Túlzott gyerekkisajátítás, és a többi családtag lexarás?
Tudod amikor nálam kicsik voltak a gyerekek, én sem toleráltam a spontán látogatásokat. Voltak nagyon rossz éjszakáink, amikor úgy terveztem, hogy másnap a kicsi alvásidejében én is pihenek..na ez rokonlátogatás miatt nem jött össze.2-3 óra alvás után elég nehéz jópofizni, meg örülni a másiknak!
Két sógornőm van, az egyik feljött hozzánk, beszélgetni akart "ülj már le, majd főzöl-mosol, takarítasz délután" stílusban- borzasztóan nem érdekelte, hogy délutánra mást terveztem. A fiatalabb feljött, rámnézett, majd megkérdezte, hogy nem akarom-e rendbeszedni magam meg a lakást, mert akkor elviszi addig az unokaöccsét sétálni. Ő valóban segített, örültem is neki.
Persze ezzel nem azt mondom, hogy a sógornődnek is ez a baja, csak szerettem volna rávilágítani egy kismama szemszögéből is a dolgokra. Gyerekeim azóta már felnőttek- de a kapcsolatom nekem és nekik is csak a fiatalabb sógornőmmel jó. Mert ő valóban a gyerekekkel akart több időt tölteni és nem unalmában ücsörgött nálam.
Beszéljétek át a dolgot, mert ez így csak egyre rosszabb lesz. Lehet, hogy csak annyi kellene, hogy megbeszélt időpontokban menjetek hozzá és addig maradjatok, amíg ő is vevő erre. Remélem sikerül harmónikus kapcsolatot kialakítani, hiszen a kicsinek is ez az érdeke.
Ha oda akarsz menni, akkor ne emailben jelezd, hanem hivd fel öket és kérdezd meg, hogy nekik megfelel-e.
Kisbabás családhoz TÖBB órára menni igencsak gond, normális esetben böven elég látogatásra fél óra.
Hetente TÖBBSZÖR 3-5 órára látogatóba menni még akkor is pofátlanság, ha nincs kisbaba.
Édesem! Véleményt kértél és kaptál. Ezen nem megsértődni kell, hanem elgondolkozni azon, hogy talán mégsem neked van igazad.
El sem tudom képzelin, hogy mennyi időt tölthettél az újszülött baba mellett, ha több órákra három óránként ki kellett menned a konyhába. Egész nap ott lebzseltél? Normálisan ez úgy működik, hogy ha szoptatni készül az anyuka, akkor avendég szedi a sátorfáját és elmegy, hacsak nem kéri kifejezetten maradásra az anyuka.
Szerintem szörnyen tolakodó vagy. Lehet ezen megsértődni, de ettől nem lesz igazad.
Teljesen mindegy, hogyan magyarázkodsz, de akárhogyan is írod, bizony nagyon tolakodó vagy. Mondjuk azt sem értem, hogyan van ennyi időd a másik nyakán ülni. Nem tanulsz? Nem dolgozol? Foglald le magad inkább máshol.
(A tanultságot felemlegetni pedig finoman szólva is mókás, amikor ilyeneket írsz:
jáccana
hidjetek
Nemtok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!