Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósomat miert zavarja, hogy...

Anyósomat miert zavarja, hogy így élem az életem?

Figyelt kérdés

31 eves vagyok. Fiatal, élvezem az életem, imádok utazni, legnagyobb vágyam az életben, hogy minél több helyet láthassak ezen a gyönyörű bolygón. Amikor csak tehetem utazok. Hosszabb, de 1-2 napos utakra is. Munkám az az, ami éppen az adott életszakaszban összejön. Nem szeretem mindig ugyanazt csinálni, nekem kell a változatosság, az új élmény, tapasztalás. Egyszerűen megőrülnék, ha évtizedekig ugyanazt kellene csinálnom, és munka után csak sietnék haza, hogy pihenjek a másnapi munka miatt... Én élni akarok, nem csak eltengődni valahogy a mindennapokban.

Anyósom viszont folyton azzal jön, hogy mikor lesz már baba, mikor szülök, babaszoba, baba,baba... Pedig megmondtam már sokszor, hogy én nem ez vagyok. Nem fogom lekötni magam örökre. Nem vágyom gyerekre. Én nem tudnék úgy élni, hogy abból álljanak a napjaim, hogy otthon babázok... Olyan gyorsan elröppen az életünk. Én nem akarok a társadalmi elvárás miatt azba tipikus nő lenni, aki csak házasságot és 3 évente szülőszobát akar látogatni... És emiatt anyósom sokszor megjegyzéseket tesz. Nem az ő élete. Unatkozik? Ezèrt kellene unoka? Miért nem érti meg 53 éves létére, hogy én csak a saját, illetve a férjemmel közös életünkre akarok koncentrálni és a kör nem fog bővülni...

2019. jún. 25. 15:30
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/72 A kérdező kommentje:
20as!A kommentetből látszik, ha te is milyen utálkozo vagy. "Tarisznyás túra". Ezzel már leírtál. Én nem nezem le azt akinek gyereke van. Elég nevetseges lenne. Én azt mondtam, hogy mivel nekem ez nem életcél, nem fogok csak azért szulni, mert anyós unatkozik otthon vagy mert nő létemre a tarsadalom szerint ez lenne a dolgom... Mindenki ugy el, ahogy akar. Es ezt nem birjak sokan elfogadni. Hogy nem vagyunk feljogositva arra, h megmondjuk masoknak, mit csinaljanak. Jelen esetben a ferjem edesanyja nem szólhat meg emiatt, hogy tudatosan nem vállalok gyereket. Ezt senki nem donheti el egy masik ember helyett!
2019. jún. 25. 16:46
 22/72 Metionin ***** válasza:
74%
Anyóst tájékoztassátok, hogy az ember magának szül, szóval ha ő babázni akar, akkor tessék teherbe esni vagy örökbe fogadni. Köze nincs hozzá hogy ti hogy gondolkodtok a gyerekvállalásról és itt az sem számít hogy utazgattok. Én nem utazgatok, mégis 10 éve a babával nyaggatna anyós ha hagynám.
2019. jún. 25. 16:50
 23/72 anonim ***** válasza:
81%
Én meg úgy látom, hogy neked valamiért most és itt szómenésed lett. Minden második komment a tiéd. Miért kérdezel, ha mindenkivel vitatkozol. Éld a csavargós életed(tetek), senkit nem érdekel. Anyósod meg majd belenyugszik. Ha nem, akkor így járt.
2019. jún. 25. 16:51
 24/72 A kérdező kommentje:
Karrier...igen, a másik téma. Ezt már csak azert nem emlitettem, mert hosszu lett igy is. Én nem vagyom karrierre. Meg tudok élni anélkul is. Nem akarok frusztrált cégvezeto lenni. Sok ismerosom van, aki huszonevesen igen jol bedolgozta magát bizonyos cégekhez. És 28-30 évesen úgy néznek ki, mintha 40 felett járnának. Ősz haj, napi 18 óra munka, stressz, tonkrement házassag. Nesze neked, de legalabb van karrier!Nekem ez nem eri meg. Hogy igy toltsem az egyetlen eletem. Akinek persze ez buli, szive joga. Nem mondom en nekik, h menjenek inkabb paradicsomot ultetni, mint en. De akkor mas se mondja nekem, h miert nem vallalok komoly munkat.
2019. jún. 25. 16:53
 25/72 anonim ***** válasza:
54%

A férjednek kellene megmondania az anyósodnak,hogy állítsa le magát.

