Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mennyire ciki ha viszek, vagy...

Mennyire ciki ha viszek, vagy ott veszek ennivalót?

Figyelt kérdés

Lehet nem ide tartozik akkor tegyétek át.

Nagyon sokat vagyok pároméknál (aki szintén szüleivel él, ahogyan én is), és ők nagyon másképp táplálkoznak mint én. Az ebédbe nyilván nem szólok bele, bár volt már hogy nem ettem meg, konkrétan a disznópörköltet amitől fáj a hasam.

De pl reggelire is margarint esznek, mindenféle felvágottal, amit én nemigazán szeretek. Gondoltam mi lenne ha vinnék vajat, sajtot, sonkát, amiből természetesen bárki ehet? Csak nem tudom ez nem e úgy veszi ki magát, hogy elégedetlen vagyok. Felnőtt, kereső nő vagyok, csak az összeköltözés egyenlőre nem megoldott. Szerintetek ciki? Vagy lehet még örülnének is? Páromnak se nagyon mertem mondani, nehogy neki is rosszul essen, vagy elégedetlennek gondoljon. Bár ő tudja hogy otthon egészen mást eszek. Viszont az is igaz hogy nem állnak jól anyagilag, ami miatt szintén lehet kettős ez, vagy az hogy "elkényeztett úri lány, nem jó neki az olcsó", vagy pedig örülnek hogy ehetnek normálisabbat. Kedvesek velem, szeretnek, semmiképp sem szeretném őket megbántani.

2019. febr. 15. 11:38
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
87%

Hát nem tudom, szerintem a margarin-felvágott azért időnként túlélhető. Főleg, hogy te is pont ugyanezt akarod vinni, csak jobb minőségben.

A disznópörköltös részt tök megértem, nekem érzékeny a gyomrom, és hiába főz nagyon finoman és nagyon jól anyós, egyszerűen rosszul vagyok mindentől, legutóbb is egy hétig szenvedtem itthon probiotikumokkal, miután hazajöttünk. Pedig ő tényleg jól főz, csak jó kis szabolcsiasan, főleg zsírral, meg "gazdagon". Ettől függetlenül én nem akarom őket megbántani, úgyhogy mindig eszek náluk, csak keveset, meg próbálom szűrni, hogy mitől leszek a legkevésbé vacakul. De én könnyen vagyok, 2-3 havonta egyszer pár napot ki lehet bírni, ha többet lennénk ott, nyilván más lenne.

Ha én lennék a helyedben, a reggelit elengedném (azért a randomfelvágottba meg a margarinba nem halsz bele vaj-sonka helyett, az kevésbé gázos), viszont felajánlanám, hogy besegítek az ebédbe, ha már ennyit ott vendégeskedünk, vagy hallottam egy szuper receptet, szívesen megfőzném a családnak, ilyesmi. Reggelit akkor vinnék sajátot, ha nem lenne ennyire ugyanaz, mert ez tényleg úgy veszi ki magát, hogy neked nem jó az olcsó. Én pl. zabkását szoktam reggelizni, egy ilyen szituban azt simán vinnék magamnak, hogy most épp ez fér bele a diétámba, akármibe, de nem akartam anyukát terhelni azzal, hogy vásároljon nekem külön, merthát az milyen lenne már. :)

2019. febr. 15. 13:26
 32/62 anonim ***** válasza:
28%
31: ha egy hétig fosol, az nem a disznópörkölt miatt van. Fogj kezet nyugodtan a kérdezővel.
2019. febr. 15. 14:12
 33/62 anonim ***** válasza:
94%

Én régen úgy csináltam ahogy itt az egyik válaszadó mondott.

Bevásároltam, de nem csak vajat, téliszalámit vettem, hanem csirkét, halat, krumplit, kávét ( pedig én nem is kávézom) szóval egy nagy bevásárlást csináltam,

Majd azt mondtam

-Kati néni, kicsit beszállnék a kajába, mert azért a + 1 fővel csak több lesz a kiadás.

Persze jött a válasz, hogy nem kellett volna, hisze 1 tányérral több vagy kevesebb már nem számít, de mondtam, hogy én így szeretném viszonozni a kedvességet. Nem volt sértődés, sőt örült neki..

Én utána 2 hetente mindig bevásároltam, a végén már meg is kérdeztem mire lenne szükségük.

Kedves kérdező. ha úgy döntesz, hogy veszel kaját, akkor ne egy alkalmi legyen hanem rendszeres. Mond azt, hogy így járulnál hozzá a kajaköltséghez.

2019. febr. 15. 14:13
 34/62 Alain Delon ***** válasza:
95%
Ha a pároddal sem mered ezt megbeszélni, akkor ott gondok vannak.
2019. febr. 15. 14:20
 35/62 anonim ***** válasza:
70%

Nagyon csak futtában olvastam bele a válaszokba. Azt is csak az első oldalon.

Én nem osztom az ÖNJELÖLT ÍTÉSZEK véleményét, miszerint felfuvalkodottság vagy sznobizmus lenne.

Ifjú én jutottam eszembe. Nem bírom a cupákot, a zsíros ételeket, a kövér húst, a porcogókat stb. Egyszerűen fizikálisan öklendezem tőle, ha ilyet kell ennem és nem tehetek róla.

