Szerintetek igaza van anyukám barátjának?
Sajnos vagy szerencsére a "tárgyak nélkül is eszembe jut" ahogyan írod. Sok emlék, tárgy maradt meg tőle, ami személyesebb.
Az is nagyon csúnya dolog, hogy ennyivel az ő életből való távozása után kell foglalkozni ezzel. Ilyen rövid idő, és már intézni kell a hivatalos ügyeket, mikor még a sebek nem hegednek be. Szerintem soha nem is fognak. Túlságosan nagy közhely az, hogy az idő mindent megold.
Sajnos sok olyan dolog van, amit a halálozás utána azonnal kell intézni vagy szinte azonnal, temetés szervezése, hagyaték rendezése.
De ha nem egyedül kell ezt végigcsinálni, akkor azért könnyebb. Ti ott vagytok egymásnak anyukáddal. Ha gondolod, más rokonok, barátok véleményét is kérd ki.
"Az is nagyon csúnya dolog, hogy ennyivel az ő életből való távozása után kell foglalkozni ezzel."
Teljesen át tudom ezt érezni (voltam hasonló helyzetben), viszont talán később majd rájössz, hogy pont ezek a racionális, apró-cseprő intéznivalók sokat segítenek a gyász feldolgozásában. Tudatosodik enned, hogy az élet megy tovább, akármilyen veszteség ért, fel kell állni belőle, mert te még itt vagy, és dolgod van.
Anyukám barátja nem új férfi. Szüleim régóta külön éltek már.
A dolgom van kérdése már egy sokkal nehezebb dolog. Kérdeztem magamtól ezerszer mostanában: mi dolgom van? Tudom, hogy veszteségekkel a vállamon, menni kellene tovább.
Nem igazán értem, hogy ha nem kellenek neked a materiális javak, akkor miért ragaszkodsz az autóhoz...
Másrészt biztos maradt sok más emlék is apukád után. Az autó az pont az a fajta dolog, ami ócskavassá válik pár év alatt, ráadásul pénzbe is kerül már pusztán az, hogy van (gépjárműadó, kötelező biztosítás stb.). Öt-tíz év múlva erre az autóra szívfacsaró dolog lesz ránézni, sok más tárgy viszont változatlanul megmarad akár évtizedekig is. Én lemondanék róla a helyedben, és inkább olyan dolgokat tartanék meg emlékbe, amik nem ennyire nagyon problémásak.
A realitások talaján maradva!
1. Kellene az autó ára?
2. Milyen márka/típus? Ritka és értékes vagy egy sima valami?
3. "...kinek kellenek a materiális javak ilyen esetben, kit érdekelnek, amikor az életét nem tudja visszaadni..." majd "Én viszont ragaszkodom a tárgyhoz." Most akkor mi van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!