Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósomat miert zavarja, hogy...

Anyósomat miert zavarja, hogy így élem az életem?

Figyelt kérdés

31 eves vagyok. Fiatal, élvezem az életem, imádok utazni, legnagyobb vágyam az életben, hogy minél több helyet láthassak ezen a gyönyörű bolygón. Amikor csak tehetem utazok. Hosszabb, de 1-2 napos utakra is. Munkám az az, ami éppen az adott életszakaszban összejön. Nem szeretem mindig ugyanazt csinálni, nekem kell a változatosság, az új élmény, tapasztalás. Egyszerűen megőrülnék, ha évtizedekig ugyanazt kellene csinálnom, és munka után csak sietnék haza, hogy pihenjek a másnapi munka miatt... Én élni akarok, nem csak eltengődni valahogy a mindennapokban.

Anyósom viszont folyton azzal jön, hogy mikor lesz már baba, mikor szülök, babaszoba, baba,baba... Pedig megmondtam már sokszor, hogy én nem ez vagyok. Nem fogom lekötni magam örökre. Nem vágyom gyerekre. Én nem tudnék úgy élni, hogy abból álljanak a napjaim, hogy otthon babázok... Olyan gyorsan elröppen az életünk. Én nem akarok a társadalmi elvárás miatt azba tipikus nő lenni, aki csak házasságot és 3 évente szülőszobát akar látogatni... És emiatt anyósom sokszor megjegyzéseket tesz. Nem az ő élete. Unatkozik? Ezèrt kellene unoka? Miért nem érti meg 53 éves létére, hogy én csak a saját, illetve a férjemmel közös életünkre akarok koncentrálni és a kör nem fog bővülni...

2019. jún. 25. 15:30
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/72 anonim ***** válasza:
81%

"A családban gondolkodók inkább örüljenek, hogy eggyel kevesebb pár fogja gyarapítani a gyerekük lelkileg elcseszett osztálytársainak számát"

Ez mindenképp pozitív! A legtöbb gyerektelen legalább elismeri hogy képtelen lenne gyermeket nevelni. Osztom hogy valóban nem mindenkinek való, nagyon stabilnak, határozottnak és önzetlennek kell lenni hozzá, célokkal és kreativitással. Akiben ezek nincsenek inkább válassza a childfree létét, utazgasson és tengjen-lengjen.

2019. jún. 26. 09:27
 62/72 anonim ***** válasza:
43%

Ha a férjed sem akar gyereket, akkor nem értem mi a problémája az itt tolongó válaszolóknak..

Van aki így éli az életet, és pont.

Anyóst meg együtt állítsátok le.

2019. jún. 26. 13:17
 63/72 anonim ***** válasza:
58%

Kérdező, egy gyerek egész embert kíván, az nem olyan mint egy csomag, hogy lerakjuk ha olyan kedvünk van.

Nekem van egy 9,5 éves lànyom, életem legszebb pillanata volt mikor megszületett, és azóta is mindennap egy ajándék amit vele tölthetek.De! több gyereket nem akarok, nem is lesz.

Akkora felellőség hàrul az emberre, hogy ez tényleg egy életre szóló döntés.

Boldog vagyok, életszínvonalunk is tökéletes, ennek ellenére nem kötném magam le újra, màsrészt holnap betöltöm a 34. évemet, korban sem érzem ott magam, hogy szülnék még.

Anyósodnak világosan és érthetően magyaràzd el, hogy neked ez a fajta életmód tetszik, ne szóljon bele.

De ha egy gondolatot meghallgatsz, akkor leírom.

Oké, hogy most így érzed jól magad, de lehet 10-20-30 év múlva fog hiányozni valami az életedből, de az akkor már pótolhatatlan és visszhozhatatlan lesz.

De én tényleg azt kívánom, éld úgy az életed ahogy neked és a férjednek jó, csak ne bánd meg x év múlva.

