Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért vagytok olyan ellenséges...

Miért vagytok olyan ellenségesek, ha elvált apáról, és az új családjáról van szó?

Figyelt kérdés
Megszületett januárban a kisbabánk, és gyerektartásdíj csökkentést szeretnénk kérni. Feltettem 1-2 kérdést, és mindenki lehurrogott, hogy mit képzelünk, meg Hű, meg Ha. Igenis kezdhet új életet. Nem iszik, nem dohányzik, a 40%-ot vonják a fizujából (50.000) az exének 7 évvel fiatalabb élősködő élettársa van, aki otthon vakargatja a t@két, nehogy már mi tartsuk el. Ráadásul az ex akart válni emiatt a pasi miatt, és rendesen tönkre lett téve a párom, mégis olyan gonoszak itt az emberek. (Tisztelet a kivételnek!)
2009. máj. 27. 17:15
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
78%

Szép dolog a szerelem, és hajlamosak vagyunk mindent elhinni a szeretett félnek, főleg ha az exet fikázza! ott voltál, láttad a pénz átadását és elköltését?

csak azért kérdem, mert amikor én férjhez mentem, nekem volt egy sajáet lakásom Zuglóban, eladtuk 3.2 Millióért. vettünk egy lakást Újpesten 2.9 milláért, persze a tulajdonjog az én naívságom miatt 50%-ban a férjem nevére került, holott neki csak 400ezer pénze volt. Ez sehol nem 50% (de mondom, hülye naív voltam). Aztán amikor váltunk, és nem voltam hajlandó 50%-ban kifizetni, én voltam a mindenféle k....va és ribanc... szerinted?????

2009. máj. 27. 19:37
 12/27 A kérdező kommentje:
Én nem voltam ott, de mások igen, tanuk jelenlétében történt az átadás. Azt is tudom, hogy mivel rosszak voltak a fogai, és fél a fogorvostól, kihúzatta az összes fogát, és implantátumot ültettetett be, majdnem 1 millióba került. Megismertem a nőt is, a családját is, és ismerem a párom is. Tudom, hogy a gyerekeiért, és a családjáért mindent megtenne, és igazságtalanságnak tartom, hogy ilyen esetben a törvények nagyon anya centrikusak. Ezért a mondatomért biztos nem leszek népszerű, meg biztos jön majd a "csak nehogy te is így járjál" szöveg, de igenis van olyan, hogy egy férfi, egy apa lesz az áldozat. Sajnálom, és nem hiszem, hogy csak mi vagyunk ebben a cipőben.
2009. máj. 27. 20:10
 13/27 anonim ***** válasza:
64%
És mi lenne ha egy fillért sem adna az apa mert nincs bejelentve vagy mert nem akar akkor mit csinál az ex?Mi az,hogy 50 ezer?Ne adja oda az egész fizetését mert neki van az előző házasságából gyerek?Én is elváltam és nálam maradt a gyerek.Én egy fillért nem kérek az apától mertg azt vállaltam,hogy felnevelem a gyereket.Rokkantnyugdijas tehát nem tele pénzzel.De nem veszem le a volt férjem mert nekem szar.Menjen kezdjen uj életet és hagyjon békén.Én tuti levetetném a gyerektartást minimum a felére.
2009. máj. 28. 08:40
 14/27 anonim ***** válasza:
59%
Én olvastam az előző kérdésedet,tehát értem miről van szó.Abban igazatok van,hogy ez a pénz rengeteg,hiszen normál esetben nem szoktak ennyi gyerektartást fizetni.De az a kérdés,hogy ezt a pénzt a gyerekekre költi-e az exnej.Ha igen,akkor nem hiszem,hogy megítélik a csökkentést.Ha nem akkor van rá némi esély.Az hogy miért akart és ki miatt válni az ex,azzal már ilyenkor nem foglalkoznak és azzal sem,hogy kit miből tart el.Amikor vállaltátok a babát,akkor tisztában voltatok vele,hogy oda mennyit kell fizetni és nektek mennyi marad és bevállaltátok.Nem gonoszak itt az emberek csak mást sem hallani,mint csökkenteni a gyerektartást,nem fizetni stb... Ne csodálkozz!
2009. máj. 28. 08:47
 15/27 anonim ***** válasza:
49%
Ne haragudj kedves kérdező, de ez nem így működik. Nevelni nem akarod azokat a gyerekeket, mert az pénzbe kerül, de a gyerektartást sem akarod kifizetni. Ezt mégis hogy gondolod? Ha valóban nem a gyerekekre költi a pénzt és téged zavar, hogy nem kapnak meg mindent, akkor vegyétek őket magatokhoz, ilyen egyszerű. Ha meg nem az zavar, hogy nem a gyerekre költi, hanem az, hogy adni kell, akkor a férjedet sajnálom.
2009. máj. 28. 09:15
 16/27 anonim ***** válasza:
65%

Én megértem a kérdezőt,mi is hasonló helyzetben voltunk,de már a gyerek nem jár suliba,stb

Az én kérdésemre is jött,hogy gustóztustalan vagyok,mert nem akartam fizetni stb.

DE!Azért mert valaki elvált,és már gyereke is van,minél több pénzt kell tőle lehúzni?És ő már ne is kezdjen új életet,ne is legyen családja,mert volt egy válása,van már gyereke és azokra fizetni kell?

