Szerintetek nem túl nyomulósak húgom barátjának a szülei?
A húgom és a barátja,mindketten 19 évesek,még csak fél éve járnak(húgomnak ez az első kapcsolata).
És folyton ajándékokat adnak neki,sőt legutóbb már a szüleinknek is hoztak ajándékot,apámnak a névnapjára is.
Szerintem ez kicsit túlzó,lehet,hogy kedvesek,de ebben a korban szerintem még messze vannak attól,hogy komolyabban ki lehessen jelenteni,hogy ők majd a jövőben egy pár lesznek.
Kb ezt akkor tartanám normálisnak,ha 30 évesek lennének és évek óta együtt járnának,vagy élnének.
Szerintem húgomnak így elég ciki lesz,ha szakítani akar majd a pasijával..
41-s vagyok
Nyugi, nem 19 évesen mentem férjhez.
Jó,de a legtöbben nem 19 évesen és az első kapcsolatukhoz mennek férjhez.
Én 28 vagyok,de ha ismerkednék valakivel,és apám ilyen nyögne be,hogy "annak a szülei a nászjelöltek" hát elküldeném a francba:D
Kicsit olyan,mintha a szülők akarnák irányítani az életedet.
Na meg fiatalon annyira sokban nem különböznek az emberek,max aszerint keresnek párt,hogy jól nézzen ki,kommunikáljon értelmesen,stb...
De később már előjönnek komolyabb kérdések,mint pl
-hol akarok élni
-mit akarok dolgozni
-akarok e gyereket
-az együttélés szabályai
Az,hogy heti 1szer elugrok a másikhoz és megnézünk egy filmet(kb ennyiből áll a kapcsolatuk) az még egy tini szint.
A szüleim 1 éves ismeretség után házasodtak össze és rögtön be is sikerültem én nekik,jól el is cseszték az életüket,mert nem igazán illenek össze.
Nem akarok,hogy a húgom is így járjon.
Előbb ismerje meg magát és azt az embert,akivel majd elképzeli az életét,tudja,hogy mit akar,és milyen partner illik hozzá.
De ehhez többet is ki kell majd próbálnia,hogy tudja melyik a megfelelő.
44-re:
"A szüleim 1 éves ismeretség után házasodtak össze és rögtön be is sikerültem én nekik,jól el is cseszték az életüket,mert nem igazán illenek össze."
Ehhez képest 28 éve együtt vannak és fölneveltek két gyereket. Hasonló "elcseszett" életet kívánok minden párkeresőnek. :DDD
A kérdésre: én is meghökkennék, ha ilyen kapcsolat alapján a névnapomra ajándékot adnának. Szerintem még ha házasok is volnának a fiatalok, és jó a kapcsolat a nászék között, akkor is untig elég egy telefonos névnapi/születésnapi/karácsonyi köszöntés.
Több dologtól függ egyébként, hogyan alakul ez.
Ha pl. egy faluban laknak, és a gyerekeik kapcsolatától függetlenül a szülők személyesen ismerik egymást, akkor inkább érthető.
Ha nem ismerték korábban egymást, én azon is csodálkozom, hogy a szüleid és a nászjelölték egyáltalán már megismerkedtek egymással. Erre általában akkor szokott sor kerülni, amikor már a fiatalember el akarja jegyezni a lányt.
Viszont, ha mégis szakítanak, húgodnak semmiképp se kell, hogy ciki legyen. Végül is a szülők önként ajándékoztak.
Inkább az lehet zavaró, hogy ha billegni kezd a kapcsolat, akkor borzasztó idegesítő, hogyha valamelyik oldalról a szülők nagyon beleélik magukat a kapcsolatba, míg a fiatalok meg épp szakítani készülnek. Én pl. ezért tartom jobbnak a tartózkodó viselkedést a szülők részéről.
Köszönöm,végre valaki,aki érti mire gondoltam...
Kb a középkorban,a hozomány idejében érzik magukat:D
"Ehhez képest 28 éve együtt vannak és fölneveltek két gyereket. Hasonló "elcseszett" életet kívánok minden párkeresőnek. :DDD ""
Attól még elcseszett az életük.Nagyon nem illenek egymáshoz,de a gyerek miatt maradtak együtt.
Húgomat nem tervezték,csak besikerült.
Na tessék,valami hasonlóra gondolok
Ez lesz nálunk is idővel,jó eséllyel
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__anyos-apo..
Azt is lefogadom,hogy apám még meg sem nézte a naptárban mikor van az "após" névnapja...
Már ha tudja a nevét egyáltalán:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!