Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek igaza van anyukám...

Szerintetek igaza van anyukám barátjának?

Figyelt kérdés
Sajnos édesapám ezelőtt fél évvel távozott közülünk. Rám hagyott sok mindent, de kinek kellenek a materiális javak ilyen esetben, kit érdekelnek, amikor az életét nem tudja visszaadni. Anyukám a megkérdezésem nélkül feltette, hogy eladjuk az örökölt 12 éves autót. Mivel nincs jogosítványom, ő nem meri vezetni, ezért jobb ha megválunk tőle. Rokonok szerint apukám nem az autóban él tovább. Én viszont ragaszkodom a tárgyhoz. Sajnos azonban komoly vevők akadtak. Nem tudom, mi a jó döntés ilyenkor. Anyukám barátja szerint racionálisan kell gondolkodni, de szeretném én kérdezni, miért nem érthető, ha ilyenkor az érzelmeink által vagyunk vezérelve. Várom a reflexiókat arra, hogy mi a jó döntés, és az egész kiposztolt kérdésre.
2015. okt. 5. 12:26
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
65%

ki örökölte az autót ??

mennyi idős vagy ??

ha kiskorú és te örökölted akkor nem adhatja csak úgy el az anyukád az autót kell a gyámügy beleegyezése és az érte kapott pénz téged illet

2015. okt. 5. 12:33
 2/43 anonim ***** válasza:
80%
ja amúgy ha nincsenek ilyen akadályok akkor eladnám...
2015. okt. 5. 12:34
 3/43 anonim ***** válasza:
91%
Ha nem használná senki, akkor nem sok értelme van, állna benne a pénz, és rohamosan menne le az ára. Ráadásul az autók, ha nem használják, jobban romlik, mintha naponta nyúznák.
2015. okt. 5. 12:38
 4/43 anonim ***** válasza:
100%
Még ha valamilyen személyesebb tárgyról lenne szó, amit elrakhatnál emlékbe, akkor megértenélek, de egy rozsdásodó autó ??
2015. okt. 5. 12:47
 5/43 anonim ***** válasza:
96%
Ha nem érdekelnek a materiális javak, nem értem, miért ragaszkodsz egy tárgyhoz, ami az övé volt. Részvétem édesapád halála miatt, de én is azt gondolom, hogy nem a kocsiban él tovább, kivéve, ha erősen kötődött hozzá érzelmileg, sokat szerelgette, esetleg van benne olyan jellegzetesség, akármi, amit ő adott hozzá, vagy sok közös emléked van róla, amiben főszereplő volt az autó. Ez esetben tartsd meg, te döntesz, mint örökös, hogy mi legyen vele.
2015. okt. 5. 12:47
 6/43 anonim ***** válasza:
100%

Ha senki sem használja, akkor felesleges megtartani.

Miért fizetnétek rá mindenféle biztosítás és adót, ha úgysem használjátok.

Ha meg nem fizettek rá, akkor eleve nem használható.

Eladni könnyebb, mint majd évek múlva kivonni a forgalomból vagy újra forgalomba helyezni valahogy.

Nem hinném, hogy apukádtól egy autó a legnagyobb emléked. Biztosan van sok sokkal kézzelfoghatóbb tárgy, amiről ő jut eszedbe. Pl. képek, egy-egy ruhadarabja.

Inkább örüljetek, hogy megvennék a 12 éves autót és nem lesz rá gondotok, nem jelent majd költséget és problémát.

2015. okt. 5. 12:48
 7/43 A kérdező kommentje:

Én örököltem az autót, ha ez nem derült volna ki. Lehet, hogy kicsit zagyván fogalmaztam. Nagyon rég elmúltam már 18 éves.

Valószínűleg igazatok van abban, hogy ha áll, akkor tönkremegy, és veszít az értékéből. De mi van akkor az érzelmi kapoccsal, kötelékkel? Csak azért válok meg tőle nehezen, mert emlékek sora kapcsolódik hozzá. Ti inkább racionálisak lennétek ebben a helyzetben?

2015. okt. 5. 12:49
 8/43 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó válaszoló!

Persze, hogy nem ez az emlék, ami örökké élni fog. Az emlék nem más, mint az ő emléke, ami való igaz, hogy nem az autóhoz kapcsolódik. Ő is el szerette volna adni, és venni egy másikat.

2015. okt. 5. 12:51
 9/43 A kérdező kommentje:
Nem, nem szerelgette sokat, így valóban győzzön a ráció.
2015. okt. 5. 12:52
 10/43 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudok a te fejeddel gondolkodni. Én eladnám, de nem tartom ezt racionális döntésnek. Egyszerűen nem látom okát, hogy miért ne adnám el. Én úgy fognám fel, hogy megszabadultam egy problémából.

Ahogy írod, ez egy tárgy. Persze attól még lehet hozzá kötődni. De szerintem sok más tárgy van, amit minden gond nélkül megtarthatsz, amikről apukád jut majd eszedbe. Nyilván a tárgyak nélkül is eszedbe jut. De sok olyan személyesebb dolgok lehet, amiket érdemesebb megőrizni. Nekem az autó nem ilyen. Egy közös családi esemény képeit lehet nézegetni. Személyes tárgyait is kézbe lehet venni. De az autóval mit csinálnál? Beleülsz időnként? Megsimogatod?

2015. okt. 5. 12:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!