Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Azt vettem észre, hogy az...

Azt vettem észre, hogy az emberek egymásssal?

Figyelt kérdés
Az utóbbi időben pontosabban években észrevettem, hogy sok ember önző, magának való, maximum saját családján kívűl mást nagy ívben lexar. Namost nem várok ilyen " isten hozott a való világban válaszokat" mert tudom hogy ilyenek is vannak. mondok egy példát. Van egy melóstársam, öt gyerekkel, van neki amelyik pici, van aki szakmát tanul, érettségizik stb. Amikor felhozom, hogy kivan a puca ezzel a melóval, mert nem ezért tanultam én sem, beszélnék főnökünkel, hogy mit akar velem a jövőben, csak passzívan, reagálás nélkül, anélkül, hogy bíztatna hallgat, mintha azt sugalná ezzel, hogy " mit akarsz, én évek óta vagyok itt..." bár neki szerintem nincsenek ambíciói, mondjuk nem is tanult (8 osztálya van és 44 éves) szóval megnézném, hogy ha az ő gyereke mondaná valakinek és leszólnák mit csinálna. Mert nem hiszem, hogy ennyi hónap alatt nem látja, hogy tényleg bánt ez engem, jól esne valami bíztatás tőle is. És nem untatom ezzel félre ne értsétek, de tényleg kíváncsi lennék, hogy mit szólna, ha az ő gyereke is huszonévesen majd gyárban melózna ami egészségtelen munka is egyben. Szóval értitek, nem árvavirág akarok lenni, csak olyan passzívak az emberek egymással sokszor. Én, tanult vagyok, vannak igényeim, lehet, hogy őt ez zavarja amúgy, és se jót se rosszat nem akar inkább mondani? Mert én erre gondolok. Szerintetek?
2011. szept. 16. 08:06
1 2 3 4 5 6 7
 11/68 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy szimplán már "tapasztalt öreg"? Te mióta vagy ott, ő mióta van ott? Lehet, hogy úgy gondolja, nem sokat érsz el azzal, ha megemlíted a főnöknek, te mást és másképp akarsz dolgozni. Lehet, hogy tudja, úgysem lesz másként, csak éppen nem akar elkedvetleníteni. Őt bizonyára már megpróbálta az élet, 5 gyerekkel, 8 általánossal ő valóban nem ugrálhat. Sajnos egyébként valóban így van, ahogy írod, hogy közömbösek az emberek egymással. Ennek valószínűleg a sok mindennapi gond, nehézség az oka. Nem akarják más problémáját is a vállukra venni, van nekik elég. Nem mondom, hogy jó ez így, marhára nem, de sajnos tényleg ez van.
2011. szept. 16. 08:30
 12/68 anonim ***** válasza:
100%

kérdező, nyugi :) ez legyen az legutolsó hely, ahol személyes sértésnek veszel ilyen hozzászólásokat :)

Ahogy mondtam: viselkedj úgy másokkal, ahogy elvárod, hogy veled viselkedjenek. Magadból indulj ki. Hidd el, az értelmes embereknek fel fog tűnni, hogy te pozitívan közeledsz, és ha arra is negatívan vagy sehogysem reagálnak, akkor az már az ő hibájuk.

A kollégádat szoktad kérdezni a gyerekeiről? Hogy hogyan sikerült az érettségije stb? Mert ezekből simán átvezethető a beszélgetés a te problémádra és hidd el, ez a beszélgetés nem ugyanaz lenne, mintha te csak elkezded mondani, hogy neked ez így nem jó úgy nem jó!

