Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mit tudnék tenni? Hogy szerezz...

Mit tudnék tenni? Hogy szerezzem vissza a feleségem?

Figyelt kérdés

6 éve élünk házasságban, van két lányunk. A nagyobbik 4,5 éves, a kicsi 2 éves. Januárban kezdte a bölcsit. A feleségem visszament dolgozni. Szerencsére visszavették a munkahelyére.

Nagyon jól érzi magát, állítása szerint már várta, hogy újra felnőtt emberek között lehessen.

2,5 hónapja megváltozott minden. Igazából nem igazán értem, hogy miért.

A szüleim vidéken laknak és 2 éve anyukám nyugdíjas, de apukám még aktív munkavállaló.

A második lányunk születésekor pont kapóra jött anyukám segíteni. Bár a feleségem ennek nem igazán örült, mivel ő fontosabbnak tartotta az első időket az anyukájával megosztani. Persze ezt megértettem, de attól még úgy gondoltam, hogy anyukámnak is joga van ott lenni az első percekben, amikor hazajövünk. Így ideköltözött hozzánk pár hétre. Egészen pontosan majdnem 2 hónapig itt volt.

A feleségem előtte csupa csacsogó volt, állandan járt a szája, életvidám volt. Ezután pedig inkább bezárkózott.

Sokszor veszekedtünk azon, hogy őt zavarja, ha anyám bámulja, miközben ő szoptat. Megértettem és beszéltem erről anyámmal, aki kiakadt és inkább hazament.

Nekemez nagyon rosszul esett..hiába nem volt gond köztük soha semmi.

Utólag én is belátom, hogy elég sokan voltunk körülötte. Ráadásul anyukűájával sem tudtak felhútlenül együtt örülni a kisbaba érkezésének.

Anyósom sosem tudott semmit sem csinálni, mert anyám mindig útban volt. Viszont mégis csak az anyám és védem őt.

Na, szóval telt az idő, anyám nem jött gyakran, csak látogatáskor találkoztunk. A feleségem is kezdett megbékélni és meglágyulni.

Aztán most hogy a kicsi bölcsibe jár, szinte mindig beteg. A feleségem megtudja oldani, hogy itthon dolgoik, de azért mondtam neki, hogy anyám majd vigyázz a picire.

Nem tetszett neki, de nagy nehezen belement.

Február óta nálunk lakik az anyám, elég sokat segít. Állandóan főz, takarít, gyereketnevel, stb.

A feleségem pár napja írt egy levelet nekem, amit a postás hozott. Leírta benne, hogy ő ezt így nem csinálja tovább. Úgy érzi magát a saját lakásában (ő nevén van, örökölte), mintha az anyjáéknál lakna tini szerepben, miközben már rég felnőtt.

Leírta még, hogy belefáradt a mayarázkodásba felém és hogy én semmit sem teszek.

Ráadásul megkérdezte levélben, hogy nekem fel se tűnt, hogy hónapok óta nincs sexuális életünk?!

Belegondolva sokszor akart velem beszélni és kért, hogy küldjem haza az anyám, de nem tettem, mert úgy gondoltam, hogy ez nekünk így jó lesz. Mármint a segítsége.

Többször mondta pár hete, hogy tele a töke azzal, hogy nem tud úgy otthon mozogni, mint régen. Állandóan zavarja valaki. Itt az anyámra gondolt.

Írt még arról, hogy lemond a lakásáról, cserébe ha lemondok a gyermekek felügyeletéről, stb.

Nem kér gyerektartást sem és hogy ő beadja a válópert.

A hétvégén itthon sem aludt. Írt egy sms-t, hogy a gyerekek nála vannak egy szállodában és hogy hétfőn, azaz ma elhozza a ruháikat és más dolgokat a lakásból.

A telefont nem veszi fel, dolgozni se ment be. Igazábl nem tudom, hogy hol van.

Apósomék nem moindanak semmit, csak azt, hogy magamnak köszönhetek mindent. Biztos, hogy tudják merre van, de nem mondják el. Nyilván őt védik!

Visszagondolva, rengeteg jel mutatott arra, hogy ő már nem érzi magát jól ezekben az időkben.

