Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért ciki sok kamasznak a...

Miért ciki sok kamasznak a kistestvérével lenni?

Figyelt kérdés

2018. nov. 18. 17:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
75%
Ez miért is lenne ciki?
2018. nov. 18. 17:56
 2/16 A kérdező kommentje:

#1 Ezt szeretném én is megtudni. :D

Csak azt vettem észre, hogy sok kamasz cikinek tartja a kistestvérét.

Vagy nem is tudom, hogy hogy írjam.

2018. nov. 18. 17:59
 3/16 anonim ***** válasza:
91%
Nem ciki, csak nem szeretem a gyerekeket, nincs hozzájuk türelmem.
2018. nov. 18. 17:59
 4/16 anonim ***** válasza:
20%

a kamaszoknak minden szar ciki.

szerencsére, a szülőktől, az otthoni háttértől és az eddigi neveléstől sok minden függ. az én fiam szívesen van az öccsével. 16 és 8 évesek

2018. nov. 18. 18:01
 5/16 anonim ***** válasza:
99%

Nem ciki, inkább azt hiszem, a sokkal fiatalabb testvér (kamasz-kistesó, tehát nagy a korkülönbség), pont az a szituáció amikor nemigen tudnak egymással mit kezdeni. Illetve a nagy a kicsivel. Melyik fiatalt köti le hogy játsszon valamit (gyerekjátékot) órákon keresztül? A kamasz többnyire nem érett még a szülői szerepre,az ezekkel járó dolgokra, ami együtt jár egy kisgyerekkel. Nem is neki kell ezt a szerepet szerintem betöltenie. Ritka az olyan fiatal, aki már 16-18 évesen olyan szinten van, hogy érdekli egy kisgyerek, vagy egyáltalán gondol arra, hogy gyereket szeretne majd viszonylag fiatalabb korában. és ez nem is baj szerintem. Persze az hogy alkalomadtán vigyázzon a kistestvérére, azzal nincs gond, elvárhatónak gondolom, meg azt is, hogy viselje el a társaságát, normálisan viszonyuljon hozzá. Ha van kedve, akkor játsszanak, stb. De az is jogos, hogy a kicsi ne nyúzza a nagyot, kamasznak lenni sem könnyű, nekik is szükségük van a pihenésre, magukban lenni, barátokkal lenni,kamasz dolgokat csinálni.

Ha normális a család, meg a testvérek is, akkor jó eséllyel később "összenőnek", és minden rendben lesz köztük,(nálunk legalábbis így volt, meg a környezetemben is sok példát látok erre). Ha meg nem, akkor az már személyiség/viselkedés kérdése, a korban sokkal közelebb állóknál is előfordul.

2018. nov. 18. 18:22
 6/16 anonim ***** válasza:
21%
A kamaszoknak minden ciki, amit nem a haverjaikkal csinálnak.
2018. nov. 18. 18:37
 7/16 anonim ***** válasza:
95%
Egyetértek az 5ssel.
2018. nov. 18. 18:40
 8/16 anonim ***** válasza:
77%
Ki mondta, hogy ez ciki? A 15 éves fiam akár egész nap el tud lógni a 4 éves lányommal, pedig nem is közös az anyjuk. Ugyan elhasználnak 200 nyomtatólapot, 6kg gyurmát, lemerítik a tabletet és hegyezhetek utánuk kb 100db ceruzát. A kupiról már nem is beszélve. Szóval ez csak nevelés kérdése.
2018. nov. 18. 18:49
 9/16 anonim ***** válasza:
97%
Nem ciki, csak egyszerűen egy kamasznak nem az szórakoztató, hogy kistestvérévek játszon, hanem az, hogy baráti körével lógjon, vagy rosszabb esetben elektronikus kütyüt nyomkodjon.
2018. nov. 18. 19:08
 10/16 anonim ***** válasza:
97%

Mikor kamasz voltam, ajj de régen is (aha, 3-4 éve) :D

14-17 évesen cikinek találtam a szülőkkel való vásárlást, programozást vagy bármit. Most 21 éves fejjel pedig én mondom anyunak, hogy gyere, együnk sütit, vásároljunk ruhát/cipőt eggyut vagy bármi ilyen. Szóval gondolom a kisteso dolog is ilyen :)

2018. nov. 18. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!