Szerintetek mennyire igaz, hogy az emberek a szüleik házasságát ismétlik meg később?
szia kérdező!
Szerintem nem igaz, így nem, vagy abban a formában sem ahogy azt Csernus előadja!
Én 3 nagy, vagyis hosszú ideje tartó házasságot látok magam körül, apum szülei, anyum szülei, szüleim és még a párom szülei, ez 4.
A nagyszülők felől egyik házasság tele szeretettel, odaadással 51 év után is, a másik nagyszülőnél meg sehol semmi érzelem...a szüleim házassága meg olyan "hétköznapi"...ha lehet ezt mondani, vannak összetűzések, vannak puszik, de azért néha jobb is lehetne. A párom szülei pedig mint valami haverok élnek együtt, nagyon imádják egymást még most is öröm nézni őket pl. ha együtt táncolnak:) Mi pedig a párommal egy teljesen más kapcsolatban élünk, nincsenek tabuk, nincsenek alá-fölé rendelt viszonyok, nevetés, problémákat együtt oldjuk meg, haverkodunk, a legjobb "barátnőm", ugyanakkor a szeretőm és a remélem egy nap a FÉRJEM is lesz...szerintem ilyen lesz a házasságunk is...
szóval, hogy ne írjak magamról egészében, szerintem a felektől inkább függ, hogyan alakul. Egy rossz példa lehet térkép ugyanakkor elrettentő pl. is. Ez nem irányadó. ugyanakkor a jó házasság nem garancia egy sikeres párkapcsolathoz. Viszont az intelligenciának sok köze van mindehhez! :)
Egy biztos.A feszültségek,az élmények,amit az ember egy ilyen családban átél elkísérik.Hogy ezt fel tudja-e dolgozni,az az egyéntől függ.Rányomja a bélyegét az életre,de azt hiszem nem lenne fair,ha nem tudnánk kompenzálni valahogy.
Más kérdés,hogy ha én édesapámat csak kiskoromban ismertem,tehát apaképem csak abból az időből van,akkor én az emlékeim szerinti férfit fogom keresni tudattalanul?Ebben látok fantáziát,de szívből remélem,hogy nem így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!