Szerintetek nem túl nyomulósak húgom barátjának a szülei?
A húgom és a barátja,mindketten 19 évesek,még csak fél éve járnak(húgomnak ez az első kapcsolata).
És folyton ajándékokat adnak neki,sőt legutóbb már a szüleinknek is hoztak ajándékot,apámnak a névnapjára is.
Szerintem ez kicsit túlzó,lehet,hogy kedvesek,de ebben a korban szerintem még messze vannak attól,hogy komolyabban ki lehessen jelenteni,hogy ők majd a jövőben egy pár lesznek.
Kb ezt akkor tartanám normálisnak,ha 30 évesek lennének és évek óta együtt járnának,vagy élnének.
Szerintem húgomnak így elég ciki lesz,ha szakítani akar majd a pasijával..
Hát,lehet én fordítva vagyok "bekötve" de én nem vágyok ilyesmikre,sőt nekem kifejezetten kellemetlen lenne.
Pontosan ezért írtam.
Én bőven találnék magamnak olyat,aki "elhalmoz ezzel-azzal",ha erre vágynék.
Házat és autótxDD
Hát azért annyira nincsenek eleresztve szerintem.
De az más kérdés lenne,mert olyankor már egy komoly kapcsolat van két ember között,és idősebb korban.
Miért lennék rá irigy?
Mondjuk amikor ilyet adnak(egyoldalúan,tehát csak egyik szülő) ott is hozzá szokták vágni a másik fejéhez idővel,hogy "tőlem kaptatok mindent",és én nem is örülnék neki megmondom őszintén,mert nem szeretem úgy érezni magam,mint aki adósa másoknak.
Ha a gyerekének akar házat venni,az nem gond.
De én közös tulajdonként biztos nem fogadnám el..
"De én közös tulajdonként biztos nem fogadnám el.."
Épeszű szülő nem is ad így ingatlant, ne aggódj.:-)
Milyen ajándékokat kap a húgod, vagy a szüleid?
Egy-egy doboz bonbont, parfümöt, vagy féldisznót, esetleg 100ezerFt-ot?
Mondjuk nekem nagyon szirupos ahogy itt "aggódsz" a húgod, apád és anyád miatt.
Életszerűtlen a problémád, mert nem is a te dolgod és olyasmibe kotnyeleskedsz, ami a te áldásos közreműködésed nélkül kiválóan funkcionál.
Csak bele ne kavarj!
Hiába bizonygatod, se velünk, se magaddal nem fogod tudni elhitetni, hogy nem vagy irigy. Hogy mire lennél? Hát nézzük...
A 19 éves húgod szerelmes, a fiú is szerelmes őbelé, szuper a kapcsolatuk és együtt tervezik a jövőt. A szülők ennek nagyon örülnek, mindenben támogatják őket és ugrálnak körülöttük. Ráadásul a fiú családja gazdag, így a húgod rengeteg drága és szép holmit kap, sőt, a szüleitek is kapnak ajándékokat, csupán szeretetből.
Te viszont idősebb vagy, mégis EGYEDÜL vagy. Senki nem akar veled járni, senki nem akarja veled leélni az életét, senkitől nem kapsz ajándékokat, és senki nem szentel neked külön figyelmet. Persze, hogy fáj.
Az jó duma, hogy "akárkit találnék" meg "én aztán így nem tudnék élni". Ugyan kérlek. Ahogy már írtam, nem kell a sóder. Minél előbb beismered, hogy igenis irigy vagy, annál hamarabb el tudod majd engedni. Ezt jószándékkal mondom. Irigykedés helyett támogasd te is a húgodat inkább.
Pl Apámnak most volt a névnapja és egy drága bort vettek neki.
De mi közük neki ehhez pl?Ez túlzott figyelmesség,ami számomra indokolatlan.
Az túlzás,hogy együtt tervezik a jövőt,húgomnak még sosem volt kapcsolata,azt sem tudta,most tapasztalja hogyan működik.
Jövőt tervezni tapasztalt emberrel lehet.
Nekem az nevetséges,hogy a szülők túlzott jelentőséget tulajdonítanak egy szinte "tiniszerelemnek".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!