Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mit tudnék tenni? Hogy szerezz...

Mit tudnék tenni? Hogy szerezzem vissza a feleségem?

Figyelt kérdés

6 éve élünk házasságban, van két lányunk. A nagyobbik 4,5 éves, a kicsi 2 éves. Januárban kezdte a bölcsit. A feleségem visszament dolgozni. Szerencsére visszavették a munkahelyére.

Nagyon jól érzi magát, állítása szerint már várta, hogy újra felnőtt emberek között lehessen.

2,5 hónapja megváltozott minden. Igazából nem igazán értem, hogy miért.

A szüleim vidéken laknak és 2 éve anyukám nyugdíjas, de apukám még aktív munkavállaló.

A második lányunk születésekor pont kapóra jött anyukám segíteni. Bár a feleségem ennek nem igazán örült, mivel ő fontosabbnak tartotta az első időket az anyukájával megosztani. Persze ezt megértettem, de attól még úgy gondoltam, hogy anyukámnak is joga van ott lenni az első percekben, amikor hazajövünk. Így ideköltözött hozzánk pár hétre. Egészen pontosan majdnem 2 hónapig itt volt.

A feleségem előtte csupa csacsogó volt, állandan járt a szája, életvidám volt. Ezután pedig inkább bezárkózott.

Sokszor veszekedtünk azon, hogy őt zavarja, ha anyám bámulja, miközben ő szoptat. Megértettem és beszéltem erről anyámmal, aki kiakadt és inkább hazament.

Nekemez nagyon rosszul esett..hiába nem volt gond köztük soha semmi.

Utólag én is belátom, hogy elég sokan voltunk körülötte. Ráadásul anyukűájával sem tudtak felhútlenül együtt örülni a kisbaba érkezésének.

Anyósom sosem tudott semmit sem csinálni, mert anyám mindig útban volt. Viszont mégis csak az anyám és védem őt.

Na, szóval telt az idő, anyám nem jött gyakran, csak látogatáskor találkoztunk. A feleségem is kezdett megbékélni és meglágyulni.

Aztán most hogy a kicsi bölcsibe jár, szinte mindig beteg. A feleségem megtudja oldani, hogy itthon dolgoik, de azért mondtam neki, hogy anyám majd vigyázz a picire.

Nem tetszett neki, de nagy nehezen belement.

Február óta nálunk lakik az anyám, elég sokat segít. Állandóan főz, takarít, gyereketnevel, stb.

A feleségem pár napja írt egy levelet nekem, amit a postás hozott. Leírta benne, hogy ő ezt így nem csinálja tovább. Úgy érzi magát a saját lakásában (ő nevén van, örökölte), mintha az anyjáéknál lakna tini szerepben, miközben már rég felnőtt.

Leírta még, hogy belefáradt a mayarázkodásba felém és hogy én semmit sem teszek.

Ráadásul megkérdezte levélben, hogy nekem fel se tűnt, hogy hónapok óta nincs sexuális életünk?!

Belegondolva sokszor akart velem beszélni és kért, hogy küldjem haza az anyám, de nem tettem, mert úgy gondoltam, hogy ez nekünk így jó lesz. Mármint a segítsége.

Többször mondta pár hete, hogy tele a töke azzal, hogy nem tud úgy otthon mozogni, mint régen. Állandóan zavarja valaki. Itt az anyámra gondolt.

Írt még arról, hogy lemond a lakásáról, cserébe ha lemondok a gyermekek felügyeletéről, stb.

Nem kér gyerektartást sem és hogy ő beadja a válópert.

A hétvégén itthon sem aludt. Írt egy sms-t, hogy a gyerekek nála vannak egy szállodában és hogy hétfőn, azaz ma elhozza a ruháikat és más dolgokat a lakásból.

A telefont nem veszi fel, dolgozni se ment be. Igazábl nem tudom, hogy hol van.

Apósomék nem moindanak semmit, csak azt, hogy magamnak köszönhetek mindent. Biztos, hogy tudják merre van, de nem mondják el. Nyilván őt védik!

Visszagondolva, rengeteg jel mutatott arra, hogy ő már nem érzi magát jól ezekben az időkben.

2013. máj. 13. 13:16
1 2 3 4 5 6 7
 1/69 anonim ***** válasza:
92%

"Viszont mégis csak az anyám és védem őt"

Na itt a gond. Volt véleményed, ami egyezett a feleségedével, mégis anyuci pártját fogtad, és hiába próbált veled számtalanszor beszélni erről(küzdeni a kapcsolatotokért), te mégis kötelességednek érezted anyucit védeni. Első körben megpróbálnám felkeresni, és százszor is megígérni, hogy a szűk család ti négyen lesztek, amibe a nagyi ezentúl nem fér úgy bele, mint eddig. Ezt követően, ha visszanyerted a bizalmát, anyukádnak is mondd meg, hogy ezentúl másképp lesznek a dolgok.

