Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért irigykednek ránk az...

Miért irigykednek ránk az emberek és miért ellenségesek velünk?

Figyelt kérdés

Boldog családban élünk én, a férjem és a gyerekek. Van egy szép házunk és 1 kutyánk, Blöki :)

Nos, mindenki ellenséges velünk pedig mi mindenkivel kedvesek vagyunk. Én üzleti tanácsadó vagyok egy cégnél és havi 250.000.-től 450.000.-Ft körüli a jutalékom, attól függ mennyire vált be a projektem. A férjem nem dolgozik, munkanélküli, jelenleg segélyt kap, egyébként a szakmája erős villamos hálózat szerelő. De nem is muszáj dolgoznia mert én jelenleg jól eltartom a családot. A férjem mivel nem dolgozik, otthon házimunkát végez, mindig meleg étellel vár ha hazajövök este munkából. Mosnia nem kell mert automata mosógépünk van és magától mos, öblít, szárít. Vasalnia viszont neki kell mert a gép nem tud vasalni. A gyerekek jó tanulók, tanulmányi eredményükkel meg vagyunk elégedve, pedig nem is foglalkozunk velük, önállóan tudnak tanulni, sőt még egymásnak szoktak segíteni ha valami leckét nem értenek. Szóval afféle mintacsalád vagyunk, mert kiegyensúlyozott, egészséges, okos család vagyunk és nagy az összetartás. Ennek ellenére ki nem állnak minket a szomszédok és az ismerősök. A szomszéd pl mindig azt nézi hogy lehetne minket feljelenteni, vagy kárt tenni nekünk. Valaki megmérgezte a macskánkat is, elvittük az állatorvoshoz és megállapította hogy mérgezés és az egész család 1 hétig sírt miatta mert nálunk a macska szinte már családtag volt, eltemettük a kertbe és nagyon hiányzik nekünk. De a férjem úgy vigasztalja a gyerekeket hogy ne sírjanak, mert a macskaparadicsomba van és ott jobb helye van mint nálunk, minden nap sonkát, tejet kap és sokan simogatják.

2011. okt. 20. 14:50
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
48%

"A gyerekek jó tanulók, tanulmányi eredményükkel meg vagyunk elégedve, pedig nem is foglalkozunk velük"

Azért ehhez a mondatodhoz gratulálok.... -.-"

2011. okt. 20. 14:53
 2/40 anonim ***** válasza:
96%
Nem tudom, nem ismerlek titeket. Furcsának találom, hogy ti mindenkivel kedvesek vagytok, veletek meg mindenki undok. Biztos, hogy tényleg kedvesek vagytok? Nem vagytok nagyképűek? A leírtak alapján semmi gond nincs veletek, azonban "csak úgy" nem szokták az emberek ennyire utálni egymást. Bár az igaz, hogy sok az irígy ember.
2011. okt. 20. 14:54
 3/40 anonim ***** válasza:
93%
Elsőnek. Szerintem a kérdező úgy gondolta, hogy nem kell a gyerekek kezét fogni, tudnak önállóan is tanulni. Nem kell mindent a fejükbe verni.
2011. okt. 20. 14:56
 4/40 anonim ***** válasza:
95%
Lehet, a külső kapcsolataitokban valami gond van. Lehet, peches vagy a szomszéddal. Bár, ha az ismerőseiddel is gondod van, talán Bennetek van valami hiba. Pl a mai panaszkodós világban sokat hangoztatod a ti remek helyzeteteket..... Az emberek többsége már csak olyan, hogy széteszi az irigység, ha a másik az orra alá dörgöli, hogy neki éppen jobban megy az élete.
2011. okt. 20. 14:56
 5/40 anonim ***** válasza:
97%
A fent leírtakat mennyire szoktátok nyilvánvalóvá tenni mások előtt? Akár a havi bevételt, vagy bármi mást?
2011. okt. 20. 14:57
 6/40 anonim ***** válasza:
91%
ha te 250-450 ezret kapsz akkor a férjed hogy lehet segélyen?Felénk nem szokás ekkora kereset melett segélyt adni.
2011. okt. 20. 15:03
 7/40 A kérdező kommentje:
Nos, a gyerekek nem kírik hogy segítsünk, volt amikor le akartam ülni tanulni velük, de egyszerüen ellöknek mondván hogy egyedül akarnak mert minden megy nincs szükség segítségre. Én meg nem erőltetem. Ha megy nekik akkor miért segítsünk?
2011. okt. 20. 15:04
 8/40 anonim ***** válasza:
94%

Azt hiszem, a legtöbb ember alapjáraton ilyen. Érdemes megnézni például néhány kérdést, ahol mondjuk van egy apró gond a szomszéddal: senki nem azt javasolja, hogy beszéljék meg, hanem hogy törjenek borsot az orruk alá, akár mérgezzék meg a háziállatát.

Ilyen alaptermészetű társadalomban mit várhat az ember?

2011. okt. 20. 15:04
 9/40 anonim ***** válasza:
84%
A gyerekekről meg annyit, hogy normális esetben úgy kéne működjön a dolog, hogy ő figyel az iskolában és a házi feladattal elmélyíti a tudását, a lehető legrosszabb a gyereknek, amikor apuka-anyuka írja meg helyette a házit, ő meg nem tanult belőle semmit.
2011. okt. 20. 15:05
 10/40 anonim ***** válasza:
77%
Nincs ebben semmi furcsa. Sajnos Magyarországon rengeteg ilyen irigy ember van, aki jobban érzi magát, ha másiknak rossz. Ezért is lépek le innen minél hamarabb.
2011. okt. 20. 15:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!