Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Milyen férfi az aki egy...

Milyen férfi az aki egy vitában az anyját pártolja a párja- és egyben gyermeke anyjával szemben? Lehet egyáltalán férfinek nevezni?

Figyelt kérdés
Anyósommal vitatkoztam, a "párom" pedig őt védte és engem szidott. Jelzem van egy 6 hetes kisbabánk...szerintetek?

2017. ápr. 4. 23:50
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/77 anonim ***** válasza:
81%

Na, a 27. kommentben végre leírtad, kérdező, amit a nyitókérdésben kellett volna. Egészen odáig én is azon a véleményen voltam, mint kb. a második oldalon levő válaszolók.

A konkrét helyzetben:

Az első és legnagyobb hibát ott követtétek el, hogy anyóst egy hétre odahívtátok segíteni. Annyira illett volna ismerned, hogy ha ilyen beleszólós természetű, akkor ezer és egy konfliktus lesz ezidő alatt. Jó esetben a meny ezt az egy hetet kibírja összeszorított foggal és mikor elmegy az anyós, megfogadja, hogy ezután kizárólag vendégnek és max. egy napra fogadja őt otthonukban.

Vitatkozás helyett persze szerencsésebb lett volna egyszerűen azt csinálni, amit helyesnek tartasz és elereszteni a füled mellett, hogy szerinte azt nem úgy kéne. Pl. 35. hsz-ban írod: "... mondtam h kicsi tejet kifejek mert nagyon feszül a mellem. Ő érte rávágta hogy most ne fejjek." Ezek után szó nélkül neki kellett volna állnod a melled kifejésének. Erre van ez a mondás: A kutya ugat, a karaván halad.

Abban teljesen igazad van, hogy ezek (pl. amit előbb idéztem) színtiszta ba..tatások és érthető, ha megutálod miattuk anyósodat. Az is érthető, hogy szülés után nem tudod lenyelni azt, amit alapesetben egy hétig le tudna egy átlagember. Vagy nem tudsz olyan higgadtan visszaszólni, ahogyan szerencsésebb lett volna.

És valóban: férjednek illett volna észrevennie, hogy a problémák gyökere ott van, hogy anyósod beleszól mindenbe. Más a segítség és a más a beledirigálás, még ha a legjobb szándékkal mondja is. Én a férj helyében egyrészt anyukámat nyomatékosan kérném, hogy vegyen vissza magából. Feleségemtől pedig annyit kérnék, hogy próbálja nem fölhúzni magát, ha úgy érzi, hogy anyukám beleszól olyasmibe, amibe nem kéne. Konkrétan megemlíteném MINDKETTŐJÜK ELŐTT, hogy ha a feleségem ki akar fejni a melléből, mert feszül neki, akkor fejje ki; ha pedig szoláriumba akar menni, akkor menjen és megszervezzük, hogy addig én otthon legyek a kisbabával. (Amúgy elvileg fölöslegesnek tartom a szoláriumot, de tudomásul veszem, ha a feleségem ilyenekre vágyik.)

2017. ápr. 5. 12:02
 52/77 anonim ***** válasza:
31%
Igen, olvastam, amiket írtál, de úgy látom, még mindig azon háborogsz, hogy te most szültél, és ezért a férjednek neked kéne igazat adnia, mert neked most milyen rossz. De ha egyszer nem veled ért egyet, hanem az anyjával. Akkor is vele ért egyet, ha te szültél és nem aludtál 6 hete, meg minden bajod van. Ez nem azon múlik. Én a rákos, kemoterápiára járó nagyszüleimnek is megmondtam, ha valamiben nem értettem egyet velük, mert nem vagyok kétszínű és nem fogok a képükbe hazudni, miközben a hátuk mögött meg tök mást gondolok.
2017. ápr. 5. 12:04
 53/77 A kérdező kommentje:
Utolsó...annak a mondatnak melyik részét nem érted hogy én nem vártam el hogy mellém álljon, nyugodtan adjon igazat az anyjának, csak ne így h beleszól a vitába és engem szid az anyja előtt. Jöjjön oda mikor csak ketten vagyunk és mondja meg hogy az anyjának van igaza.
2017. ápr. 5. 12:08
 54/77 anonim ***** válasza:
82%

Anya vagy. Miért kell neked tanács?

