Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért vagytok olyan ellenséges...

Miért vagytok olyan ellenségesek, ha elvált apáról, és az új családjáról van szó?

Figyelt kérdés
Megszületett januárban a kisbabánk, és gyerektartásdíj csökkentést szeretnénk kérni. Feltettem 1-2 kérdést, és mindenki lehurrogott, hogy mit képzelünk, meg Hű, meg Ha. Igenis kezdhet új életet. Nem iszik, nem dohányzik, a 40%-ot vonják a fizujából (50.000) az exének 7 évvel fiatalabb élősködő élettársa van, aki otthon vakargatja a t@két, nehogy már mi tartsuk el. Ráadásul az ex akart válni emiatt a pasi miatt, és rendesen tönkre lett téve a párom, mégis olyan gonoszak itt az emberek. (Tisztelet a kivételnek!)
2009. máj. 27. 17:15
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
59%
Azért,mert a nők legtöbbje abban a hitben él,hogy minden elvált nő angyal,az elvált férfi meg gazember.
2009. máj. 27. 17:21
 2/27 anonim ***** válasza:
53%
Sajnálom, hogy ilyen gonosz az exfeleésg. én csak biztatni tudlak benneteket arra, hogy valóban kérjétek a gyerektartásdíj csökkentését, mert ennyit kifizetni rengeteg egy hónapban, főleg így, hogy megszületett a kicsi is.
2009. máj. 27. 17:25
 3/27 anonim ***** válasza:
78%

A gyerektartás nem az ex feleségnek jár, hanem a gyereknek. Ha az ex feleség veszélyezteti a gyerek életét, nem látja el rendesen, akkor el kell perelni tőle a gyereket. DE: amíg a gyereknek mindent megad, és nem szenved hiányt a jelenlegi eltartott pasas miatt, akkor sajna semmi közötök hozzá, ha a nő tűri, hogy a fickó kihasználja őt, ez az ő baja. Addig nem tehettek semmit amíg ez nem megy a gyerek rovására. Ha már a gyerek issza meg a levét, akkor indítson a párod pert ellene.

Talán ezeket a dolgokat nem írtad le az előző kérdésben, és azért nem lehetett tudni.

Saját tapasztalat viszont (és szerintem sok más egyedülálló anyukának is), hogy az ex férj az új kapcsolatában gyerekváráskor kéri a tartásdíj csökkentését, holott ez igen gerinctelen dolog, mert egy gyermek felnevelése igen költséges. aztán meg messziről jött ember azt mond amit akar, sokszor itt a kdező leír egy bizonyos dolgot, nem írja le részletesen a körülményeket... de ha le is írja, igen nehéz dolog véleményt alakítani a másik fél tetteinek pontos ismerete nélkül.

2009. máj. 27. 17:32
 4/27 anonim ***** válasza:
65%
Nem az élettársat kell eltartani, de a gyerekekért felelősséggel tartozik a párod. Hozzáteszem fogalmam sincs, hogy melyik kérdésekről van szó, de a gyerek érdekeit kell szem előtt tartani. A ti közös gyereketek sem ér többet, mint az előző házasságból való gyerek. Egyformán kell, hogy kapjanak mindent, legalábbis az apának kutya kötelessége egyformán támogatni őket.
2009. máj. 27. 17:35
 5/27 anonim ***** válasza:
62%
Nézd,egymás életéhez nektek semmi közötök addig,amíg a gyerekeknek normális életük van.A párod csak az esetben avatkozhat bele az exe életébe,ha azt látja,hogy a gyerekeit nem megfelelően neveli nem biztosítja számukra a megfelelő feltételeket körülményeket amikhez Ő is hozzájárul.Ha így van pereljétek el a gyerekeket,lakjanak veletek.Nem vagyok benne biztos,hogy ez neked jobban tetszene.A gyerekekről az apjuknak kötelessége megfelelően gondoskodni a válás után is.És nem elfogadható magyarázat ennek elmulasztása vagy a gyerekek megrövidítése,hogy újabb baba érkezik.Gyereket felelősséggel kell vállalni.Teljesen felesleges egymásra kígyót békát kiabálni,mert ez nagyon gusztustalan dolog,és sajnos emiatt is a gyerekek szenvednek.Az új baba eltartására nem biztos,hogy az a megfelelő mód,hogy elvesztek a másik gyerekektől.Talán inkább apuka vállaljon másodállást,oldja meg a megélhetést a gyerekeknek ehhez semmi közük nincsen.Most született babátok,látod mibe kerül beszerezni neki mindent.Miért gondolod,hogy a másik gyerekek ingyen élnek?Minél nagyobbak annál többe kerülnek.Az nem hiszem,hogy gonoszság lenne,ha valaki megírja a véleményét,hogy minden szülőnek kutya kötelessége törődni megfelelően gondoskodni a gyerekeiről.A gyerekek nem tárgyak akiket félre lehet dobni mert van másik.Ezt meg talán neked kellene megértened.Most már Te is anya vagy,Te nem lennél felháborodva ha valaki rosszat akarna a gyerekednek?
2009. máj. 27. 18:01
 6/27 anonim ***** válasza:
39%

