Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mit tudnék tenni? Hogy szerezz...

Mit tudnék tenni? Hogy szerezzem vissza a feleségem?

Figyelt kérdés

6 éve élünk házasságban, van két lányunk. A nagyobbik 4,5 éves, a kicsi 2 éves. Januárban kezdte a bölcsit. A feleségem visszament dolgozni. Szerencsére visszavették a munkahelyére.

Nagyon jól érzi magát, állítása szerint már várta, hogy újra felnőtt emberek között lehessen.

2,5 hónapja megváltozott minden. Igazából nem igazán értem, hogy miért.

A szüleim vidéken laknak és 2 éve anyukám nyugdíjas, de apukám még aktív munkavállaló.

A második lányunk születésekor pont kapóra jött anyukám segíteni. Bár a feleségem ennek nem igazán örült, mivel ő fontosabbnak tartotta az első időket az anyukájával megosztani. Persze ezt megértettem, de attól még úgy gondoltam, hogy anyukámnak is joga van ott lenni az első percekben, amikor hazajövünk. Így ideköltözött hozzánk pár hétre. Egészen pontosan majdnem 2 hónapig itt volt.

A feleségem előtte csupa csacsogó volt, állandan járt a szája, életvidám volt. Ezután pedig inkább bezárkózott.

Sokszor veszekedtünk azon, hogy őt zavarja, ha anyám bámulja, miközben ő szoptat. Megértettem és beszéltem erről anyámmal, aki kiakadt és inkább hazament.

Nekemez nagyon rosszul esett..hiába nem volt gond köztük soha semmi.

Utólag én is belátom, hogy elég sokan voltunk körülötte. Ráadásul anyukűájával sem tudtak felhútlenül együtt örülni a kisbaba érkezésének.

Anyósom sosem tudott semmit sem csinálni, mert anyám mindig útban volt. Viszont mégis csak az anyám és védem őt.

Na, szóval telt az idő, anyám nem jött gyakran, csak látogatáskor találkoztunk. A feleségem is kezdett megbékélni és meglágyulni.

Aztán most hogy a kicsi bölcsibe jár, szinte mindig beteg. A feleségem megtudja oldani, hogy itthon dolgoik, de azért mondtam neki, hogy anyám majd vigyázz a picire.

Nem tetszett neki, de nagy nehezen belement.

Február óta nálunk lakik az anyám, elég sokat segít. Állandóan főz, takarít, gyereketnevel, stb.

A feleségem pár napja írt egy levelet nekem, amit a postás hozott. Leírta benne, hogy ő ezt így nem csinálja tovább. Úgy érzi magát a saját lakásában (ő nevén van, örökölte), mintha az anyjáéknál lakna tini szerepben, miközben már rég felnőtt.

Leírta még, hogy belefáradt a mayarázkodásba felém és hogy én semmit sem teszek.

Ráadásul megkérdezte levélben, hogy nekem fel se tűnt, hogy hónapok óta nincs sexuális életünk?!

Belegondolva sokszor akart velem beszélni és kért, hogy küldjem haza az anyám, de nem tettem, mert úgy gondoltam, hogy ez nekünk így jó lesz. Mármint a segítsége.

Többször mondta pár hete, hogy tele a töke azzal, hogy nem tud úgy otthon mozogni, mint régen. Állandóan zavarja valaki. Itt az anyámra gondolt.

Írt még arról, hogy lemond a lakásáról, cserébe ha lemondok a gyermekek felügyeletéről, stb.

Nem kér gyerektartást sem és hogy ő beadja a válópert.

A hétvégén itthon sem aludt. Írt egy sms-t, hogy a gyerekek nála vannak egy szállodában és hogy hétfőn, azaz ma elhozza a ruháikat és más dolgokat a lakásból.

A telefont nem veszi fel, dolgozni se ment be. Igazábl nem tudom, hogy hol van.

Apósomék nem moindanak semmit, csak azt, hogy magamnak köszönhetek mindent. Biztos, hogy tudják merre van, de nem mondják el. Nyilván őt védik!

