Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért irigykednek ránk az...

Miért irigykednek ránk az emberek és miért ellenségesek velünk?

Figyelt kérdés

Boldog családban élünk én, a férjem és a gyerekek. Van egy szép házunk és 1 kutyánk, Blöki :)

Nos, mindenki ellenséges velünk pedig mi mindenkivel kedvesek vagyunk. Én üzleti tanácsadó vagyok egy cégnél és havi 250.000.-től 450.000.-Ft körüli a jutalékom, attól függ mennyire vált be a projektem. A férjem nem dolgozik, munkanélküli, jelenleg segélyt kap, egyébként a szakmája erős villamos hálózat szerelő. De nem is muszáj dolgoznia mert én jelenleg jól eltartom a családot. A férjem mivel nem dolgozik, otthon házimunkát végez, mindig meleg étellel vár ha hazajövök este munkából. Mosnia nem kell mert automata mosógépünk van és magától mos, öblít, szárít. Vasalnia viszont neki kell mert a gép nem tud vasalni. A gyerekek jó tanulók, tanulmányi eredményükkel meg vagyunk elégedve, pedig nem is foglalkozunk velük, önállóan tudnak tanulni, sőt még egymásnak szoktak segíteni ha valami leckét nem értenek. Szóval afféle mintacsalád vagyunk, mert kiegyensúlyozott, egészséges, okos család vagyunk és nagy az összetartás. Ennek ellenére ki nem állnak minket a szomszédok és az ismerősök. A szomszéd pl mindig azt nézi hogy lehetne minket feljelenteni, vagy kárt tenni nekünk. Valaki megmérgezte a macskánkat is, elvittük az állatorvoshoz és megállapította hogy mérgezés és az egész család 1 hétig sírt miatta mert nálunk a macska szinte már családtag volt, eltemettük a kertbe és nagyon hiányzik nekünk. De a férjem úgy vigasztalja a gyerekeket hogy ne sírjanak, mert a macskaparadicsomba van és ott jobb helye van mint nálunk, minden nap sonkát, tejet kap és sokan simogatják.

2011. okt. 20. 14:50
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:
A férjem segélyéhez nekem semmi közöm, az független az én jövedelmemtől. Ez nem családi segély hanem munkanélküli segély. A munkahelyét otthagyta mert létszámcsökkentés volt, és kapja a segélyt. Nem értem miért ne kaphatná meg azt ami jár neki.
2011. okt. 20. 15:07
 12/40 A kérdező kommentje:
Nyáron feljelentett minket 1 névtelen, aki névtelenül írt levelet a földhivatalnak hogy illegálisan töltöttük fel a kertünket. Pedig ezzel senkinek nem okoztunk kárt mert csak egy kocsival hozattunk termőföldet hogy magunknak ültessünk zöldségeket mert a bolti vegyszereseket nem szeretjük csak azt ami bio. Ezért is feljelentettek de hálaistennek nem lett belőle semmi büntetés.
2011. okt. 20. 15:11
 13/40 anonim ***** válasza:
100%

Az egyértelmű, hogy miért irigyek rátok. Hogy miért ellenségesek veletek, arról a válaszadóknak is csak sejtése lehet, de lehetséges, hogy dicsekvés is van a dologban. Mi nem tudunk olyan részletekről, hogy a macskátok nem-e átjárt a szomszédba szétdúrni a kertet, megenni az ő állataik elől a kaját, hogy nem zavarja-e őket valami(valami oka csak kell, hogy legyen annak, hogy fel akarnak titeket jelenteni.)

Szúrhatja a szemüket továbbá, hogy megfelelő anyagi háttér mellett is kap még + segélyt a férjed, holott nem lenne rá szüksége (ez persze a rendszer hibája, senki nem mondaná, hogy 'köszi állambácsi, de nem kell segély, anélkül is megvagyunk').

Az, hogy irigyek, elég nyomós ok lehet az ellenségeskedésre, de ne feledd: az irigység természetes emberi dolog. Mivel nektek nincs kire irigykednetek, nem igazán érezhetitek át, milyen is az.

Azt se felejtsd el, hogy belülről egészen másmilyennek láthatod magatokat, mint egy külső szemlélő. Lehetséges, hogy mintacsaládként értékeled magad, míg mások sznobnak gondolnak benneteket. És ebben ez a szép, hogy minden nézőpont kérdése, és tulajdonképpen senkinek nem lehet igaza ebben a kérdésben. 'Tökéletes életetek' szépséghibája valószínűleg az, hogy a külvilág nem különösebben kedvel titeket.

Az ilyen 'bejött az élet'-szerű kijelentésekkel viszont vigyázz, tapasztalatból mondom, ilyenkor szokott beütni valami krach, betegség, elbocsátás, megcsalás. De ne legyen igazam.