Nem tudom, te mit látsz a környezetedben, én azt, hogy ahol az anyós piszkálja a menyét, ott sokszor a fértől indul az egész, csak ő nem akar konfliktust a feleségével, hát puhap.csként az anyjára hárítja, hogy harcoljon helyette.

2019. jún. 25. 16:55
 26/72 anonim ***** válasza:
86%
Ne strapáljátok magatokat, kamu... valamelyik nap írtam neki privit egy másik kérdésnél, válaszolt, csak ott a volt sógornővel volt baja, és elvált volt. Most megint válaszolt... így jár, aki nem figyel :D
2019. jún. 25. 16:57
 27/72 anonim ***** válasza:
75%

Ha nem írtad volna a korodat azt hinném kb. 20 vagy.

Először is, ha így akarsz élni a szíved joga, ha ekkora lázadó vagy, akkor pont le tudod fosni az anyósod véleményét is gondolom...

Bár annyira nem vagy egyedi, a korosztályod fele hasonló kérdéseket posztol.

Amúgy nem tudom honnan veszed, hogy gyerekkel unalmas az élet. Nekem pl sokkal izgalmasabb, mint előtte, pedig sose voltam egy otthon ülős típus. Egyszerűen egyszer csak eljutottam arra a pontra, hogy az állandó buli és utazás már nem elégített ki, többre vágytam. Ekkor lett gyerekem. A legjobb dolog,ami történt eddig. Utazni továbbra is lehet, rengeteg programon veszünk részt és rengeteget tanulok tőle. Emelett a munkám is változatos, sikereket érek el benne, szeretem.

Anyósod meg mivel már felnevelt minimum egy gyereket tudja, hogy milyen ez és gondolom szeretne újra legalább részben kapni belőle

Egy dolgot még megjegyeznék: én már voltam mindkét oldalon, így tudom miről beszélek, Te még csak az egyiken voltál.

Ettōl függetlenül csakis rajtad áll, hogy éled az életedet.

2019. jún. 25. 16:59
 28/72 anonim ***** válasza:
52%
Tudod az idő múlik. Elröppen egy5ös, 10es úgy, hogy észre sem veszed. Gondolom te is érzed hogy 10-20ig hosszabbak tűnt mint 20-30ig. Ez az érzés csak "gyorsulni" fog. Pikk-pakk 40-50-60 leszelés azon kapod magad hogy ott állsz egyedül mint az ujjam, mert minden családtagod elhullott. Remélem akkor is úgy fogod gondoloni mint most. Sok sikert!
2019. jún. 25. 17:07
 29/72 A kérdező kommentje:

28as. Köszönöm az utálkozas nelkuli válaszod!Nem értesz teljesen egyet velem, mégsem szóltál le egybol. Intelligensen elmondtad, hogy látod. Ez nagyon ritka.

Egyébként a valóságban külső alapján 18nak sem szoktak nézni, nemhogy 31nek...:D

Megfiatalít az élethez való hozzáállásom!És ez nem zavar!

Persze, tudom, h a gyerekkel nem áll meg a világ. Nem is emiatt nem akarok. Csak részben. Ki merem mondani: nem lenne annyi idő magamra. Igy ertem, hogy gyerekkel már nem ugyanaz lenne. De ez nem onzoseg sztem. Mivel egy nem letezo emberrel szemben helyezem magam eloterbe nem beszelhetunk onzosegrol. De ez ujabb tema.

2019. jún. 25. 17:07
 30/72 A kérdező kommentje:

29es!Persze, h erzem!Ez teljesen így van, ahogy irtad!Valahol en is irtam, hogy annyira elrepul az eletunk. Ezert nem fogok masok kénye-kedve szerint élni. Hogy majd 80 evesen arra emlekezzek, h nem tettem semmit, amit igazan akartam, vagy semmit sem ugy tettem, ahogy en akartam, hanem ugy, ahogy a szomszed neni es jozsi bacsi akarta... es akkor mar banhatom. Nem lesz visszaut.

De ezt sem tudom elkepzelni: azert alapitsak csaladot, hogy 50 ev mulva legyen aki főz nekem? :/

2019. jún. 25. 17:11
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!