Ciki pénzt kérni a szülőtől ilyen helyzetben vezetésre?
Sziasztok !
20 éves lány vagyok és nem rég elkeztem vezetni. Saját diákmelós pénzből fizettem eddig a kreszt, az elsősegélyt és a 20 óra vezetést, ami minden szép és jó. Találtam is munkahelyet de sajnos nem az volt amire számítottam és egy hét után elkuldtek, ezért nincs több pénzem arra, hogy a maradék 10 órát kifizessem.
Tudni kell rólam, hogy mindig is a család fekete báranya voltam. Úgy értve, hogy van egy öcsém és nagy a testvérek közötti megkülönböztetés. Neki anyáék állnak mindent , van is jogsija de egy forintot sem rakott bele. Valahogy őt jobban szeretik, persze ezt nem féltékenységből írom, én sosem kértem pénzt semmire. A ruhákat , a fesztiválokat és még a jogsimat is állni akartam de sajnos az élet nem így hoztam pedig egész nyáron gyűjtöttem rá diakmelóból.
Tőlem a szüleim elvárják azt hogy önállóbb legyek de most elakadtam. Sokat vagyok cseszegetve mindenért , ok nélkül és félek eléjük állni azzal hogy elfogyott a félretett pénzem, mert félek hogy csalódnának.
Szerintem hogy mondjam meg nekik ? :(
Szerintetek * bocsi, telefonról írtam.
Ráadásul itt a karácsony is. Ez megint egy hátulütője a dolgoknak :(
Elmondod ezt nekik. Anyu apu elfogyott a pénzem ki tudtok segíteni?
Az hogy félsz a dologtól azon csak az segít ha túlesel rajta. Ha piszkálódnak hogy persze ha nem mentél volna ide vagy oda akkor lenne még pénzed akkor azzal nem tudsz sokmindent csinálni. Ha nem adnak akkor kereshetsz más munkát is.
Ha nem vagy olyan aki szórja a pénzt, megbízható vagy, felelősséget vállalsz a tetteidért akkor nem fognak csalódni benned (ha normális a kapcsolatotok). Ha mégis azt mondják hogy csalódtak és közben a testvéred favorizálják akkor ott nem nagyon van mit tenni. Próbálhatsz erről velük beszélni, de saját tapasztalataimból kiindulva ez nehezen változik. A szülő sokszor észre sem veszi.
Nálam a jogsi alap, ezért biztos kifizetném.... de sokak szerint keresse meg a rávalót a gyerek.
Szerintem kérd ezt Karácsonyra a szüleidtől ha ugy érzed megtehetik anyagilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!