2011. szept. 16. 08:32
 13/68 anonim ***** válasza:
24%
Amúgy vannak igényeid? Hallod te magad? Mért gondolod, hogy másnak nincsenek? Mert te tanult vagy? Hát, nem eléggé, ha itt kötöttél ki! Tanuljál még, és akkor találsz értelmesebb, jobban fizető munkát? És akkor a tanulatlan, igénytelen tömegek majd kiszolgálják a kénylmedet! Irodalomból hányas voltál? Mert vagy nem tudod jól megfogalmazni amit akarsz, vagy tényleg ilyen setés Lajos vagy?
2011. szept. 16. 08:33
 14/68 A kérdező kommentje:
persze. de én mindig reagálok valamit az ő poénjaira, hülyeségeire, vagy komoly dolgaira. én amikor mondta, hogy elmegy három hétre, miközben még így is alig bírjuk melóval, nem mondtam, hogy ne már vagy valami. ( mert neki összegyűlt sok napja, mert fusi melóra várt) és tényleg alánk verne ha elmenne ilyen sok időre. és támogattam, pedig nem örültem neki nyilván. lehet, hogy ez van amit írtál második oldali első válaszoló, de ha még látja is, hogy várnék valami választ, valamit mondhatna szerintem, mert ez a kommunikáció lényege.
2011. szept. 16. 08:34
 15/68 A kérdező kommentje:
És mindig, és mindig vannak itt olyanok, akik megtámadják, az embert ha utal a végzettségére. Én nem tehetek róla, hogy neked nem volt elég energiád, kitartásod. Ezt a frusztráltságot meg ne rajtam vezesd le. vagy van, és akkor meg? mért vagányabb, ha még magad előtt sem ismered el, látod? ezért xarják le, emberek ezt, mert még akinek van, az sem becsüli. De nekem engedd már meg ha már tanultam 18 évet, hogy legyenek igényeim ok? Az, hogy megbántom ezzel? Nem hiszem, mert neki nem kell más. Én beszélgetek vele, hidd el, nem áll olyan szinten gondolkodásilag sem, hogy pl művez legyen. és mondom itt, végzettség kell legalább érettségi ahhoz is. És igen, mint írtam szoktam érdeklődni. álló melóba vagyunk öt cm-re egymástól nyolc órát. van idő ilyesmire is sajnos....
2011. szept. 16. 08:38
 16/68 anonim ***** válasza:
84%

ezt kérlek ne emlegesd, hogy neki 8 osztálya van meg nem ért el semmit stb...

SOSEM tudhatod miért alakult így az élete.

Megmondom őszintén az én édesapám világ életemben segítette a tanulmányaim, főleg történelemből és irodalomból, de mindenhez hozzá tudott szólni. Szóval alapjában véve "jó eszű", pedig utoljára iskolában majd' 40 éve volt.

Úgy alakult ugyanis az élete, hogy a szüleinek nem volt elég pénzük, muszáj volt dolgoznia, képtelen volt folytatni a tanulmányait középiskola után. Utána pedig jött a család, hidd el, hogy van olyan helyzet, amikor energia, idő, pénz hiány miatt nem megoldható a továbbtanulás. Különben is te teljesen más generáció vagy, azért mostanság elég könnyű bekerülni bármilyen egyetemre és aztán villoghatok én, hogy diploma meg izé, de lehet, hogy fele annyit sem tudok, mint más.

Én sosem kérkednék azzal, hogy egyetemista vagyok, meg van diplomám. Persze az én munkám is kellett bele bőven, de leginkább hálás vagyok érte, hogy megadatott a lehetőség, mert anélkül ha belegebedek sem tudtam volna diplomázni!!!!

2011. szept. 16. 08:39
 17/68 anonim ***** válasza:
Kérdezted tőle, hogy miért nem reagál ezekre a dolgokra? Esetleg van-e rossz tapasztalata? Mert, akkor lehet, hogy megnyílna és elmondaná, hogy miért nem bíztat, miért hallgat. Második oldali első válaszoló voltam.
2011. szept. 16. 08:39
 18/68 anonim ***** válasza:
Van egy barátom, aki viszonylag sokat volt az eu fejlett országaiban, és azt tapasztalta, hogy ott sokkal nyitottabbak, barátságosabbak egymással az emberek. Szóval azt nem lehet kijelenteni, hogy "isten hozott a világban", de azt igen, hogy a magyar valóságban. Egyszerűen ilyen a magyar ember attitűdje. A barátom szokta mondani, hogy amint lehetősége lesz, vissza is megy. Örökre.
2011. szept. 16. 08:42
 19/68 anonim ***** válasza:
Egyébként miért nem nézel más meló után, ha ez nem tetszik? Mert úgy veszem le az írásodból, hogy nagyon nem tetszik neked ez a meló! Mi a végzettséged?
2011. szept. 16. 08:42
 20/68 A kérdező kommentje:
Na látod!!! Ezt sem mondtam, hogy nem ért el semmit. mert elve van öt gyereke, háza, felesége, stb. én nem ezt mondtam, de példáúl nem azért írtam a 8 osztályt sem, ő mondta, hogy alig várta, hogy befejezze a 8.-at is,és már ment is dolgozni, szóval esze ágába sem volt mást tanulni még. itt én nem fikázni akarom őt nem értitek? Én tisztelem, meg minden csak ezt nem értem, hogy ezzel kapcsolatban mért ilyen.
2011. szept. 16. 08:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!