Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Azt vettem észre, hogy az...

Azt vettem észre, hogy az emberek egymásssal?

Figyelt kérdés
Az utóbbi időben pontosabban években észrevettem, hogy sok ember önző, magának való, maximum saját családján kívűl mást nagy ívben lexar. Namost nem várok ilyen " isten hozott a való világban válaszokat" mert tudom hogy ilyenek is vannak. mondok egy példát. Van egy melóstársam, öt gyerekkel, van neki amelyik pici, van aki szakmát tanul, érettségizik stb. Amikor felhozom, hogy kivan a puca ezzel a melóval, mert nem ezért tanultam én sem, beszélnék főnökünkel, hogy mit akar velem a jövőben, csak passzívan, reagálás nélkül, anélkül, hogy bíztatna hallgat, mintha azt sugalná ezzel, hogy " mit akarsz, én évek óta vagyok itt..." bár neki szerintem nincsenek ambíciói, mondjuk nem is tanult (8 osztálya van és 44 éves) szóval megnézném, hogy ha az ő gyereke mondaná valakinek és leszólnák mit csinálna. Mert nem hiszem, hogy ennyi hónap alatt nem látja, hogy tényleg bánt ez engem, jól esne valami bíztatás tőle is. És nem untatom ezzel félre ne értsétek, de tényleg kíváncsi lennék, hogy mit szólna, ha az ő gyereke is huszonévesen majd gyárban melózna ami egészségtelen munka is egyben. Szóval értitek, nem árvavirág akarok lenni, csak olyan passzívak az emberek egymással sokszor. Én, tanult vagyok, vannak igényeim, lehet, hogy őt ez zavarja amúgy, és se jót se rosszat nem akar inkább mondani? Mert én erre gondolok. Szerintetek?
2011. szept. 16. 08:06
1 2 3 4 5 6 7
 31/68 anonim ***** válasza:
Nem értem miért pont az iskolázatlan kollégád biztatására vársz ebben az életben. Szerelmes vagy belé?
2011. szept. 16. 08:55
 32/68 A kérdező kommentje:
hát ne hari, de lehet ha te nem is, más írta a diplomát meg ilyeket. és már is kitértünk volna más témára. És ezt már sokan írták máshol is, hogy még véletlen sem a kérdésre válaszolnak sokan, csak belekötnek valamibe valamelyik mondatban.
2011. szept. 16. 08:56
 33/68 A kérdező kommentje:
Nem vagyok belé szerelmes, de mivel ketten vagyunk egy elkerített részen, senki más nincs, kivel beszéljek a falakkal?
2011. szept. 16. 08:57
 34/68 anonim ***** válasza:
71%
Maximálisan értelek és egyet értek. A válaszokból is láthatod, hol tart az emberiség. Ne foglalkozz vele, próbáld meg elfogadni, hogy nagy az elbutulás. Én is jártam már úgy, hogy segíteni akartam (ráadásul nem kimondva kell érteni, hanem a problémára és a megoldásra próbáltam rávezetni) és megharagudott rám az addig állítólagos barátnőm. Sorolhatnám még, mert nem ez volt az egyetlen eset, elég az hozzá, hogy mindenféle ember mindenféle háttérrel és még családtag is volt köztük. Ott tartok, hogy nincs egy őszinte barátom és a család jó részével nincs kapcsolatom. Ezek szinte egy-két éven belül épültek le, megharagudtak, elkerültek, csak én kerestem őket. Erre ugye mindenki azt mondja, hogy nekem kell elgondolkoznom, hogy nagyon utálatos lehetek. Hidd el, sokat gondolkoztam ezen, nem volt durva szitu köztük, inkább ők voltam velem elég bunkók. Erre meg azt mondják, hogy nem látom be a saját hibáimat, de azon már réges-régen túl vagyok és pontosan látom a hibáimat. Szóval ilyen a világ. De talán már nem sokáig, legalábbis ebben bízom, mert a zárt osztály férőhelye véges.
2011. szept. 16. 08:58
 35/68 anonim ***** válasza:

és az, hogy miért csinálhatja ezt:

konkrétan én sem vagyok az a csacsogós fajta: ha poénkodásról van szó, akkor szeretek beszélni, de amint átmegy komolyba a dolog egyszerűen képtelen vagyok megszólalni, mert teljesen idegennek érezném a szavaim, ezért nem is mondom őket. Vannak ilyen emberek, ezért nem haragudhatsz rá vagy ne essen neked rosszúl. Mindenki más.