2019. jún. 27. 09:54
 64/72 anonim ***** válasza:
62%
Egyébként a férjed ilyen mama kicsi fia, hogy nem tudja leállítani, elvégre az ő anyja, az ő sorsáért aggódik gondolom, akkor neki kéne tisztáznia, hogy ilyen életet választott melletted, fogadja el így.
2019. jún. 27. 13:50
 65/72 Izabella220 ***** válasza:
100%
Kár itt bizonygatni kinek is jó az élethez való hozzáállása, ahány ember annyi fajta. Nekem van 1 kislányom addig míg nem volt az életem része addig azt hittem úgy tökéletes az életem. De most a lányommal tudtam meg, mi is az igazi boldogság. De ez én vagyok. Valaki megtalálja tárgyakban, utazgatásokban kimeríthetetlen örömét az tegye azt. Mikor meghalunk egyedül kerülünk abba a gödörbe akkor sem számít majd senki véleménye, akkor most miért kellene.
2019. júl. 1. 10:09
 66/72 anonim ***** válasza:
50%
Te most az anyósodnak, vagy saját magadnak és a férjednek akarsz megfelelni? Ha a férjednek és neked is így jó, akkor koncentrálj erre. Engem is sokat piszkáltak egy ideig, hogy miért nem szülök már, szerettem volna előbb élni, gyerekkori vágyam volt Amerika, aztán kiköltöztem és ott éltem 5 évet. Nem akartam gyereket 30 éves koromig. 7 hónapja 36 évesen született meg a fiam a páromtól, mégpedig azért, mert most éreztem csak magam készen rá. Anyósom most is mondogatja, hogy előbb kellett volna, sőt anya is olykor, de mit érdekel engem. Elmondtam anyósomnak, hogy nem érdekel mások hogy csinálják, sosem érdekelt. Téged se érdekelnek mit mondanak. Én és a párom akartuk a kicsit 30 felett és most így vagyunk nagyon boldogok. Ha te meg nem szülsz, akkor nem fogsz, ennyi. De egy dologra felhívnám a figyelmedet! Ne nézd le azokat akik más életet élnek. Én is egy munkahelyen dolgozom (gyes után visszamegyek) kutatóként és hidd el, jobban hozzájárulok a világ jobbá tételében mint te, de ezt nem beképzeltségből mondom, hanem azért írom le, hogy lásd mennyi értékes hivatás létezik.
2019. júl. 1. 16:15
 67/72 anonim ***** válasza:
28%

Az egész irományodból szinte csak ez a lényeg: "én én én én én én én én én én én én én én én én én én én én én én".

Szóval: helyes és nagyon bölcs döntés hogy nem akarsz gyereket. Ne is legyen.

Aki ennyire egoista és független, az még anyóssal is el tud bánni, úgyhogy nem féltelek.

Koncentrálj továbbra is magadra, ennyi.

32/N

2019. júl. 1. 18:10
 68/72 anonim ***** válasza:
72%

Szanalmas vagy, ahogy itt dicsekedsz, hogy te mennyire szuperno vagy, mert nem vagy "tipikus no". Milyen jogon nezed le azokat, akik ferjhez mennek es "3 evente szuloszobat latogatnak"? Mert ja, sut beloled a megvetes.

Antipatikus hulye tyuk vagy.

2019. júl. 3. 15:52
 69/72 anonim ***** válasza:
34%

A kommenteket nem olvastam, csak a kérdésben leírtakat.

Teljesen ugyanez vagyok én is! Jó látni, hogy más nő is gondolkodik így :D

Én is hamar megunom ugyanazt a helyet, rengeteg munkakörben kipróbáltam már magam..

A gyerek témát én már a legelső randinkon elmondtam a páromnak. Azt hitte meggondolom majd magam, de rájött, hogy nem. Szerencsére ő már elfogadta, hogy nem fog változni a véleményem...sőt, inkább az övé változott.

Ő se akar gyereket. Szereti a nyugis, kényelmes életünket. Jól elvagyunk így. Inkább utazgatunk, magunkra költjük a pénzt.

Nálunk szerencsére nem erőltetik a baba témát. Öregek már a szülei, nem lenne erejük unokázni. Van 2 testvére, az egyiknek van 3 gyereke...

Persze mindig mutogatják a képeiket, meg dicsekednek róluk, de legalább minket nem baxtatnak.

Sajnos az ilyen unoka mániás szülőkkel nem nagyon lehet mit kezdeni. Ha nagyon hangoztatod neki, hogy nem akarsz gyereket, akkor még elkezd áskálódni a férjednél, hogy miattad nem lesz gyereke...Miattad marad ki ebből a "csodálatos élményből". Lehet megpróbál szétválasztani titeket.

Ne foglalkozz vele inkább, pár év múlva majd abbahagyja.

2019. júl. 5. 16:55
 70/72 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne pörögd túl, anyósod szerintem tojik a te életedre, a fia miatt parázik. De a férjed majd elmagyarázod neki, hogyha mégis más életre vágyik, akkor dobbant mellőled, addig pedig lézeng ő is a világban.
2019. júl. 5. 17:19
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!