Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Azt vettem észre, hogy az...

Azt vettem észre, hogy az emberek egymásssal?

Figyelt kérdés
Az utóbbi időben pontosabban években észrevettem, hogy sok ember önző, magának való, maximum saját családján kívűl mást nagy ívben lexar. Namost nem várok ilyen " isten hozott a való világban válaszokat" mert tudom hogy ilyenek is vannak. mondok egy példát. Van egy melóstársam, öt gyerekkel, van neki amelyik pici, van aki szakmát tanul, érettségizik stb. Amikor felhozom, hogy kivan a puca ezzel a melóval, mert nem ezért tanultam én sem, beszélnék főnökünkel, hogy mit akar velem a jövőben, csak passzívan, reagálás nélkül, anélkül, hogy bíztatna hallgat, mintha azt sugalná ezzel, hogy " mit akarsz, én évek óta vagyok itt..." bár neki szerintem nincsenek ambíciói, mondjuk nem is tanult (8 osztálya van és 44 éves) szóval megnézném, hogy ha az ő gyereke mondaná valakinek és leszólnák mit csinálna. Mert nem hiszem, hogy ennyi hónap alatt nem látja, hogy tényleg bánt ez engem, jól esne valami bíztatás tőle is. És nem untatom ezzel félre ne értsétek, de tényleg kíváncsi lennék, hogy mit szólna, ha az ő gyereke is huszonévesen majd gyárban melózna ami egészségtelen munka is egyben. Szóval értitek, nem árvavirág akarok lenni, csak olyan passzívak az emberek egymással sokszor. Én, tanult vagyok, vannak igényeim, lehet, hogy őt ez zavarja amúgy, és se jót se rosszat nem akar inkább mondani? Mert én erre gondolok. Szerintetek?
2011. szept. 16. 08:06
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 A kérdező kommentje:
kétszakos tanár vagyok amúgy. de van más is, csak nem akarom hogy véletlen rám ismerjen bárki is.
2011. szept. 16. 08:44
 22/68 anonim ***** válasza:
68%

Kérlek ne nézd le azokat, akiknek nincs diplomájuk, vagy nem tanultak tovább. Ahogy már mondtam nem tudhatod, miért.

Nem ez szabályozza, hogy ki igényes és igénytelen!!!!

Igen, légy büszke a diplomádra, mert tanultál hozzá sokat, de hidd el, egy mezei buszvezető nélkül (akinek nincs diplomája) lehet el sem jutottál volna a suliba!!! (ha éppen busszal jártál, de ez csak egy példa volt).

Az embert nem ilyesmik határozzák meg, hanem a mások iránt mutatott emberség. Elárod, hogy téged itt ne támadjanak, de a kommentjeid hemzsegnek a gyülőlködő hangoktól.

2011. szept. 16. 08:45
 23/68 A kérdező kommentje:
mert az van amit itt is máshol is. mindenki viszi a családtagokat a melóhelyekre, vagy olyan végzettséget kérnek ami nekem nincs.
2011. szept. 16. 08:45
 24/68 A kérdező kommentje:
Szerintem meg gond van akkor ha így látod a mondatok megértésével kapcsolatban. HOl írtam én olyat, hogy lenézek bárkit is, meg bármi rosszat is????? De most komolyan. Van ilyen, hogy szövegértés... halottatok már róla? lennék szerintetek vele több mint fél éve, ha lenézném meg ilyenek? mikor hülyülünk egy csomót is egész meló alatt? hm? nem is a kérdésemre válaszoltok!!!! Miért nem egyébként?
2011. szept. 16. 08:48
 25/68 A kérdező kommentje:
Kitalálnak valakik valamit, hogy " na ez most fikázza a másikat" és ezt veszitek alapul és ezt figyelembe véve tesztek megjegyzéseket, közben meg egyáltalán nem is akarom őt bántani. sőt nekem esik szarul, hogy passzív egy számomra fontos dologban. Ennyi az egész dolog lényege. Nem a végzettségem, nem az övé, semmi ilyesmi....
2011. szept. 16. 08:50
 26/68 anonim ***** válasza:

én tényleg nem a vitát akarom sztani, de szerinted az a mondatod hogy hangzik, hogy "Van ilyen, hogy szövegértés... halottatok már róla?" ?

Ez kb. annyit jelent, hogy TE, aki diplomás ilyen dolgokat is tud, mi meg teljesen hülyék vagyunk, mert nem értjük, amit te írsz.

Pontosan az ilyen megnyilvánulások a lenézések.

Nem tudod ki vagyok, nem ismered a hátterem. Ha már szövegértés, az irodalom érettségim 2 éve 93%osra rtam, ami jórészt szövegértés!

2011. szept. 16. 08:51
 27/68 anonim ***** válasza:

ezek nem támadások, meg nem azt vesszük alapul, hogyte fikázni akarod (én legalábbis nem).

Csak azt próbáltuk veled megértetni, hogy ebben a történetben nem csak a te nézőpontod van, hanem másé is.

2011. szept. 16. 08:52
 28/68 A kérdező kommentje:
hát hogyne írék ilyet, ha felidegesítettek ilyen butaságokkal, mikor hiába írom, hogy nem bántani akarom, nem ez a lényeg. és ebből írtam, hogy szövegértés... vagyis ne azt olvasd és vegyél ki az írásból amit akarsz, hanem amit akart is írni a kérdező.
2011. szept. 16. 08:53
 29/68 anonim ***** válasza:

arról nem is beszélve, hogy amiket te írsz, azt akár mi is írhatnánk: te azt veszed alapúl, hogy mi támadunk téged, te nem érted meg, amit mi akarunk neked mondani.

Erről beszéltem egész végig: viselkedj úgy másokkal, ahogy elvárod magaddal szemben is!

Ha ilyeneket rsz, hogy tudjuk-e mi az a szövegértés, akkor ne várj kedvesebb szavakat tőlünk irányodba sem.

2011. szept. 16. 08:54
 30/68 A kérdező kommentje:
Én értelek, okés, másé is. de mi olyan nehéz benne, ha valamit ha úgy gondol azzal kapcsolatban, elmondaná nem csak hallgatna. Ezzel nem tudom, hogy most: 1. untatja, 2. xarik rá, de én reagáljak minden dolgára 3. egyéb más.
2011. szept. 16. 08:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!