Visszagondolva, rengeteg jel mutatott arra, hogy ő már nem érzi magát jól ezekben az időkben.

2013. máj. 13. 13:16
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 anonim ***** válasza:
100%
Remélem, minden rendbe jön köztetek. Szerintem túlzás lenne emiatt elválni. Ezt rendbe lehet és kell is hozni! A gyerekeknek is az lenne jó meg Nektek is! Drukkolok nagyon!
2013. máj. 14. 00:07
 62/69 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a felesegednek elege lett abbol hogy bar van 2 gyereketek megsem vagytok csalad, mert mindig egy kivulallo ottvan. Muszaj csak a csaladnak (gyerekek es ti) egyutt tolteni idot, amikor csak ti vagytok es egymassal foglalkoztok, nincs ott senki. szerintem ez hianyzik neki.
2013. máj. 14. 15:01
 63/69 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Végül csak hazatért. Anyukám addigra már rég nem volt itt. Nem készültem neki semmivel. Se virág, se csoki, se vacsora. Akartam, csak úgy voltam vele, hogyha elmegyek itthonról beszerezni a kellékeket, akkor lehet, hogy időközben hazajön és nem talál itthon. Nem tudom, hogy hogyan vette volna ki a helyzetet.

Mindenesetre itthon ültem a kanapén, és amikor megjött, akkor egyből kimentem az ajtóhoz. Azt mondta, hogy mindjárt jön, csak iszik egy kis vizet.

Teljesen normálisan beszélt, nem volt se mogorva, se bunkó, se ideges. Totál higgadt volt.

Körbenézett a lakásban, kinyitotta az ablakokat és végül leült hozzám.

Kb. 3-4 órát beszélgettünk, fel se tünt, hogy a gyerekek nincsenek itthon, de a keresztanyjuk értük ment és a feleségem úgy beszélte meg, hogy ott aludnak a gyerekek nála, reggel meg beviszi őket a bölcsibe, oviba.

Rendeltünk egy pizzát. Ő hozta fel, olyat rendelt, amilyet az első találkozásunkor ettünk.

Szép lassan megbeszéltünk mindent. Bocsánatot kért, bár szerintem felesleges volt. Természetesen én is bocsánatot kértem.

Megkért, hogy az anyám egy darbog ne jöjjön. Elmondta, hogy nem azzal volt baja, hogy itt volt nálunk hosszú ideig, hanem azzal, hogy ő úgy érezte magát, mintha a gyereke lenne.

Tehát, amit ti is írtatok, hogy nem csinálhatot itthon semmit, mert helyette mindent megcsináltak.

A kaput meg az tette be, hogy másképpen kezdte el anyám nevelni a két gyereket. Sokkal szigorúbban és erkölcsösebben. Nem úgy, ahogy mi.

Ezt értsétek úgy, hogy ők (feleségem és anyám) minden pénteken azon vitatkoztak, hogy anyám ne vigye templombe a gyerekeket, mert nem bírják végig ülni és csak sírnak és félni fognak. Ennek egyébként ez is lett a következménye. A kisebbik lányunk már a templom látványától sírni kezd, mert rossz emlékei vannak róla.

Nekem ez sétákkor nem tűnt fel, de így most már visszagondolva belátom, hogy összefügg.

Ráadásul, amit nem tudok az anyámnak megbocsájtani, azaz hogy a feleségemet lek*rvázta. Közölte neki, hogy a gyerekeket ő sokkal szigorúbban nevelné már most és erkölcsösebben, hogy ne legyenek utcalányok, mint az anyja.

Ezt így a feleségem szemébe mondta, mivel csúnyán összevesztek a templomos témán. Semmi alapja nincs rá. A feleségemnek előttem egy barátja volt 4 évig.

Erről már beszéltem ma az anyámmal, tisztában van vele, hogy ez rosszul jött ki és nem akart ilyet mondani.

Remélem egy ideig nyugalom lesz, és hogy az anyám átgondolja a dolgokat.

2013. máj. 14. 16:18
 64/69 anonim ***** válasza:

Szívből örülök, hogy helyrejöttek a dolgok!

