Mennyire ciki ha viszek, vagy ott veszek ennivalót?
Lehet nem ide tartozik akkor tegyétek át.
Nagyon sokat vagyok pároméknál (aki szintén szüleivel él, ahogyan én is), és ők nagyon másképp táplálkoznak mint én. Az ebédbe nyilván nem szólok bele, bár volt már hogy nem ettem meg, konkrétan a disznópörköltet amitől fáj a hasam.
De pl reggelire is margarint esznek, mindenféle felvágottal, amit én nemigazán szeretek. Gondoltam mi lenne ha vinnék vajat, sajtot, sonkát, amiből természetesen bárki ehet? Csak nem tudom ez nem e úgy veszi ki magát, hogy elégedetlen vagyok. Felnőtt, kereső nő vagyok, csak az összeköltözés egyenlőre nem megoldott. Szerintetek ciki? Vagy lehet még örülnének is? Páromnak se nagyon mertem mondani, nehogy neki is rosszul essen, vagy elégedetlennek gondoljon. Bár ő tudja hogy otthon egészen mást eszek. Viszont az is igaz hogy nem állnak jól anyagilag, ami miatt szintén lehet kettős ez, vagy az hogy "elkényeztett úri lány, nem jó neki az olcsó", vagy pedig örülnek hogy ehetnek normálisabbat. Kedvesek velem, szeretnek, semmiképp sem szeretném őket megbántani.
Vagy viszel olyan kaját, amit a hülyék nem sznobizmusnak látnak, hanem csak "másnak", mondjuk tojást vagy zabkását, gyümölcsöt.
Én mióta lefogytam a tömegem felét, és kizártam a szenny kajákat, nem eszem margarint, akkor sem, ha bőgve kérnek.
Csak simán mond, hogy nem bírod, mert nem valami egészséges. Elszoktál tőle, mert tudatosan kerülted, viszont hoztál finomságokat. (Rákérdezhetnél párodtól, hogy mi az ősök kedvenc felvágottja). Ezen nem fognak mrgsértődni, ha értelmesen el tudod mondani.
Most patt helyzet van, ennél többet nem tudok mondani, elég érdekes vagy, de nem ismerlek, sőt még csak nem is te vagyok.. :)
Nem férne be 1x-2x az a margarinos szendvics? Én nem rég váltottam életmódot, magyon eltökélt vagyok, meg is van az eredménye. De, ha rokonoknál, ismerősöknél vagyok nem nagyon ellenkezem. Néha néha belefér. :)
Senki nem írta, de mi lenne, ha őszinte lennél? Megmondod, hogy te nem ehhez vagy szokva és nem esik jól\fáj a hasad\reggelire ilyeneket nem kívánsz.
Természetesen megveszed magadnak és bárki ehet belőle.
Ha már most félsz kiállni magadért, később rosszabb lesz. Sőt, nem fogják érteni, hogy ha eddig jó volt, akkor később miért nem.
Eléggé sanszos, hogy rosszul sül el, főleg, ha a sz..r minőségű táplálkozásuknak az anyagi helyzet az oka, ahogy írtad is. Mérlegelj, hogy mi a fonosabb: udvariasan megköszönni, hogy a szűkös keretek ellenére vendégül látni, és abból válogati, ami van, otthon meg eszel, amit akarsz, vagy lehet, hogy egy életre elkapálod magad, mint a gazdag kishercegnő, akinek nem jó az általuk kínált minőség.
Én vendégségben sose válogattam, mert nem illik. Ha megkínáltak valamivel, ami nem volt a fogamra való, akkor udvariasan csak épp annyit ettem, amennyivel nem sértem meg a házigazdát, és nem is hozom őt kellemetlen helyzetbe, hogy ennyi telik neki. Ha a párod tudja, hogy máshogy étkezel, akkor miért nem ügyel arra, hogy legyen legalább egy olyasmi, amit szívesen fogyasztasz? Bunkó nemtörődömség vagy anyagi oka van, hogy nem vesz haza ilyen dolgokat? Ha meg felnőtt, kereső emberek vagytok, akkor legalább ő törekedhetne arra, hogy a kedvedben járjon.
Olyan sokat vagy ott, hogy nem tudod néha elfogadni azt , ami ott van? Miért nem mentek akkor hozzád többször? Én semmiképp nem vinnék oda kaját, gyakorlatilag mindennek a jóval drágábbik alternatíváját vinnéd, ami ott is van, ez pedig csak a vaknak nem lenne nyilvánvaló...Kajánál esetleg felajánlhatod, hogy főzől Te ebédet, és be is vásárolsz hozzá, és akkor eszi az egész család azt, amit csinálsz. De ne vidd túlzásba...
szerencsére ez nálunk en non issue. mindenki azt eszik, amit szeret, ha az épp nincs otthon, akkor vesz. barátom szülei angolok, nem úgy esznek, ahogy én megszoktam, úgyhogy én veszek olyat, amit én szeretek. főzni is szoktam nekik. barátom sem úgy eszik, ahogy az én szüleim, úgyhogy ő hoz magával zabkását reggelire, mert ő azt szereti, de nálunk nincs.
amúgy nem érte, hogy ezt miért nem lehet legalább a barátoddal megbeszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!