Szerintetek mennyire igaz, hogy az emberek a szüleik házasságát ismétlik meg később?
Sajnos hasonló az észrevételem nekem is.Minden kapcsolatból keresem a kiutat.Folyamatos menekülhetnékem van(Apa alkoholista volt,hamar elváltak,Anya is egyedül él)
Szerintem a jó példa után élők is elronthatják,csak ők természetesen egészen másként látják az életet.Az én barátom nagy családjában például egyetlen válás nem volt,az én nagy családomban egyetlen család maradt együtt.És persze máshogy is gondolkodunk ezek után.
szia!
az lehet hogy otthon nem látsz jó példát,de nem kell általánosítani, hiszen pont az otthon látott kilengések és rossz dolgokat látva fogok MÁSKÉNT jobban alakítani az életedet!
Hidd el, a saját életedet TE iránytaod.. az ha otthon 1 szülő nevelt fel, vag yha verekedtek a szülők az egy dolog..de ettől nem lesz a te életed is éppen olyan!
Én inkább azt mondom, aki rosszabb körülmények közt nő fel az épp, hogy sokkal jobban fog a JOBB út felé menni!
Érdekes kérdés.
Kapásból azt mondanám, hogy nincs összefüggés, de viszont ha magamra gondolok...
Amióta csak az eszemet tudom, a szüleim állandóan veszekedtek, sőt néha még egy-egy pofon is elcsattant. Iszonyú volt. Egyfolytában arra kértem őket, hogy váljanak már el. És lett volna hova menniük, volt másik lakás, mégse tették.
Pokollá tették az életem ezen részét és csak akkor lett jobb, mikor végre elköltöztem otthonról. Ahogy egyre több embert ismertem meg, furcsa volt számomra a "boldog családokat" látni. Idegen érzés volt.
A párkapcsolataimmal aztán nekem is gondjaim voltak. Nagyon nehezen tudtam "kinyílni" mások előtt, mind a mai napig zárkózott vagyok, nehezen bízom meg az emberekben, kicsit olyan mintha nem tanultam meg volna szeretni és ha engem szeret valaki, félek, megijedek...
Ha időnként veszekedésre kerül sor a párommal, sok hasonlóságot vélek felfedezni abban, ahogyan lereagálom a dolgokat, mint régen a szüleimnél.
Ijesztő, de így talán, hogy most már látom, tudom, talán tudok magamon változtatni.
Egyszóval: bár természetesen hatása van a gyerekkori élményeknek a felnőttkorban is, de szerintem mindenki saját maga alakítja az életét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!