjak, hogy nekik onnan járt valami. Elérni a világon semmit nem fognak tudni vele. A szeméttelepre került dologkat max nullara tudjak felértékelni. Két dolog lehet a vége egy ilyen pernek: örök harag az apával és a feleségével és nagy esellyel egy eltartási szerződés a feleséggel, ami kizárja a gyerekeket a majdani örökségből.
Tul kell lépni a dolgon. Mint a kérdeznie írta, nem anyagi hanem eszmei ertek volt, amit el akart hozni. Nekem is meghaltak a nagyszüleim, semmi tárgyam nincs tőlük, ellenben van millió emlékem és millió dolog, ami rájuk emlékeztet. Pl minden évben ültetek büdöskét, mert a mamánál azzal volt teli a kert, és felszedem a szöget, csavart az utcán, mert a papám is mindig ezt csinálja.
Hát szeritnem a harag úgyis marad örökre. Én sem tudnám ezt megbocsátani.
Szeritnem ez nem az első ilyen húzás.
Nekik sokkal nagyobb büntetés, mint a gyerekeknek az örökség hiánya.
Én nem bírnám ezt szó nélkül hagyni. Ezek után akkor bármit megtehet, ami még jogában sem áll.
Sem törvényes, sem jogi következményei nincsenek a mocskainak. Mindennek van határa.
Nem kell feltétlenül szó nélkül hagyni. Le lehet ülni és el lehet mondani, hogy apu, Kati, nagyon rosszul esett hogy kidobtatok a mama óráját, mert szerettem volna letenni emlékbe.
A viszony meg már amuyg is rossz, rossz volt a történtek előtt is. Ha nem így lenne, nem lenne kihangsúlyozva, hogy csak 2 éve van együtt az apák és a feleség, és nem lenne ott a végén, hohy "És nem érti miért utáljuk a feleségét."
Ha már x ideje ott állt minden, és ti semmit sem csináltatok, akkor meg kéne neki köszönni, hogy elintézett mindent. Baromi nagy munka ám.
Ha pár napja történt, akkor nyilván gáz.
Azt sem értem, miért baj, hogy odaköltöznek. Ezt a lakást apukád örökölte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!