2013. máj. 13. 13:16
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 anonim ***** válasza:
100%
Na akkor most van az a pillanat amikor anyudat küld el mert ha nem teszed akkor a feleséget úgy lepattan,hogy csak a nyomát keresheted!Okos legyél tényleg ha kell a családod!!!!Szurkolok!!!És majd írj mi volt!!!!
2013. máj. 13. 14:11
 42/69 anonim ***** válasza:
87%
Kérdező, őszintén: ha választani kellene az anyád és a feleséged között, kit választanál? Ha az előbbit, akkor szerintem ne erőltesd a békülést, később úgyis megint találsz valami kifogást, hogy anyuci pici fia maradhass. Legalább adj neki egy esélyt, hogy boldog legyen nélküled. (és persze anyád nélkül)
2013. máj. 13. 14:12
 43/69 anonim ***** válasza:
100%
Úgy gondolom, hogy a feleséged ezt figyelmeztető lépésnek szánta. Abból gondolom ezt, hogy írod, többször is jelezte, hogy nem örül anyukád ottlétének, de ezt Te nem vetted komolyan. Úgy érezte, hogy komolyabb lépést kell tennie, amiből megérted őt. Felnézek a nejedre, erős asszony! Ahogy olvasom anyukád már elindult haza, ezzel már tudod a feleségednek bizonyítani, hogy ezentúl máshogy lesz! Mondd el neki, hogy igaza van, akármennyit is segít anyukád, az ittléte nem tesz jót a kapcsolatotoknak és neked ők a legfontosabbak. Ha szeret Téged, nem kell hetekig ostromolnod. Sajnos azonban lehet, hogy kiszeretett belőled, van ilyen, mikor úgy érzi a nő, hogy anyuka mellett mindig csak 2. lesz és ez elég rossz érzés. Nem tudom nálatok mik az előzmények, könnyen lehet, hogy a nejednél anyukád odaköltöztetése csak egy utolsó csepp volt abban a bizonyos pohárban. Én például tudom, hogy ha egyszer elköltözöm a gyerekekkel, sosem megyek vissza, pont nem érdekelne virág, vacsi, stb, ezek semmit sem érnek, ha a feleséged kellően eltökélt. Csak az csábítható vissza ilyesmivel, aki igazából nem is akart menni, csak figyelmeztetni akart. Sok szerencsét!
2013. máj. 13. 14:15
 44/69 anonim ***** válasza:
97%

Akkor uzsgyi, virágért, bonbonért, ajándékért!

A mama menjen addig el egy kávézóba, ha addigra nem ér oda apukád.

Hidd el, a feleséged sem örömében csinálja ezt! Szeret téged, és kellett ez a hatalmas segélykiáltás, hogy legalább egy utolsó esélyetek legyen!

Bár, arra készülj fel, hogy egy ideig nem lesz családlátogatás anyukád felé!

Remélem, majd megírod, hogy mi lett a történet vége, nagyon várjuk!

2013. máj. 13. 14:16
 45/69 anonim ***** válasza:
100%
Anyukád mit szólt? Elmegy addigra?
2013. máj. 13. 14:18
 46/69 A kérdező kommentje:

Anuykám bőg, de most mit csináljak vele?! Sajnálom szegényt, de egy igazi balfa*z voltam! És ezt belátom.

Nekem az az elsődleges, hogy most rendeződjenek a dolgok és minden olyan legyen, mint régen. Persze anyámon kívül.

A gyerekeket meg a keresztanyjuk (barátnője) hozza majd haza, csak előbb elviszi őket vásárolni, mert elkell intéznie a bevásárlást otthonra, amit mára tervezett.

Az is lehet, hogy ma nála alszanak, még nem tudom. A feleségem dönt ebben most, ezt kérte a barátnőjén keresztül.

Remélem, hogy kibékülünk. Majd megírom, hogy mi volt.

2013. máj. 13. 14:23
 47/69 A kérdező kommentje:
Ja, és anyám mindjárt indul. Most öltözik, tehát nem lesz itthon, mire a feleségem megérkezik.
2013. máj. 13. 14:24
 48/69 anonim ***** válasza:
96%
Huuu kérdező komolyan izgulok most érted.Nem vagyok benne biztos,hogy minden pasi így állna ehhez mit ahogy most te.Persze az előzményekhez sem így állt volna minden férj!Na mindegy is!Csak el ne szúrd mostmár!
2013. máj. 13. 14:26
 49/69 anonim ***** válasza:
100%

Akkor jó,nem lett volna jó,ha még ott találj.Tüntesd el addig a nyomait,addig is lefoglalod magad.

És felejtsd el azt a mondatot,hogy "dehát az anyám".

Igen,te meg anyuci kisfia,aki el fogja esziteni a feleségét ha nem nő fel.

Úgyhogy kiskutya üzemmód,és békítsd ki a feleséged.

2013. máj. 13. 14:27
 50/69 anonim ***** válasza:
97%

Akkor tényleg vess be mindent, hogy újra férj és feleség legyetek! Van rá egy éjszakád! :)

Lehet, hogy hülye tanács lesz, de én egy nyomorult, bolond romantikus liba vagyok...

Kérd meg újra a feleséged kezét! Illetve, ne azt kérd, hogy legyen a feleséged, hanem azt, hogy te lehess az ő férje.

Nagyon szurkolok nektek!

2013. máj. 13. 14:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!