Miért vagytok olyan ellenségesek, ha elvált apáról, és
az új családjáról van szó?
Figyelt kérdés
Megszületett januárban a kisbabánk, és gyerektartásdíj csökkentést szeretnénk kérni. Feltettem 1-2 kérdést, és mindenki lehurrogott, hogy mit képzelünk, meg Hű, meg Ha. Igenis kezdhet új életet. Nem iszik, nem dohányzik, a 40%-ot vonják a fizujából (50.000) az exének 7 évvel fiatalabb élősködő élettársa van, aki otthon vakargatja a t@két, nehogy már mi tartsuk el. Ráadásul az ex akart válni emiatt a pasi miatt, és rendesen tönkre lett téve a párom, mégis olyan gonoszak itt az emberek. (Tisztelet a kivételnek!)
Általánosságban beszéltem, mert itt valamelyik hozzászóló írásából azt éreztem, mintha úgy gondolná, hogy a férfiak vannak nehéz helyzetben új család alapításáoz, mert az exe mennyi manit leszed róla. Ezzel csak erre akartam reagálni.
A gyerektartásfizetési kötelezettség attól függetlenül fennáll, hogy a nő hagyta el a párodat, mert az a gyereknek jár. De ha a nő nem a gyerekre költi a pénzt, és ezt tudjátok bizonyítani, akkor kérjétek a csökkentést, vagy nem tudom lehet-e olyat csinálni, hogy az apuka nyit egy külön számlát és ott gyűjti a gyereknek a pénzt. Ez most csak egy ötlet, nem tudom ilyet lehet-e kérni a bíróságtól, hogy ilyen ítéletet hozzanak.
2009. máj. 28. 12:44
22/27 A kérdező kommentje:
Én egy szóval nem mondtam, írtam, hogy nem akarunk fizetni. Itt csak arról van szó, hogy a csökkentés szerintem igenis járna, mert az ex a főiskolát a párom pénzén végezte el, így lett a fizetése NETTÓ! (250.000) tudom, semmi közöm hozzá, mint a cs.pótlékjához sem, (53.000), az adókedvezményekről, és az 50.000 gyerektartásról ne is beszéljünk, és a többi csekély összegről ami az ő pénztárcájában van. Számoljátok már össze, mennyi pénzből élnek ők. Még jó, hogy azért a rongyos 3-4 ezerért, falhoz nem állítotok. Ugyanis, ahoz, hogy lecsökkentsék, a 40%-ot, fel kell emelni 50%-ra, és ha kiszámoljuk, összesen 3-4.000-rel kapnának kevesebbet. Ez aztán óriási összeg. Megint azt kaptam, amire számítottam. Köszönöm a hozzászólásokat. Nem tudom, hogy hol vannak azok az emberek, akik szintén ebben a helyzetben vannak....itt mindenki elvált anyuka?!
2009. máj. 28. 14:12
23/27 anonim válasza:
Én teljes mértékben melletted állok!!!Az,hogy "tudtad azt ,hogy van gyereke amikor hozzá mentél"az kétértelmű.Ugyanis én is tudtam amikor 2-or férjhez mentem azt,hogy a páromnak van egy gyereke akit az anyja nevel.És kész!2 hetente látjuk és agyő.Igy jó.És éppen ezért mentem hozzá.Ha azt mondta volna,hogy van egy gyerekem és belefog szólni a mindennapjainkba akkor nem kellett volna.Ez a TE ÉLETED!!!!Semmi közöd az ő gyerekeihez.Nem te szülted.Szültél te magadnak akiről gondoskodj.Vessetek ránk hideget meleget.Nehogy azt higgyétek olyan könnyű igy élni.Mert hiába teszel meg mindent a párod gyerekeiért te nem leszel jobb és a tiédet senki nem nézi semmibe.Azt nem kell felnevelni.Ugye???
2009. máj. 28. 14:47
24/27 anonim válasza:
basszus ,ezt a nőt egyszer én is elvettem, 18 év után el is váltam tőle , 3 gyerek , 2-tőt én és a párom nevelünk fiú-20, lány 13 éves. közben az ex a pasijával ( aki a válás után azonnal segítő kezet nyujtott neki :) )összehozott 3 év alatt még 2 gyereket .
fizetek gyerektartást , 1 gyerekre . mivel a kissebb velünk él ,gondolom jogosult leszek 2-3 év mulva ,mikor is az általa nevelt gyermekünk dolgozóvá válik ,hogy ő fizessen a lánya után ?
egy dolgozó,gyermeket nevelő, tök normális pasi.
néha az anyák a rosszak. nem pedig mi,apák !!!
az emberi érzések kihalnak egyes nőkben .
2009. máj. 28. 14:50
25/27 A kérdező kommentje:
14:47-nek, és a 14:50-nek: Valóban nagyon nehéz, és rossz, hogy sokan negatív mintából kiindulva, a férfit tartják a rossz embernek. Pedig több esetben sajnos mi nők sokkal gerinctelenebbek tudunk lenni. Sajnos a Bíróság is nagyon anyacentrikus. Elég 1-2 könnycsepp, és máris "szegény anyuka." Tartozott a nő 70.000 forinttal. (akkoriban még aránylag jó volt a viszony) Nemrég kérte, szerződés lett róla írva. Szerződésben megadott időpont letelt, a nő sz@rt fizetni. Elmentünk a Bíróságra, feljelentettük. A Bíró még a páromnak támadott, hogy nem szégyelli magát, hogy visszakéri a pénzt? Addig vitatkoztak, amíg a bíró 70.000 helyett csak ÉS EZ NEM VICC!! 30.000-re kötelezte a nőt, hogy fizesse vissza. Erre varjon vki gombot.
2009. máj. 28. 15:03
26/27 anonim válasza:
Nettó 250 rugót keres a nő? Úristen, milyen munka az?
Ja, hát így már én is azt mondom: kérjétek nyugodtan a tartásdíj csökkentését, hiszen akár 10ezer forint csökkentés nekik nem vágná meg annyira a havi büdzsét, mint amennyit nektek jelentene. Miért nem ezzel kezdted? Mindjárt más a leányzó fekvése ha tudom, hogy ekkora összegekről beszélünk. Azért gondolj bele, ha mondjuk a nő csak 70 ezret keresne, 3 gyerekkel igencsak szűkös lenne neki a költségvetés.
Na, hát akkor még perejétek vissza az 1 millát is.
2009. máj. 28. 15:17
27/27 A kérdező kommentje:
15:17!
Ha 70.000 ezret keresne, én törném le a párom kezét, ha csökkenteni akarná a gy.tartást. Amit az ex elért az életben, azt a páromnak köszönheti. Egy bankban főmufti mellett dolgos fenéknyaló....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!