Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mennyire ciki ha viszek, vagy...

Mennyire ciki ha viszek, vagy ott veszek ennivalót?

Figyelt kérdés

Lehet nem ide tartozik akkor tegyétek át.

Nagyon sokat vagyok pároméknál (aki szintén szüleivel él, ahogyan én is), és ők nagyon másképp táplálkoznak mint én. Az ebédbe nyilván nem szólok bele, bár volt már hogy nem ettem meg, konkrétan a disznópörköltet amitől fáj a hasam.

De pl reggelire is margarint esznek, mindenféle felvágottal, amit én nemigazán szeretek. Gondoltam mi lenne ha vinnék vajat, sajtot, sonkát, amiből természetesen bárki ehet? Csak nem tudom ez nem e úgy veszi ki magát, hogy elégedetlen vagyok. Felnőtt, kereső nő vagyok, csak az összeköltözés egyenlőre nem megoldott. Szerintetek ciki? Vagy lehet még örülnének is? Páromnak se nagyon mertem mondani, nehogy neki is rosszul essen, vagy elégedetlennek gondoljon. Bár ő tudja hogy otthon egészen mást eszek. Viszont az is igaz hogy nem állnak jól anyagilag, ami miatt szintén lehet kettős ez, vagy az hogy "elkényeztett úri lány, nem jó neki az olcsó", vagy pedig örülnek hogy ehetnek normálisabbat. Kedvesek velem, szeretnek, semmiképp sem szeretném őket megbántani.

2019. febr. 15. 11:38
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
37%
4-es, ne forgasd ki légyszi. Bármiféle érzékenység vagy étel allergia más téma.
2019. febr. 15. 12:44
 22/62 anonim ***** válasza:
8%
Amúgy nekem nem tetszik az ötlet, amit 2-es javasolt. Kérdező így etethet még minimum +3 embert (mert nyilván ha választhatnak, ők is a sonkát és a sajtot fogják enni, nem a parízert margarinos kenyérrel.)
2019. febr. 15. 12:46
 23/62 anonim ***** válasza:
88%
Úgy kell tálalni hogy "Annyit segítettetek eddig is, olyan sokszor láttatok vendégül, hogy legalább egy picit szeretném viszonozni. Remélem nem veszitek rossz néven" És akkor nem a kaja elleni kifogás jön le, hanem hogy hálás vagy amiért szívesen láttak.
2019. febr. 15. 12:47
 24/62 anonim ***** válasza:
81%
Amúgy igen, szinte biztos hogy az anyagi helyzetük miatt esznek ilyeneket.
2019. febr. 15. 12:49
 25/62 anonim ***** válasza:
61%

Amúgy a reggeli nem főétkezés. Én vinnék oda zabpelyhet, natúr joghurtot, mézet, és ezt enném (mint itthon is). Legfeljebb azt mondanák, extrém kicsit a kiscsaj (de nem lenne bántó).

Másrészt, az egész kérdéskör elkerülhető lenne, ha összebatyuznátok egy bérelt lakásban.

2019. febr. 15. 12:53
 26/62 anonim ***** válasza:
65%

"Utolsó: azért van különbség aközött hogy "nem szeretem", és aközött hogy "laktozerzekrny"."

Nem igazán értelek. Miért kellene megennie valakinek az olyan ételt, amit nem szeret? Én például margarint akkor sem ennék, ha vernének.

"Utóbbi nem "szeretem/nem szeretem kategória."

Igen, és mi vele a baj? Én sem eszem olyasmit, amit nem szeretek.

2019. febr. 15. 12:54
 27/62 anonim ***** válasza:
85%
Mondjuk ha alapból sokat vagy ott, akkor számomra egyértelmű, hogy viszel ennivalót, hisz te is fogyasztasz.
2019. febr. 15. 12:55
 28/62 anonim ***** válasza:
30%
Lehet ha nem lógnál ott nonstop lenne pénzük.
2019. febr. 15. 13:01
 29/62 anonim ***** válasza:
73%

22-es:

Egyáltalán nem biztos.

Lehet, hogy nem szeretik, nem ahhoz vannak szokva.

De egyébként is, azért normális ember gondol arra, hogy a másik azért vette ezt, mert szereti, ergo csak annyit esznek belőle, hogy azért neki is maradjon. Meg azért nem a fia barátnőjének a pénzéből akarja drága ételekkel teli tömni a hasát.

2019. febr. 15. 13:03
 30/62 anonim ***** válasza:
85%

Anyósom anno örült volna, ha a sógornőm néha vásárol valami ételt-mindig ott volt és teljesen természetesnek vette, hogy anyós áll mindent.

Amúgy nem biztos, hogy valaki azért eszik margarint, mert olcsó (?).

Tehetős ismerősöm mindig margarin light-ot eszik, mert azt hiszi azzal fogyhat. Én is a vajat preferálom, margarinkészítményektől rosszul vagyok fizikailag.

2019. febr. 15. 13:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!