Mindenki lelki békéje kedvéért remélem, anyukád ezentúl sokkal-sokkal ritkábban lesz nálatok.

2013. máj. 14. 16:37
 65/69 anonim ***** válasza:
100%

Ha lesz még egy gyereketek, beszéld meg a feleségeddel, hogy mikor és meddig jöjjön a mama, és ne maradjon tovább, mint ahogy megbeszéltétek...

Én csípem az anyósomat, mert próbál velem rendes lenni, de bizony Isten, megőrülnék, ha hónapokra ideköltözne. Ahogy attól se repesne a szívem, ha anyám maradna a nyakunkon fél évig. Bármennyire is szeretem őt, nem véletlenül költözik el az ember a szüleitől.

Örülök, hogy kibékültetek, nagy tanulópénz volt ez neked, remélem, még egyszer nem követed el a hibát.

Édesanyád is a családod része, de a feleségeddel élsz. Ha azt akarod, hogy ez így maradjon, próbáld meg a nejed védeni, vagy legalább legyél pártatlan, ha anyukáddal összerúgják a port és hagyd, hogy elintézzék egymás közt. Ha a feleséged azt mondja, hogy most már köszöni a segítséget, boldogul egyedül is, akkor a mama vegye a lapot és menjen haza (amikor legközelebb jön).

Tényleg sok nyugdíjas nem tud mit kezdeni magával, próbálj anyukádnak kitalálni valamit, pl. kertészkedjen otthon, vagy kézimunkázzon. Csinálhat bármit, csak kösse le a figyelmét és érezze úgy, hogy valami értelmeset csinál otthon és nem csak lógatja a lábát.

2013. máj. 14. 17:39
 66/69 anonim ***** válasza:
100%

Örülök, hogy rendeződnek a dolgok.

De csak jól érzetem, történt valami, amiről te nem tudtál, mert jobb a békesség alapon elhallgatta a feleséged, mit mondott rá anyukád...

2013. máj. 14. 19:17
 67/69 anonim ***** válasza:
100%
Örülök, hogy rendeződni látszanak a dolgok. Az egész nyitja az volt, hogy beszéltetek és hogy BELÁTTAD, nem volt jó, hogy nem vetted figyelembe a feleséged akaratát anyukáddal kapcsolatban. Mostantól azonban tartsd is magad az ígéretedhez és anyukádat csakis látogatóba engedd jönni, tehát kvázi ebédre, 1-2 órára, nem napokra, hónapokra! Nem szabad! Ez már a ti életetek, anyukádnak ehhez olyan szempontból semmi köze, hogy idejöjjön dirigálni. Ő itt csak 1-2 órára lehet vendég, semmi több! Ha ezt betartjátok, akkor nem lesz semmi gond! Sok sikert!
2013. máj. 14. 21:21
 68/69 anonim ***** válasza:
100%

Én is gratulálok nektek! :)

Látod-látod, sokan ismeretlenül is beletenyereltek...

Sejtettem én is, hogy anyukád átvette a háziasszony szerepet, és mint a kislányokat, a feleségedet is nevelni akarta. Egyébként egy anyának több se kell, minthogy valaki jöjjön, folyamatosan megingassa az anyaságba vetett hitét. Ezért is kérdeztem, hogy miért a mama neveli a gyerekeket... (Mondjuk azt sem értem, egy két évesnek hogyan lehet "erkölcsösebb" nevelést adni...Nemtom' nem mutatja meg a pelusát?!)

A feleséged legyen ezután a ház úrnője, ne anyukád. Neki megvan a saját háztartása, felnevelte a gyerekeit, találjon új elfoglaltságot.

Kötés, nyugdíjasklub, varrótanfolyam, új receptek, bármi, de ne a ti életetekkel legyen ezután elfoglalva.

Még egyszer gratulálok, örülök, hogy küzdötök egymásért, nem pedig rögtön válni szaladtatok. :)

2013. máj. 15. 08:04
 69/69 anonim ***** válasza:
Gratulálok és örülök! :)
2013. máj. 16. 00:15
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!