Sajnos nekem úgy alakult, hogy végül egyedül szültem meg az első gyermekem. De nem kértem tanácsot senkitől. Úgy voltam vele, hogy majd ha nem tudok valamit, kérdezek. De szerintem az ösztönök a legjobb tanácsadók, minden más csak összezavar. A te gyermeked, neveld hát te. Nyilvánvaló, hogy ha két embertől tanácsot kérsz, mindkettő teljesen mást fog mondani, pedig mindkettő a legjobbat akarja. DE! Ami bevált anyukád nevelésében nálad, vagy anyósod nevelésében a férjednél, az nem biztos, hogy jó lesz a te nevelésedben a gyermekednél. Hallgass csak saját magadra, tudni fogod a dolgod.

Ha engem kérdezel, anyósodnak is igaza volt, és neked is, mégsem volt igaza egyikőtöknek sem. Anyósod is, és te is másképpen csináltátok volna a dolgotok, de ez nem baj, hiszen két különböző emberről van szó.

Amiben hibáztok, az az, hogy rá akarjátok erőltetni a véleményeteket a másikra.

Anyósod mondja a magáét, had mondja. Biztosan jót akar. Te csak hagyd rá, és csináld, ahogy te jónak látod. És voálá. nincs békétlenség. Ha nem fordulsz látványosan ellene, a legtöbb esetben észre sem fogja venni, hogy nem azt csinálod, amit mondott.

Azt is miért kell bejelenteni, hogy mész fejni? Mész fejsz, és kész. Nem kell azt mindenkinek tudnia. És nincs beszólás, nincs vita. A te melled, a te dolgod.

2017. ápr. 5. 12:09
 55/77 A kérdező kommentje:

Goldmund73:

Az meg is történt hogy engem megkért hogy ne vegyem annyira szívre a dolgokat, én pedig mondtam h szóljon az anyjának is hogy kicsit vegyen vissza,de erre mar nem volt hajlandó.

2017. ápr. 5. 12:10
 56/77 anonim ***** válasza:
88%

Én ilyenkor azt mondanám:

"Vagy te szólsz neki olyan hangon, ahogyan helyesnek tartod, vagy én szólok neki, de az nagyon csúnya lesz, előre mondom!"

És tényleg: Honnan jött az ötlet, hogy beleszólós anyósod egy hétre odajöjjön segíteni (=észt osztani)? Ennyire rosszul ismerted?

2017. ápr. 5. 12:25
 57/77 A kérdező kommentje:
Nagyon rosszul ismertem...eddig nem töltöttem vele annyi időt egyhuzamban hogy bele tudjon szólni a dolgaimba. És a segítséget én a házimunkára értettem, mert az nálunk elvárás hogy a páromnak minden nap legyen főtt étel vacsorára és a melóban is, és minden nap legyen vasalt ing..ami persze természetes, csak újszülött mellett nem olyan könnyű, egyáltalán nem tudtam pihenni
2017. ápr. 5. 12:41
 58/77 kovpet ***** válasza:
96%

"mert az nálunk elvárás hogy a páromnak minden nap legyen főtt étel vacsorára és a melóban is, és minden nap legyen vasalt ing"

A férjednek nincs keze amúgy? Mi az hogy "elvárás"? Illetve miért tőled várja el, ha neki van rá igénye? Cselédnek tart vagy feleségnek?

2017. ápr. 5. 12:43
 59/77 A kérdező kommentje:
Reggel 8tól este 9ig dolgozik heti 6 napot, nem igazán lenne ideje semmit csinálni. De nem gond, eddig csináltam, csak most jól jött volna a segítség. Volt is segítség amugy, semmi dolgom nem volt amíg itt volt anyósom, csak a gyerekkel kellett foglalkozzak, de idegileg kikészültem
2017. ápr. 5. 12:53
 60/77 anonim ***** válasza:
33%

"szerintem itt a legtöbb hozzászóló férfi vagy még nem szült."

Nem drágám, ilyen az amikor pofádba kapod az igazságot, és ahelyett, hogy mindenkit inkompetensnek gondolsz, inkább magadba nézhetnél, hogy lehet, hogy nem mindenki más a hülye, hanem te. Tipikus eset vagy, kinyomtál egy gyereket, aztán már azt hiszed, hogy körülötted forog a világ, aztán meg jössz sírni, amikor fél év múlva nem érted, hogy miért hagyott el a szemét párod.

2017. ápr. 5. 15:03
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!