Vajon miért teszi ezt az anyósom?
Simán lehet, hogy azért mert kinézi belőled, hogy színét eresztő fekete zoknit összemosol valami kényesebbel, vagy akár kényes cuccot mosol kevésbé gondosan.
Pl. anyám meg a kényes ingeim mosását nem bízta barátnőmre, amíg náluk éltünk (külön szinten). Ezeket kivette a szennyes tartómból, spécin hajtogatva, külön zsákban mosta a lenti spéci kímélődobos mosógépében.
Elég érdekes ez az " anyós lakása, azt csinál amit akar" dolog. Én ismerek olyan családot, ahol 8-an laknak 7 szobás lakásban. 2 konyha, 2 fürdő.
Anyós, após, két lányuk, mindkettő lány férje és 2 unoka.
Itt anyós nem akarta, hogy külön menjenek a lányok, de Soha nem turkált senkinek a lakrészén sem. Ha be akar menni, kopog. Ők is zárják a lakrészüket és senki nem problémázik.
Ugyanmar, attol vagy felnott, hogy a tarsashazban idegeneke a tobbi lakas? Ha ugyanazt a lakast anyukad venne meg, mar ovis lennel hirtelen? A merdezo kettesben lakik a ferjevel, a tobbi reszletkerdes.
Amugy a 25-ossel ertek egyet. :D
Hogy a kérdésedre is kapjál választ:
Én nem küldeném rá a férjem az anyósra, ez nem olyan súlyú dolog, amit te nem tudnál megtárgyalni.
Még a tekintélyednek is jót tenne, ha látja, hogy egyenrangú félként, mint nő a nővel kulturáltan megbeszéled vele a problémádat.
A férjedet a komolyabb dolgokra tartalékold, de remélhetőleg nem lesz olyasmi.
Én azt mondanám:
"Kedves Anyuka/Drága Erzsi néni! (nem kívánt rész törlendő!)
Szeretném megkérni, hogyha mos, tőlem kérjen ruhaneműt, ha nem elég a programhoz, ami maguknál összegyűlt.
Engem nagyon kínosan érint, ha a szennyesünkbe bárki is belenéz, mert lehet abban véres bugyi, sz*ros alsónadrág, foltos lepedő, amiket nem szeretném, ha rajtam kívül más is látna.
Köszönöm a megértését, örülök, hogy ezt sikerült megbeszélnünk, csókolom!"
Aztán, ha ezek után is turkál, akkor jöhet a férj! :)
Egyebkent nekem is az jutna eszembe, h azt hiszi, nem tudom ellatni a picifiat, es rosszul esne. De nem vadidegenektol kerdezoskodnek, hanem artatlanul megkerdeznem, h hogyhogy az o teregetojere kerult a ferjem gatyaja.
Amugy fiatalon kulon lakasban, de egy hazban lakni a szulokkel nem gaz. Sokan csak ezt engedhetik meg maguknak. Sokan sajnos ezt sem. Ha sajat lakasra sporol vki, akkor nincs ertelme alberletre szorni a penzt. Nem ertem, ebbe minek kell belekotni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!