Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Szerintetek mennyire igaz,...

Szerintetek mennyire igaz, hogy az emberek a szüleik házasságát ismétlik meg később?

Figyelt kérdés
Sokan mondják, hogy akit csak egy szülője nevel vagy állandóan veszekszenek a szülei, annak nincs honnan jó példát látnia és a saját házassága is ugyanilyen lesz majd. De vajon aki előtt a jó példa van, egyetértésben és szeretteljes családban nő fel, az is ugyanúgy elronthatja a házasságát, mint aki sosem látott normális kapcsolatot?
2010. aug. 2. 14:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nem ettől függ. Remélem legalábbis, mert az apám kilengéseiből és az ebből adódó, részéről pocsék nevelés miatt nem akarom én is egyedül végezni, mint szegény anyám. Bár azt vettem észre, hogy nekem sem alakulnak jól párkapcsolati téren a dolgok, sőt, mondhatni katasztrofálisan. Egyszerűen nem tudok tartós kapcsolatban élni, mert folyton megijedek.
2010. aug. 2. 14:43
 2/12 anonim ***** válasza:

Sajnos hasonló az észrevételem nekem is.Minden kapcsolatból keresem a kiutat.Folyamatos menekülhetnékem van(Apa alkoholista volt,hamar elváltak,Anya is egyedül él)

Szerintem a jó példa után élők is elronthatják,csak ők természetesen egészen másként látják az életet.Az én barátom nagy családjában például egyetlen válás nem volt,az én nagy családomban egyetlen család maradt együtt.És persze máshogy is gondolkodunk ezek után.

2010. aug. 2. 15:00
 3/12 anonim ***** válasza:

szia!

az lehet hogy otthon nem látsz jó példát,de nem kell általánosítani, hiszen pont az otthon látott kilengések és rossz dolgokat látva fogok MÁSKÉNT jobban alakítani az életedet!

Hidd el, a saját életedet TE iránytaod.. az ha otthon 1 szülő nevelt fel, vag yha verekedtek a szülők az egy dolog..de ettől nem lesz a te életed is éppen olyan!

Én inkább azt mondom, aki rosszabb körülmények közt nő fel az épp, hogy sokkal jobban fog a JOBB út felé menni!

2010. aug. 2. 15:01
 4/12 anonim ***** válasza:
...Minden esetre én azt szeretném,ha a gyerkőcömnek lenne kinek kiabálni:Apa!:)Reméljük lesz elég erőm Édesapát keríteni(és megtartani:( )Neki. Persze,hogy lesz!!!
2010. aug. 2. 15:03
 5/12 anonim válasza:

Érdekes kérdés.

Kapásból azt mondanám, hogy nincs összefüggés, de viszont ha magamra gondolok...

Amióta csak az eszemet tudom, a szüleim állandóan veszekedtek, sőt néha még egy-egy pofon is elcsattant. Iszonyú volt. Egyfolytában arra kértem őket, hogy váljanak már el. És lett volna hova menniük, volt másik lakás, mégse tették.

Pokollá tették az életem ezen részét és csak akkor lett jobb, mikor végre elköltöztem otthonról. Ahogy egyre több embert ismertem meg, furcsa volt számomra a "boldog családokat" látni. Idegen érzés volt.

A párkapcsolataimmal aztán nekem is gondjaim voltak. Nagyon nehezen tudtam "kinyílni" mások előtt, mind a mai napig zárkózott vagyok, nehezen bízom meg az emberekben, kicsit olyan mintha nem tanultam meg volna szeretni és ha engem szeret valaki, félek, megijedek...

Ha időnként veszekedésre kerül sor a párommal, sok hasonlóságot vélek felfedezni abban, ahogyan lereagálom a dolgokat, mint régen a szüleimnél.

Ijesztő, de így talán, hogy most már látom, tudom, talán tudok magamon változtatni.

Egyszóval: bár természetesen hatása van a gyerekkori élményeknek a felnőttkorban is, de szerintem mindenki saját maga alakítja az életét.

2010. aug. 2. 15:03
 6/12 anonim ***** válasza:
Sajnos én is féltem a válástól, ami be is következett, mert ezt a példát láttam és sajnos valamennyire igaz lehet, amit írtál!!!
2010. aug. 2. 15:12
 7/12 anonim ***** válasza:
Egy deka összefüggést sem látok. Férjem szülei alkoholisták, ész nélkül ütik egymást. Anyámék egyszerűen nem egyeznek. Pontosan látom a hibákat. Eszem ágában sincs elkövetni őket. Nem hiszem, hogy van összefüggés.
2010. aug. 2. 16:57
 8/12 anonim ***** válasza:
Azt szokták mondani, hogy az ember olyan párt választ magának amilyen az apja vagy az anyja.
2010. aug. 2. 17:06
 9/12 anonim ***** válasza:
Jól néznénk ki! A férjem anyja alkoholista, apja agresszív. Mintha egymás ellenségei lennének. Az én anyám meg apám is utálták egymást. Amikor születtem apám váltig állította, hogy nem az ő gyereke vagyok. Erre anyám többet nem bújt ágyba vele, nehogy megint terhes legyen és megvádolják. Szóval,- beteg kapcsolataik voltak a szüleinknek. Az én apám is ivott, verte anyut, voltak nagy balhék. A férjem egy kortyot sem iszik soha, és én sem. Teljesen másképpen csináljuk mint ők. Mi inkább tanultunk a szüleink hibáiból.
2010. aug. 2. 18:29
 10/12 anonim válasza:
Tudod az az igazsag hogy az en szuleim is elvalatk , es hat ithon sem valami viragzo az elet, persze a kapcsolataim pocsekak, de nagyon , nem tudom mert, valahogy nem jon ossze egy tartos kapcsolat, de szerintem nem ez az oka. En nem hiszek az ilyenekbe. Es tudod hogy van ha valamibe hiszel az fog tortenni. Szoval szerintem mertem remelni , hogy meg nem talatam meg a megfelelo part.En ugy erzem hogy kepes vagyok normalis csaladot osszehozni mivel latni sem akarok olyan csaldot , ha annak lehet nevezni ahol felnottem . Okultam a hibakbol. Csak rajtunk mulik , hogy hogy alakul a jovo;) Az lesz amiert harcolunk, amiben hiszunk;)
2010. aug. 2. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!