Miért ciki sok kamasznak a kistestvérével lenni?
#1 Ezt szeretném én is megtudni. :D
Csak azt vettem észre, hogy sok kamasz cikinek tartja a kistestvérét.
Vagy nem is tudom, hogy hogy írjam.
a kamaszoknak minden szar ciki.
szerencsére, a szülőktől, az otthoni háttértől és az eddigi neveléstől sok minden függ. az én fiam szívesen van az öccsével. 16 és 8 évesek
Nem ciki, inkább azt hiszem, a sokkal fiatalabb testvér (kamasz-kistesó, tehát nagy a korkülönbség), pont az a szituáció amikor nemigen tudnak egymással mit kezdeni. Illetve a nagy a kicsivel. Melyik fiatalt köti le hogy játsszon valamit (gyerekjátékot) órákon keresztül? A kamasz többnyire nem érett még a szülői szerepre,az ezekkel járó dolgokra, ami együtt jár egy kisgyerekkel. Nem is neki kell ezt a szerepet szerintem betöltenie. Ritka az olyan fiatal, aki már 16-18 évesen olyan szinten van, hogy érdekli egy kisgyerek, vagy egyáltalán gondol arra, hogy gyereket szeretne majd viszonylag fiatalabb korában. és ez nem is baj szerintem. Persze az hogy alkalomadtán vigyázzon a kistestvérére, azzal nincs gond, elvárhatónak gondolom, meg azt is, hogy viselje el a társaságát, normálisan viszonyuljon hozzá. Ha van kedve, akkor játsszanak, stb. De az is jogos, hogy a kicsi ne nyúzza a nagyot, kamasznak lenni sem könnyű, nekik is szükségük van a pihenésre, magukban lenni, barátokkal lenni,kamasz dolgokat csinálni.
Ha normális a család, meg a testvérek is, akkor jó eséllyel később "összenőnek", és minden rendben lesz köztük,(nálunk legalábbis így volt, meg a környezetemben is sok példát látok erre). Ha meg nem, akkor az már személyiség/viselkedés kérdése, a korban sokkal közelebb állóknál is előfordul.
Mikor kamasz voltam, ajj de régen is (aha, 3-4 éve) :D
14-17 évesen cikinek találtam a szülőkkel való vásárlást, programozást vagy bármit. Most 21 éves fejjel pedig én mondom anyunak, hogy gyere, együnk sütit, vásároljunk ruhát/cipőt eggyut vagy bármi ilyen. Szóval gondolom a kisteso dolog is ilyen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!