Szerintetek nem túl nyomulósak húgom barátjának a szülei?
A húgom és a barátja,mindketten 19 évesek,még csak fél éve járnak(húgomnak ez az első kapcsolata).
És folyton ajándékokat adnak neki,sőt legutóbb már a szüleinknek is hoztak ajándékot,apámnak a névnapjára is.
Szerintem ez kicsit túlzó,lehet,hogy kedvesek,de ebben a korban szerintem még messze vannak attól,hogy komolyabban ki lehessen jelenteni,hogy ők majd a jövőben egy pár lesznek.
Kb ezt akkor tartanám normálisnak,ha 30 évesek lennének és évek óta együtt járnának,vagy élnének.
Szerintem húgomnak így elég ciki lesz,ha szakítani akar majd a pasijával..
Én nem akarok megbántani senki,de többnyire az ostoba emberek szülnek ilyen idős korban.
Persze vannak kivételek,de szerintem felelőtlenség.
"Én nem akarok megbántani senki,de többnyire az ostoba emberek szülnek ilyen idős korban. "
Nem nevezném ostobának azt, aki kisgyerek mellett ledoktorál. Azt sokkal inkább, aki ma még használja a leányanya kifejezést, és karrieristának tartja azt a nőt, aki nem elégszik meg egy érettségivel meg egy műkörömépítő tanfolyammal.:D
Anyád inkább ne szült volna meg téged sem!
Nemsokára úgy is törlik a fake kérdésedet:D
Nem tudom miből következtettél arra,hogy nekem műkörömépítő tanfolyamom van,vagy hasonló.
Képzeld én is jártam egyetemre,de ez nem tartozik a kérdéshez.
Azért tértem ki rá,mert az egyik válaszoló írta.
Miért lenne fake?
Hát,én tényleg mindenkinek ilyen após/anyós jelöltet kívánok,nincs velük semmi baj eddig.
Nem tűnnek rosszindulatúnak.
Csak még nem ismerjük őket olyan régóta.
Ezért voltam kíváncsi mások tapasztaltak e ilyen "nyomulást".
Ha évek óta járnának,és idősebbek lennének,akkor én sem furcsának.
De így,hogy még fél éve sem ismeri,meg első kapcsolat,nekem elég fura.
Legalábbis a legtöbb ismerősöm azt mondta,hogy ilyen pár hónapos párkapcsolatot be sem szoktak mutatni a szülőknek.
Remélem nem nekem lesz igazam,de sajnos eddig csak olyan emberekkel találkoztam,akik ha jó szándékkal közelítettek,akkor volt valami hátsó,mögöttes szándékuk,és később kimutatták a foguk fehérjét.
A "leányanyát" nyilván nem szó szerint kell érteni.
Arra akartam vele utalni,hogy ilyen korban a legtöbben fiatalok az anyasághoz,és nincs meg hozzá a kellő egzisztencia.
Aki meg orvosira jár,nem 24 évesen fogja befejezni a sulit,hanem később.
No jó, ez már nagyon off, de a tisztánlátás érdekében: az orvosit alapesetben 24 évesen fejezik be, nem később. 23-24 éves kor fizikailag ideális a gyerekszüléshez, ha a körülmények adottak, jelen esetben a család segít, ilyen esetben egyébként jó megoldás már az egyetemi tanulmányok alatt szülni, mert a szakorvosképzés még alsó hangon 5 év. Utána nem árt még dolgozni, magánrendelőt elindítani, esetleg PhD-t szerezni, vagy még egy szakvizsgát, és jobb nem kiesni évekre a gyes miatt. Az pedig, hogy valaki a választott szakmájában magas színvonalon akar dolgozni, nem egyenlő a karrierizmussal, akkor sem, ha egyetemet végzett.:-) Az viszont furcsa, hogy állítólag diplomás ember ilyen hülyén gondolkodik, mint te.
A kérdésre visszatérve: nem tudom, mi olyan marha ciki abban, ha kap ajándékokat a tesód, aztán esetleg szakítanak. Ha még lakást vagy autót, értékes ékszert stb kapna, akkor megérteném az aggodalmat, de apróságokat legfeljebb összepakol és visszaküld az ember, ha netán olyan bunkók a szülők, hogy felhánytorgatják.
Ez a te meglátásod.
Szerintem meg lehet 35-40 évesen is szülni simán,amikor már megalapozta az életét.
Ha egy ilyen nehéz dolog mellé bevállalja az anyaságot,akkor nagyobb esélye lesz,hogy nem jut el a végcélig.
Na,meg élni is kellene valamikor.23-24 éves embernek még élveznie kellene az életet,nem csak mindenben a kötelesség.Már maga az,hogy orvosira jár is elég nagy teher.
De mindenki maga tudja mit csinál,ez csak az én személyes véleményem.
Szerencsére húgomnál ettől nem kell tartani,azt mondta,hogy neki biztosan nem lesz 35 alatt gyereke.
Férfiként azt mondom Kérdező, hogy nem csodálom, hogy egyedül vagy.
Ezzel az erőszakosan tudálékos gondolkodásmódoddal, a mindenkit górcső alá vevő kritizálásoddal, a kicsinyes, pitiáner szemléleteddel (pl. megemlítendő "ajándéknak" tartasz egy telefontokot és hasonlók), a mindenkit, aki nem osztja a véleményedet azt kiosztásoddal, a furcsa, Viktória korabeli erkölcsi nézeteiddel tényleg egy csúnya, besavanyodott, irigy, féltékeny öreglány lehetsz.
Lazíts Kérdező!
Éld a saját életedet, ne a húgodéban turkálj, aki láthatóan normálisan és boldogan él, sokak szeretetétől körülvéve.
Nem is lenne nehéz dolgod, ott van előtted az etalon, ne irigykedj, ne kritizáld, vegyél róla példát és akkor talán nem a Gyakori lenne az egyetlen "beszélgető" partnered.
Vedd tudomásul végre, hogy nem hordod a zsebedben a "Bölcsek kövét", kasszandrai jóslatokba se bocsátkozz mások életével kapcsolatban, mert ahány ember, annyiféle, nem neked kell megmondanod a tutit másokról.
Ha ezeket betartod, talán neked is sikeredik némi boldogság!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!