36/68 anonim ***** válasza:

Olvasd el Wass Albert Ember az országút szélén című regényét, nagyjából választ kapsz a kérdésedre.

Ettől függetlenül, nem biztos hogy rosszindulatú az öreg, hiszen negatív dolgokat nem mond neked. Annyiban igaza van az előző hozzászólók némelyikének, hogy te sem érzed át az ő helyzetét, de csak azért mert fiatal vagy. Amikor te arról áradozol neki, hogy hogy szeretnél előrébb jutni, lehet hogy ő pont azon kezd merengeni, hogy neki miért nem sikerült, és neki mi sült el rosszul az életben. Függetlenül attól, hogy nagyrészt a saját hibája is. Nem mond semmit ,mert nem tud mit mondani. Ez nem rosszindulatból van, nem ellened irányul, csak esetleg saját tehetetlenségén rágódik.

Igen, sokmindenben empatikus vagy vele, meg érdeklődő, meg támogatod, de van amit nem tudsz róla. Ha azt várod, hogy támogasson, akkor mondd meg neki egyenesen és viccesen, hogy figyelj, öreg, azért mondhatnál egy két biztató szót. Akkor majd mond valamit. :)

Tudod, ha kifejezetten rosszindulatú lenne, akkor negatív dolgokat mondana neked, hogy úgysem sikerül, meg mit ugrálsz, meg milyen nagyra vagy magaddal... De ilyeneket nem mond, mert tudja hogy nem lenne igaz, meg azért azt is tudja, hogy jogos amit mondasz, de ő ebben nem tud a partnered lenni, mert mások vagytok. És munkatársak vagytok elsősorban, nem haverok.

Úgyhogy te is leszűrhetnéd ezek után, hogy erről a témáról nem beszélgetsz vele, mert úgyse tud mit mondani. Mindenkivel arról kell beszélni, amiről lehet, és amivel nem piszkálod fel az indulatait és az érzelmeit.

33/N

37/68 anonim ***** válasza:
33/N 8:5kor: EZT TÖKÉLETESEBBEN NEM IS LEHETETT VOLNA LEÍRNI!
2011. szept. 16. 09:01
 38/68 anonim ***** válasza:
91%
Valaki itt írta, hogy a munkahelyedet nem szereted, akkor miért csinálod. Bár nekem a kérdésedből nem derült ez ki, de lehet, hogy nem olvastam figyelmesen. Én is végzettségemnek nem megfelelő munkát végeztem, aztán jött egy lehetőség előlépni. Nekem onnantól volt pokol az életem, mert ott csak rongyrázó beképzelt emberek voltak körülöttem és nem is bírtam sokáig. Vissza pedig nem mehettem, mert betöltötték a helyemet (a fizikai munka állást). Annak, aki azt írja, hogy te lenézed azt, akinek nincs olyan magas végzettsége, az megint az a kategória, hogy neki sincs és eleve támadja azt, akinek van pl. ilyen sorokkal, hogy lenézed a kisebb iskolai végzettségűt. Közben az ember csak kapkodja a fejét, hogy mi van?!, hát ez van! Szövegértés sincs, empátia sincs, agy sincs, szív sincs!
2011. szept. 16. 09:06
 39/68 anonim ***** válasza:
Minek várod az ő bíztatásád? Te akarsz feljebb kerülni, nem ő? Mi a köze neki hozzád? Örülj, h ha normálisan beszél veled és nem kezdi el mondani, h sz*r alak vagy, nem vagy idevaló stb. Mert az sokkal rosszabb, ha bántanak, minthogy nem bíztatnak.
2011. szept. 16. 09:10
 40/68 A kérdező kommentje:
Így van. KÖszönöm a 33 éves hölgynek és mindenkinek, aki írt, de legfőképpen akik tényleg nem a rosszat vették ki az írásaimból, mert semmmi rossz érzés nincs bennem iránta, csak amit más is írt, nem biztos, hogy vele kell ezt megbeszélnem. Egyébként meg az a véleményem, hogy mindenkinek megvan adva a lehetőség, másik ismerősöm negyven évesen iratkozott be érettségire, szóval ha valaki azzal jön a diákhitel, levelezős képzések világában, hogy lehet neki nem volt lehetősége, az nem tud sokmindent. egy félév levelezőn érettségizni 11 ezer ft. nem sok. tudom lehet kell könyv ilyenek, de nem kötelező szerintem.
2011. szept. 16. 09:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!