Még az első komolyabb párkapcsolatom nagymamájához jártunk ki anno hétvégézni. Ő nagyon háziasan főzött és mindig ott ettünk nála. De az ilyen körömpörkölt meg cupákos dolgok ott se mentek le a toromon. A nénike meg is bántódott, de igyekeztem elmagyarázni, hogy nem kellene, mert én nem tehetek a "finnyásságomról" nem tudok mit csinálni, ha öklendezek az ilyentől. Okulván a tapasztalatból, volt más hely, ahol inkább vegetáriánusnak hazudtam magam, azt legalább nem lehet elbsazni cupákkal meg porcogóval....

2019. febr. 15. 14:45
 36/62 anonim ***** válasza:
90%
Vásárolj olyat is, amiket ők szoktak enni, ugyanazt a fajtát és olyanokat is, amit te szeretsz.Vegyesen.A körítés amit leírtak, hogy nagyon köszönöd, hogy téged is vendégül látnak, de dolgozó nő vagy te is és ezzel szeretnéd viszonozni.Aztán meglátod miket esznek meg.Ha a jobb minőséget, akkor az anyagi helyzet a gond.Egyébként simán lehet, hogy ezt szokták csak meg és kész.Ha simán adnak neked is enni jószívvel, szerintem ez csak megszokás náluk, vagy tényleg ezeket szeretik.Aztán mondjuk 2 hetente vinnél valamit.Szerintem ezután ők is meglepnek majd a kedvenc sonkáddal például
2019. febr. 15. 16:34
 37/62 anonim ***** válasza:
90%

A lányom barátja sokszor volt nálunk. Kértek egy polcot a hűtőben, és arra ők pakoltak. Bevásároltak maguknak. Sokszor főztek együtt, kettesben reggeliztek, vacsoráztak. Persze ehettek bármit ami a miénk volt, de mi nem nyúltunk az övékhez. Sokszor megkínáltak ha főztek valamit, de nem vártuk el, hogy főzzenek az egész családnak. Néha rendeltek kínait, vagy pizzát, csak maguknak.

Ez nálunk így teljesen természetes volt.

Szerintem nem csak a hálószobában van magánélet, a konyhában is, érkezőben is. Hagytuk egy kicsit, hogy a saját életüket éljék nálunk.

2019. febr. 15. 16:40
 38/62 anonim ***** válasza:
46%

*étkezőben

(Utolsó sor, első szó. Bocs az elírásért!)

2019. febr. 15. 16:48
 39/62 anonim ***** válasza:
26%

Mi ha apóshoz megyünk, mindent viszünk, az utolsó szelet kenyérig, mert nála szó szerint nincs semmi. Néha pár szál házi kolbász, hát én azt nem eszem semmi pénzért, bár nem is kínálja. Visszük mindig a hideg ételt és a meleg ebédet is. Néha előre elkészítem az ebédet, néha csak ott főzöm meg, olyankor eszik belőle ő is. Szép is lenne, ha ezen megsértődne, hogy visszük a kaját.

Az én szüleimhez akkor viszünk kaját, ha valamiből túl sokat csináltunk és megromlana mire hazaérünk. Egyébként náluk van minden, bőven lehet válogatni is, és ha valami extra kívánságom van (mondjuk magos zsemle, ami nem biztos hogy lenne náluk) akkor jelzem és ha megy vásárolni, dob be pár olyat is.

Azért írtam ezt le, hogy lásd, elég végletes a két szülői házban a szokás nálunk és teljesen más "felkészültséggel" megyünk a két helyre. Ha sértődés lenne abból, hogy én mit eszek és mit nem (mármint azok közül amit én vettem!) akkor többet nem mennék oda.

2019. febr. 15. 17:20
 40/62 anonim ***** válasza:
54%

Régen rossz ha sznobizmus az, hogy vki a testét nem szeméttel hanem NORMÁLIS EGÉSZSÉGES kajával táplálja! Számomra egyszer se ehető a margarin olyan undorító az íze és hentes nagyapám már 40 éve sem engedte hogy párizsit egyek mert tudta mi van benne. Sajnálom hogy sonkán meg ilyeneken nőttem fel és emiatt sznob vagyok holott csak arról van szó hogy normális kaját tőlünk akkor se sajnáltak ha esetleg agyonhordott cipőt hordtunk....és ez igy van jól.

Kérdező, nem vagy sznob, vegyél nyugodtan olyat amit szeretsz és nem is kell nagyon magyarázkodni csak annyit mondasz hogy Te is szeretnél hozzájárulni vmivel ha már sokat vagy ott.

Ha hozzánk bárki jön akkor mindig megkérdezzük van e allergia és kb mit szeret, hogy ne rossz szájízzel tavozzon. Nekem ez evidens.

Értem hogy esetleg anyagi gondok miatt nem veszik a jobbat, de akkor vehet a Kérdező.

Mellesleg sok luxusautós családot látok akiknek a kocsija tele Tesco gazdasagos legocskább virslivel meg szutyokkal, holott láthatóan telne jobbra....nálam a sorrend pont fordítva van.

2019. febr. 15. 17:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!