Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek igaza van anyukám...

Szerintetek igaza van anyukám barátjának?

Figyelt kérdés
Sajnos édesapám ezelőtt fél évvel távozott közülünk. Rám hagyott sok mindent, de kinek kellenek a materiális javak ilyen esetben, kit érdekelnek, amikor az életét nem tudja visszaadni. Anyukám a megkérdezésem nélkül feltette, hogy eladjuk az örökölt 12 éves autót. Mivel nincs jogosítványom, ő nem meri vezetni, ezért jobb ha megválunk tőle. Rokonok szerint apukám nem az autóban él tovább. Én viszont ragaszkodom a tárgyhoz. Sajnos azonban komoly vevők akadtak. Nem tudom, mi a jó döntés ilyenkor. Anyukám barátja szerint racionálisan kell gondolkodni, de szeretném én kérdezni, miért nem érthető, ha ilyenkor az érzelmeink által vagyunk vezérelve. Várom a reflexiókat arra, hogy mi a jó döntés, és az egész kiposztolt kérdésre.
2015. okt. 5. 12:26
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:
Miért ragaszkodom az autóhoz, ha nem érdekelnek a materiális javak? Nyári emlékek kötnek hozzá, szép nyaralások apukámmal Egerben, Egerszalókon, ahogyan mentünk. Ránézve a kocsira is megindul az emlékezés folyamata, pedig csak egy tárgyról van sz. Azonban be kell látnom, hogy valószínűleg nektek van igazatok.
2015. okt. 5. 14:14
 22/43 anonim ***** válasza:
53%
Ha te örökölted az autót, anyukádnak nincs joga ebben a dologban dönteni. Ha úgy érzed, még nem állsz készen arra, hogy megválj tőle, akkor tartsd meg! Persze megint más kérdés, hogy mennyire vagy rászorulva anyagilag az autó árára. De semmi esetre ne hagyd magad olyan dologra rábeszélni, amit te nem akarsz! A te autód, a te döntésed.
2015. okt. 5. 14:17
 23/43 Kései Sirató ***** válasza:
100%
Én a helyedben készítenék róla legalább 20 fényképet, mármint az autóról és utána eladnám. Ahogyan többen is írták, nagyon sokat fog veszíteni az értékéből és nincs sok értelme megtartani. Ezenkívül a fenntartása pénzbe kerül. Pl. a gépjárműadót is fizetned kell és ha lejár a zöld kártya, műszakiztatnikell, ezek mind pénzbe kerülnek. Évről évre rosszabbul fog kinézni. Szóval készíts róla most fotókat és adjátok el, a pénzt pedig olyan dologra fordítsd, amiről biztosan tudod, hogy édesapád is így akarná..
2015. okt. 5. 14:20
 24/43 anonim ***** válasza:
Ha te fizeted az autó utáni költségeket,akkor anyádnak semmi köze nincs hozza mikor adod el. Állj már a sarkadra!
2015. okt. 5. 14:21
 25/43 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, hasonlót én is átéltem.

Nagymamámtól csak ingóságok maradtak rám.

Egy csomó porcelánfigura, és pár gobelinkép.

Volt köztük egy 150X200cm-es darab, ami egy hatalmas gótikus templomot ábrázolt, és a legapróbb részletekig ki volt dolgozva. Fényvédős üveg mögött tároltam, az előszobában.

Igazából utáltam. Alacsony a beltér, a kép hatalmas, nyomasztó.

Egy ismerősöm viszont beleszeretett.

Először nemet mondtam

Aztán mikor mondtam apukámnak, ő nevetve válaszolta, hogy adjam el, ne legyek hülye, a mama is csak a kihívás miatt varrta ki, aztán a szekrény mögött volt.

180ezerért adtam el, abból a pénzből felújíttattam a nappalit.

Most a bas.zom.nagy templomos gobelin helyett kisebb családi fotók vannak, köztük a mamám és a papám photoshoppal felújított esküvői fotója.

A porcelánokat is átválogattam, tényleg csak az van nálam ami tetszik, vagy emlék fűz hozzá.

Az autó még ennél is másabb téma. Fizetni kell utána, az értéke csökken, az állapota romlik.

Szerinted azt szeretné apukád, hogy csakazértis megtartsd?

2015. okt. 5. 14:22
 26/43 A kérdező kommentje:
Könnyű azt mondani, hogy álljak a sarkamra. De ha valakinek túlságosan domináns az anyja? Nem egy ilyen történetet hallani vissza, lehet olvasni itt. Én tehetek arról, hogy addig nem nyugszik, amíg nem teljesül az ő akarata? Inkább én hallgatok el előbb, mint utána legyen veszekedés. Mindig azt szokta mondani: itt az van, amit én mondok. Nem számít, hogy hány éves vagy, mindig a gyerekem maradsz. Akkor miről beszélgetünk?
2015. okt. 5. 14:32
 27/43 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazán tudom, hogy most milyen választ vársz. Ha azt mondjuk add el, akkor az a baj, ha pedig azt hogy tartsd meg, akkor azt mondod hogy anyukád miatt nem lehet.

Biztos nehéz ez a helyzet, és sajnállak is miatta, de legelőször azt kéne eldöntened, hogy te mit akarsz.

Ha meg akarod tartani, akkor kerek perec mondd meg anyukádnak, hogy az a te autód, és csakis akkor lesz eladva, ha te úgy akarod, és kész. Ha ezen veszekedni akar, akkor szépen hátat fordítasz neki, és magadra zárod az ajtót.

Neked kell mérlegelned, hogy melyik éri meg jobban. Vagy elviselsz egy kis családi perpatvart, vagy hagyod hogy rád kényszerítsék a saját akaratukat.

Remélem sikerül megtalálnod a legkevésbé rossz megoldást!

2015. okt. 5. 14:51
 28/43 anonim ***** válasza:

Akkor ne add el.

De akkor ne is várd anyukádtól, hogy ő fizessen, intézzen mindent, amivel egy autó jár.

2015. okt. 5. 14:54
 29/43 anonim ***** válasza:
51%
Kérdező, az írásaidból ordít, hogy a gyászon kívül egyéb súlyos lelki problémáid is vannak, amiket kezelni kell. Azt nem tudhatjuk, hogy anyukád annyira domináns, hogy irányítani akarja az életedet vagy azért csinálja, mert az állapotodból adódóan erre szorulsz. Az autó a tied, azt csinálsz vele, amit akarsz.
2015. okt. 5. 14:56
 30/43 A kérdező kommentje:
Senki nem várja tőle, hogy mindent ő fizessen. Egyébként valóban, most már úgy látom, hogy a legkevésbé rossz döntés, az eladás.
2015. okt. 5. 15:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!