Egy szó, mint száz: próbáld elfogadni, hogy az emberek ilyenek. :)

2011. okt. 20. 15:15
 14/40 A kérdező kommentje:
Én a közös utat zúzalék köveztem, én hozattam követ a salyát pénzemből másfél millióba került hogy járhatóvá tettem az utat, amit mindenki közösen használ, és senki de SENKI nem köszönte meg! Pedig ők ugyan úgy használják az utat akik itt laknak. Egyedül 1 nénivel vagyunk jóba, a többi mindenki irigy és úgy tesznek mintha szeretnének minket közbe meg utálnak és fűt fát terjesztenek a hátunk mögött ilyeneket pl hogy én táncosnő vagyok 1 kuplerájban a férjem meg a stricim. Ezt is az idős Irénkenéni mondta hogy ez a pletyka terjed.
2011. okt. 20. 15:15
 15/40 anonim ***** válasza:
90%
Csak azt teheted, hogy igyekszel nem foglalkozni velük. Illetve hogy a telketeket bekeríted valami átláthatatlan kerítéssel, hogy ne lássák, mit csináltok a kertben, az udvaron. Vagy elhúztok egy normális helyre, ahol nem az az emberek célja, hogy aki nem minimálbérből sínylődik, azt tönkretegyék és lerántsák. Egyébként nekem nincsenek nagy anyagi igényeim, emiatt a "magyar mentalitás" miatt tervezem, hogy külföldre megyek. Olyan helyre, ahol örülni szoktak az emberek a másik sikerének, nem megfúrni...
2011. okt. 20. 15:19
 16/40 anonim ***** válasza:
94%

Ne foglalkozz idos Irenke neni pletykaival. Hozzad hozza oket, de nem tudod hogy toled mit vvisz el/ad at masoknak. Lehet, hogy epp eert utalnak titeket, amiert az idos Irenke neni mond nekik.

Biztos hogy uzleti tanacsado vagy? Irasod nem ugy cseng.

2011. okt. 20. 15:20
 17/40 anonim ***** válasza:
89%

Az emberek többsége csak úgy tesz, mintha szeretne minket, ezt jobb, ha elfogadod. Ez így van az egyszerű földi halandók esetében is, akikre senki az ég világon nem irigy, mert hiába gürizik, nem ér el semmit. Légy boldog, és fogadd el/költözz el.

u.i.: Mindenkiről pletykálnak. Mindenkiről.

2011. okt. 20. 15:20
 18/40 anonim ***** válasza:
95%

Nem ismerlek benneteket,de szerintem vissza kellene húzódnotok. Gondolom bántja az embereket,hogy ők napi 12órát lehúznak és alig jönnek ki a pénzből,a te párod pedig kapja a segélyt amire nem lenne szükségetek,mert te elég jól keresel. Ez bosszantja az embereket. A mi utcánkban is van egy illető, aki nem dolgozik SEMMIT, és még életében nem dolgozott. (illegális munkából él) Ő rettentően felvágós. Veszi a több 100ezer ft-os növényeket az udvarába,stb. Ez bosszantja az utcát,hogy pl az én szüleim is mindkettő milyen sokat dolgozik és nem haladunk előre. Más meg aki életében nem dolgozott és nem tudja mi az,hogy munka nevet a másikon.

Ne hangoztasd,hogy mennyit keresel, ne mutogasd mid van. Lehet úgy is élni. Néha te is panaszkodj,amit úgy érzel nem megy mondd el a szomszédoknak,hogy lássák te is ember vagy és mégse vagy olyan tökéletes.:)

Ha jó viszonyt szeretnél a szomszédokkal szerintem ez lenne a megoldás.

2011. okt. 20. 15:26
 19/40 A kérdező kommentje:

Igen, üzleti tanácsadó vagyok, csak most gyorsan írok mert izgulok hogy miket válaszoltok és néha elírom a betűket :)

de megnyugodhatsz az vagyok. Sőt nem csak tanácsadó vagyok, 50%-ban én vagyok a cég tulajdonosa, a másik tulaj a nővérem. Én adom a tanácsokat, ő pedig az ügyfelekkel foglalkozik. Ő többet keres még tőlem is, de azért mert ő többet dolgozik a cégben mint én. Ő foglalkozik az ügyfelekkel, a termékek árusításával és beszerzésével, az én feladatom csak a projektek kidolgozása. Csak eddig nem akartam mondani nem akartam hogy azt higgyétek dicsekedni akarok. Eszemben sincs.

2011. okt. 20. 15:28
 20/40 A kérdező kommentje:
Én el szeretnék költözni, de a férjem szereti ezt a helyet. Valahogy rá kéne vennem hogy költözzünk el. A nővérem szerint felesleges mert irigy emberek mindenhol vannak.
2011. okt. 20. 15:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!