Szerintetek igaza van anyukám barátjának?
ki örökölte az autót ??
mennyi idős vagy ??
ha kiskorú és te örökölted akkor nem adhatja csak úgy el az anyukád az autót kell a gyámügy beleegyezése és az érte kapott pénz téged illet
Ha senki sem használja, akkor felesleges megtartani.
Miért fizetnétek rá mindenféle biztosítás és adót, ha úgysem használjátok.
Ha meg nem fizettek rá, akkor eleve nem használható.
Eladni könnyebb, mint majd évek múlva kivonni a forgalomból vagy újra forgalomba helyezni valahogy.
Nem hinném, hogy apukádtól egy autó a legnagyobb emléked. Biztosan van sok sokkal kézzelfoghatóbb tárgy, amiről ő jut eszedbe. Pl. képek, egy-egy ruhadarabja.
Inkább örüljetek, hogy megvennék a 12 éves autót és nem lesz rá gondotok, nem jelent majd költséget és problémát.
Én örököltem az autót, ha ez nem derült volna ki. Lehet, hogy kicsit zagyván fogalmaztam. Nagyon rég elmúltam már 18 éves.
Valószínűleg igazatok van abban, hogy ha áll, akkor tönkremegy, és veszít az értékéből. De mi van akkor az érzelmi kapoccsal, kötelékkel? Csak azért válok meg tőle nehezen, mert emlékek sora kapcsolódik hozzá. Ti inkább racionálisak lennétek ebben a helyzetben?
Kedves Utolsó válaszoló!
Persze, hogy nem ez az emlék, ami örökké élni fog. Az emlék nem más, mint az ő emléke, ami való igaz, hogy nem az autóhoz kapcsolódik. Ő is el szerette volna adni, és venni egy másikat.
Nem tudok a te fejeddel gondolkodni. Én eladnám, de nem tartom ezt racionális döntésnek. Egyszerűen nem látom okát, hogy miért ne adnám el. Én úgy fognám fel, hogy megszabadultam egy problémából.
Ahogy írod, ez egy tárgy. Persze attól még lehet hozzá kötődni. De szerintem sok más tárgy van, amit minden gond nélkül megtarthatsz, amikről apukád jut majd eszedbe. Nyilván a tárgyak nélkül is eszedbe jut. De sok olyan személyesebb dolgok lehet, amiket érdemesebb megőrizni. Nekem az autó nem ilyen. Egy közös családi esemény képeit lehet nézegetni. Személyes tárgyait is kézbe lehet venni. De az autóval mit csinálnál? Beleülsz időnként? Megsimogatod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!