Álljon már meg a menet!Most akkor ebben a szituban ki is a gusztustalan???Az aki új életet szeretne kezdeni,családban,(persze támogatva az előző gyereket,bizonyos keretek között)vagy az,aki ezt mindenáron keresztül akarja húzni azzal,hogy a gyerekekre hivatkozva minél több lóvét kihúzzon az apából?

Guszztustalanok az elvált nők egy része,azt hiszik hogy nekik nem is kell tenni azért hogy eltartsa a gyerekeket,majd az apjuk fizeti a gyerektartást!Nem ettől lesz egy anya anya,hanem attól,hogy saját erejéből tesz meg mindent a gyerekeiért.

Nehogy már ti ne élhessetek normális körülmények közt,ne adhassatok már meg mindent a közös gyereknek,mert az ex ilyen köscög.

Igenis próbáljátok meg mérsékeltetni.

Sok sikert!

És az isten mentsen mindenkit a gusztustalan exektől!!!!

2009. máj. 28. 11:10
 17/27 anonim ***** válasza:

Éedekes, hogy az ex feleségek ellen beszélők csak a pénzre gondolnak, mint a gyermek felneveléséről beszélnek, pedig nem csak ez tartozik hozzá.

Ugyanis anyuka is ugyanúgy dolgozik, hogy pénzt keresen (bár tegyük hozzá, sajnos még mindig olyan társadalomban élünk, hogy a nő kevesebbet keres, csak azért mert nő). És amikor a gyerek lebetegszik, éjszaka összehányja az egész ágyneműt, lázas, akkor kábé 3 felé kell szakadnia anyukának. És próbáljátok meg elképzelni, hogy olyan eset van még amit egy normális család esetén apu és anyu együtt tesz meg a gyerekért. Ilyenkor apuka hol van? Hát igen.... úgyhogy fizessen csak, emberesen, ahogy elő van írva, függetlenül attól, hogy van-e új családja!

Na persze ha az ex-nej anyuka elherdálja a pénzt, nem a gyerekre költi, és még nem is foglalkozik rendesen a gyerekkel, akkor bizony megfontolandó, hogy a gyerek érdekében is, az apuka vegye magához.

Na, meg azért azt is tegyük hozzá - írt itt valaki olyasmit, hogy az anyukák el akarják lehetetleníteni, hogy az apuka új életet kezdjen - na mert 2 gyerekkel egyedülálló anyaként olyan baromi könnyű új életet kezdeni és új párt találni, aki normális is, ugye? 2 kisgyerek mellől még csak szórakozni sem lehet elmenni, meló után rohansz haza, mert össze kell szedni a gyerekeket az oviból, suliból, csinálni a háztartást is, kikérdezni a gyereket a leckéből vagy játszanni vele, tanítgatni.... soroljam tovább? Nem hiszem, hogy szükséges lenne. Szóval ne mondja nekem azt senki, hogy szegény apukának milyen rossz esélyei vannak egy új családra.

De amint írtam: ha anyu annyira liba, akkor nevelje apu a gyerekeket, aztán meglátjuk.

Hadd kérdezzek valamit: az 1 millát milyen jogon kérte a párod ex neje? Kölcsönbe? Ha pedig voltak tanúk az átadásnál, és a nő nem akarja visszafizetni, akkor bíróságra kell menni.

2009. máj. 28. 11:38
 18/27 anonim ***** válasza:
* első mondat kicsit félrecsúszott. lényeg, hogy nem csak pénz kell a gyerek felneveléséhez.
2009. máj. 28. 11:39
 19/27 A kérdező kommentje:
11:38-nak. Valszleg nem voltál elég figyelmes a kommentek olvasása közben. Az ex, a mosrani élettársa miatt hagyra el a páromat.....
2009. máj. 28. 12:10
 20/27 anonim ***** válasza:
54%

Na és???Nem mindegy mi miatt történt a külön válás?A gyerekeknek ehhez mi köze van?Talán ők tehetnek róla?

Ha olyan anyuka ahogy leírod akkor ne a csökkentést akarjátok kérni,hanem pereljétek el a gyerekeket,fizessen anyuka gyerektartást(vagy még azt sem,hisz szerinted anélkül is lehet gyereket nevelni) aztán majd írd meg mennyire tetszik ez neked.A férjednek akkor is megvoltak a gyerekei amikor megismerted,elfogadtad Őt velük együtt.Akkor gondolom ez is benne volt a pakliban,hogy bármikor hozzátok kerülhetnek,hisz neki ugyan úgy a gyerekei mint az anyjuknak.Mutasd meg,hogy Te Ti együtt fel tudjátok nevelni Őket tisztességesen(ha lehet a semmiből,mert ugye az anyának így is tudnia kellene).

Most akkor ne haragudjatok,de ki is a gusztustalan?Nem az aki gyerekeket akar megrövidíteni?A gyerek 2 ember felelőssége APÁÉ ANYÁÉ!!!Nem csak az anyáé!Új életet pedig mindenkinek joga van kezdeni nem csak apukának.

De a közös gyerekek akkor is közös felelősség maradnak,és közösek maradnak a kötelezettségek is.

2009. máj. 28. 12:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!