Én mindenesetre szurkolok nektek, márt - ha kmegkésve is - de látszik, hogy igyekszel. A feleséged is mindent megtett szerintem, de hiába járt a szája, megelégelte. Megértem.

Remélem, azért kaptok mégegy esélyt egymástól, és hogy egyikőtök sem él majd vissza

2013. máj. 13. 13:23
 2/69 anonim ***** válasza:
92%

...vele.

Hamarabb elküldte, bocsi.

2013. máj. 13. 13:23
 3/69 anonim ***** válasza:
98%

Anyád hazapaterolod,és megigéred a felségednek,hogy karácsonyig látnia sem kell.

Csoda hogy eddig bírta.

2013. máj. 13. 13:24
 4/69 anonim ***** válasza:
98%

Én az anyósommal lakom, semmi problémám a helyzettel, de neked nem tudok mást tanácsolni, mint azt, hogy el onnan anyukáddal. Akármennyire az anyád, a feleséged a gyerekeid anyja. HA szereted s meg akarod tartani, kénytelen leszel áldozatot hozni, ez jelen esetben az, hogy közlöd édesanyáddal, menjen el.

Nem tudom miért van olyan érzésem, hogy történt valami annak idején anyukád és a feleséged között, csak jobb a békesség alapon ezt neked nem mondták el. :(

2013. máj. 13. 13:24
 5/69 anonim ***** válasza:
26%
Hagyj neki időt, átgondolja és ha szeret akkor visszatér!
2013. máj. 13. 13:25
 6/69 anonim ***** válasza:
98%

Ès te ezen csodálkozol????

Öszintén,a mamát már régen kiraktam volna onnan.

Minek költözött be a mama,ha van férje lakása??Menejn segítsen abban a pár napban,de a háztartást hagyja meg a ház asszonyának!!

Ne akarja elvenni a szerepét.

Nálunk ez csak pár alkalommal mnet.Nagy cirkusz volt belöle....

Anyukád,de ö "csak" a nagymama.

Próbálj nyugodtan beszélni a feleséggeddel.

Mondd meg végre elszakadsz anyudtól.Nem lesz több ottlakás,csak látogatás!Mond el neki,hogy szereted és fontosabbak vagytok neki mint az anyukád.Felnött ember vagy,eltudd dönteni ki a fontosabb az életedben.

2013. máj. 13. 13:25
 7/69 anonim ***** válasza:
98%
Nem kellett volna anyukádat odaköltöztetni.
2013. máj. 13. 13:27
 8/69 anonim ***** válasza:
97%
Őszintén szólva csak a szöveg első felét olvastam el, de szerintem ezt eléggé elszúrtátok.. te és édesanyád. Ketten vagyok ebben a házasságban, miért kellett még odacsődíteni édesanyádat? Ti már egy külön család vagytok, a nagymamák meg elég ha látogatóba jönnek néha napján. Megértem a feleségedet. Én sem bírnám, ha a férjem még mindig ennyire bújna az anyja szoknyájába.
2013. máj. 13. 13:28
 9/69 anonim ***** válasza:
98%

"Nem tudom miért van olyan érzésem, hogy történt valami annak idején anyukád és a feleséged között, csak jobb a békesség alapon ezt neked nem mondták el. :("

Történnie sem kellett semminek,elég a tudat.

Annak idején párom is hozzánk akarta költöztetni anyóst,hogy segit.Megmondtam hogy nem,felejtse el,ne hozza a nyakunkra,mert ha meglátom,akkor megyek és viszem a gyereket is,mi hárman vagyunk egy család,nem kell ide senki más,jöjjön szépen látogatni,ennyi.

Nem vétett semmit az anyós,csak egyszerűen mindig segiteni akar,amivel engem kiidegelne ha napi 24 órában kellene hallgatni.

Kérdező: küldd haza anyukád,a felségeddel meg beszélj,hogy ezentúl csak látogatóba jön (1 napra,nem 2 hónapra).

10/69 anonim ***** válasza:
98%

Azt hiszem én is ezt tettem volna.Te az anyádat választottad a feleséged helyett.Rossz döntés volt!!!

Beszélj vele.Anyádat remélem már haza küldted közölted vele,hogy látogatni mehet,de odaköltözni nem.Addíg esélyed sem lesz.

1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!