Ha te is elhagyott feleség lennél, értenéd.

TUDOM, hogy a párod exfelesége nem elhagyott feleség.

2009. máj. 27. 18:19
 7/27 A kérdező kommentje:
Nos az ex amíg a párom a gyerekeket nyaraltatta, krámolta a lakást, a párom nem szólt, legyen a gyerekeknek több-jobb. Míg együtt voltak, fizette a főiskoláját (3 műszakban dolgozott) a nő kapott 1 milliót csak úgy, hogy legyen jobb a gyerekeknek, az ex magára költötte, a gyerekek 1 rágót sem láttak belőle. Most oda is született baba, aki sajnos beteg, ezt is a párom szemére veti, hogy nehéz őt eltartani. Nekünk ehez mi közünk van? Most az én babám kapjon kevesebbet, mert oda beteg baba született? Folyamatosan megy a pocskondiázás, a gyerekeknek a pasast apucinak kell hívni. Feljelentették a párom halálos fenyegetéssel, csak néztünk, mint a moziban. A Bíróságon bizonyítékot felhozni nem tudtak, persze mi lettünk volna a legjobban meglepve, ha mégis.... szóval nem hiszem, hogy azért mert új életet kezdtünk, a gyerekeknek mi miattunk lenne rosszabb.
2009. máj. 27. 18:34
 8/27 A kérdező kommentje:

18:01-nek.

Én vagyok az utolsó, aki rosszat akarna azoknak a gyerekeknek. Süteményt sütöttem nekik, és mivel nagyon ízlett, hagytam, vigyenek 1-2 szeletet haza is. Elvették tőlük, és megették. Vettünk játékokat, kidobták. Vettünk ide is, abba is belekötöttek. Én mindemellett felhívtam az exet, (a gyerekek kérésére, mert szerették volna, ha jóban vagyunk) azt mondta, nem azért vált el, hogy jóba legyen a párommal, vagy velem. Valóban nem szeretném, hogy itt lakjanak a kisfiúk, mert így is sok mindenbe belelátnak, ha hétvégente jönnek, és rossz, hogy otthon mindenről kifaggatják őket.

2009. máj. 27. 18:40
 9/27 anonim ***** válasza:
71%
Ha ez mind így igaz, ahogy leírtad, akkor a tartás csökkentését megítéli a bíróság, csak ugye ezt tudni kéne bizonyítani. A pasas hová van bejelentkezve? Az ex címére?Gondolom mikor az ex kapott egy misit, arról sincsen semmi papír....
2009. máj. 27. 18:54
 10/27 A kérdező kommentje:
Magáról az átadásról nincs, de volt olyan "okos" hogy írt a Bíróságnak egy lejáratós levelet, amibe belefogalmazta, hogy "csak" ennyit kapott, azon felül, ami jár. Így már bizonyítékunk is van.
2009. máj. 27. 19:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!