Mennyire ciki ha viszek, vagy ott veszek ennivalót?
Lehet nem ide tartozik akkor tegyétek át.
Nagyon sokat vagyok pároméknál (aki szintén szüleivel él, ahogyan én is), és ők nagyon másképp táplálkoznak mint én. Az ebédbe nyilván nem szólok bele, bár volt már hogy nem ettem meg, konkrétan a disznópörköltet amitől fáj a hasam.
De pl reggelire is margarint esznek, mindenféle felvágottal, amit én nemigazán szeretek. Gondoltam mi lenne ha vinnék vajat, sajtot, sonkát, amiből természetesen bárki ehet? Csak nem tudom ez nem e úgy veszi ki magát, hogy elégedetlen vagyok. Felnőtt, kereső nő vagyok, csak az összeköltözés egyenlőre nem megoldott. Szerintetek ciki? Vagy lehet még örülnének is? Páromnak se nagyon mertem mondani, nehogy neki is rosszul essen, vagy elégedetlennek gondoljon. Bár ő tudja hogy otthon egészen mást eszek. Viszont az is igaz hogy nem állnak jól anyagilag, ami miatt szintén lehet kettős ez, vagy az hogy "elkényeztett úri lány, nem jó neki az olcsó", vagy pedig örülnek hogy ehetnek normálisabbat. Kedvesek velem, szeretnek, semmiképp sem szeretném őket megbántani.
Utolsó!
Akkor még ezen háborogna mindenki.
Még nem vagyok anyós, de van 2 nagykorú fiam, egyik főiskolás, a másik egyetemista.
Mindkettőnek van barátnője, hosszabb-rövidebb ideig (1-2 év, 1-6 hónap).
Én mindennap főzök, nem kiszámítva, tehát ha valamelyik lány ott alszik annak is jut, ha akar enni. Ha nem akar, nem akar.
Az én dolgom elsősorban, hogy a családról gondoskodjak, ha valaki leül az asztalomhoz, azt szívesen látom, de semmi nem kötelező!
Akinek nem felel meg a mi ételünk, az felőlem hozhat magának, jószerivel nem is tudnék róla, mert nem állok felettük, hogy esznek e, mennyit esznek, mit esznek.
Meg is bolondulnék ha örökké számon kellene tartanom, hogy melyiknek mi a megfelelő, mit szeret és mit nem.
Majd ha egyszer valamelyik fiúnk elénk áll és azt mondja, hogy XY lánnyal komolyan családot tervez, akkor más lesz a helyzet és a lány étkezési szokásait, allergiáját, ízlését is figyelembe fogom venni. Nyilván nem fogok egy vegetáriánust hússal tömni, vagy egy laktózérzékenyt tejbegrízzel.
De ameddig ez nem következik be, addig a fentebb leírt rendszer marad érvényben.
Huh, nem gondoltam hogy ekkora vitát váltok ki ezzel a kérdéssel, de kőszönöm mindenkinek a választ!
Nem vagyok ott minden nap, igazából most mikor volt 2 hét szünetem akkor voltam non-stop ott. Nembiztos hogy az anyagi helyzet a fő gond (ezekből a vackokból van hogy 3-at is tesznek 1 zsömlébe), szerintem ők ezt szeretik, nem foglalkoznak annyira az egészséggel. Viszont anyósjelöltem "túlságosan" is vendégszerető, legtöbbször mire felkelünk már ott a kikészített reggeli, pedig mondtam már hogy "hozzám nem kell fáradnia, szívesen megcsinálom én is". És ha tudom meg is csinálom, és az nekem mindenhogy jobb, egyrészt nem rakok rá minden műt, másrészt elég a fele is... De mégis legtöbbször már ott van, amiért elég nagy pofátlanság lenne szólni. Általában heti 3-4szer alszom ott, a beosztásomtól függ.
Vagyis aki azt mondja, 1x-2x ki lehet bírni, azzal teljesen egyetértek, csakhogy itt már nem ennyiről van szó! Ráadásul elég sokat híztam is (mondjuk az lehet hormonális is, de biztos hogy ez is belejátszik), meg az egészséges étel nekem is mindig fontos volt, és nem bírom ennyiszer a műt. Igaza van annak is aki azt mondja ha nem jut a gyereknek cipőre, akkor is egyen normálisan. A normális ráadásul nem a bélszínt meg a vadat jelenti, kevesebből is kilehet ügyeskedni. (Más aki tényleg nem teheti meg)
Amúgy volt hogy vásároltam, segítettem, illetve karácsonyra is háztartási gépet kaptak, mert tudtam hogy arra szükségük van- örültek is neki nagyon.
De az jó ötlet hogy "ezzel is segítsem a kiadásokat", s akkor veszek olyat is amit ők szeretnek. Egyébként mivel falun lakok szívesen vinnék nekik saját húst, csak a baromfit ők nem igazán eszik (!), disznónk meg nincs.
Arra nem reagáltál kérdező, hogy ha valami nem tetszik, nem kell ott lenni. Túl sokat vagy ott. Tudod..én házam, én váram...
A háziakhoz kell alkalmazkidni, nem megsérteni odavitt kajával. Legyetek nálad, vagy költözzetek külön. De érdekes módon, ezt nem akarod meghallani.
58#
Tudod vannak helyek ahol szívesen látják a gyerekük párját, nekem is volt ilyen anyósom aki azt szerette ha mindig ott vagyunk....ez miert fáj vkinek? Szerintem érezne a Kérdező ha útban kenne vagy skk lenne belőle.
Mellesleg én is olyan vagyok hogy nagyon szeretem ha a gyerekeimnek itt vannak a barataik, játszanak, filmeznek, stb. és majd a párjaikat is nagyon szívesen fogom látni. Nem mászom a nyakukra, hagyom őket, bár mindegyik baratja szívesen jön velem csevegni is. Mellesleg az "én házam" nálam a gyereké is....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!