Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 38 hetes vagyok, bármikor...

38 hetes vagyok, bármikor megszülhetek, aminek mi a férjemmel nagyon örülünk, de anyósom tönkre teszi az életünket. Mit tegyek, hogy ne menjen rá a házasságom, és a családom?

Figyelt kérdés

Anyósékkal élünk egy háztartásban, és már nagyon durvul a helyzet. 38 hetes vagyok, bármikor megszülhetek, aminek mi a férjemmel nagyon örülünk, de anyósom tönkre teszi az életünket. A kilenc hónap alatt egyszer sem kérdezte meg, hogy segítsen-e valamit, én vezettem és vezetem most is a háztartást,de már nagyon nem bírom. Nem is az a baj, hogy nekem kell csinálni, mert megteszem (inkább minthogy össze-vissza mocskolódjon a házban) hanem, hogy ha megcsinálok valamit, akkor biztos, hogy belenyúl, megváltoztatja, igazít rajta. Engem olyan szinten zavar, hogy a kész munkába nyúl bele, de ha meg kellene csinálni, akkor persze nem áll oda. Elég nagy pofája van, mondjuk én sem hagyom magam, de félek, hogy nem fogom tudni ellátni a kisfiamat rendesen, mert kész idegroncs leszek miatta. Tudom hogy direkt csinálja, mert sohasem fogadott el, nem is fog, de legalább az unokájára tekintettel lehetne. Bár ki tudja a gyerekről is mit gondol majd. Minden lehetséges módszerrel megpróbál minket stresszben tartani, ami sajnos rám most nagyon nem jó hatással van.

A költözés még egy darabig kilőve, de tervben van. Addig adjatok valami tanácsot, hogy mit tegyek!

2008. okt. 1. 15:38
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A helyzetünk dettó.Bár mi már elköltöztünk.Az egyetlen módszer,hogy tojsz arra amit mond és csinál.Azért csinálja,mert látja,hogy téged ezzel idegesít.Meglehet,hogy szétrobbansz az idegtől,de ne mutasd!!!!A gyerekkel sem fog jobban viselkedni.Én egy "mocsok" voltam.nem engedtem,hogy felvegye,megsimogassa.Eltiltottam tőle.És együtt laktunk mi is.A háztartás rám maradt,megjegyzem veszélyeztetett voltam.De megcsináltam mindent.Ja,ha a gyerek aludt vagy éppen együtt pihentünk csapkodta az ajtót!Stb!Azóta minden megváltozott!Ez a fegyver bevált ellene!A lényeg:Ne mutasd neki mi bosszant!Hidd el őt jobban fogja bosszantani,hogy nem tud Téged bosszantani!:-))Kitartás!
2008. okt. 1. 15:43
 2/10 anonim válasza:
100%
Megoldás csk az lenne, ha különköltöznétek. És hidd el, ha megszületik a kicsi, csak rosszabb lesz, mert akkor meg a gyerek körlü dolgokba fog beleszólni. A párodnak kéne valahogy leállítania őt, de mivel ti laktok náluk, ez így elég nehzékes. Sajnálom. Én azt kívánom, hogy minél hamarabb külön tudjatok költözni, mert erre sajnos tényleg rámehet egy család. :(
2008. okt. 1. 15:44
 3/10 A kérdező kommentje:
Szegény párom már annyiszor próbált vele beszélni vele, de egyszerűen játsza az érthetetlen hülyét, meg én csak "jót akartam" dumával jön. Az az igazság, hogy a páromra sem úgy tekint mint mondjuk a lányára. Mert a kislánya a szent, a két fia meg magasról le van sz...va, csak akkor jók, ha cipelni kell a seggét....
2008. okt. 1. 16:57
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg az apósod?Vele milyen a viszonyotok?Nekem annyiból jobb volt,hogy egy hullámhosszon voltunk a nevelés elvét nézve,meg aztán elfogult is volt némiképp a lányom iránt,ez gyerekkorba nyulik vissza nála.Egy kedves unokahúga meghalt 4 évesen és minden vágya 1 lány volt.Nem kapta meg.Unoka lett neki lány no de ez nem olyan lényeges.Ha esetleg lehetséges kérj tőle nagyon óvatosan segítséget!Vagy esetleg a sógornők?Velük milyen a viszonyod?Ragadj meg minden lehetőséget amit csak lehet.
2008. okt. 1. 17:03
 5/10 A kérdező kommentje:

A sógornőkre nem nagyon tudok számítani, mert anyósom lánya ugyanolyan hülye mint az anyja, a másik sógornőmnek meg van 3 lurkója, és hát van elég gondja neki is. Megjegyzem: őt sem szereti anyós

Apósom meg már 40 éve belenyugodott, hogy neki az a neve itthon hogy kuss, úgyhogy ő sem igazán tud segíteni.

Most mi a fenét csináljak, egyszerűen nem lehet lelőni, már mindenki menekül előle a családban, mert mindenkit kikezd....

2008. okt. 1. 17:15
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg az az egyetlen megoldás, hogy megpróbálod levegőnek venni, elengedni a füled mellett a baromságait. Mi is közel lakunk az anyóshoz (nem egy háztartásban szerencsére) és még így is van vele gond! Szóval együtt érzek veled.. Ja, és az én anyósom nem utál engem, csak "mindig jót akar nekünk", ami általában - mint tudjuk - nem úgy sül el..
2008. okt. 1. 17:46
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Mivel nem írtál a Te szüleidről így feltételezem nem jöhetnek akkor ők sem szóba!Hát bizony nehéz.De ahogy írtam próbáld meg azt a módszert.Ha látja,hogy nem tud legyőzni némiképp leszáll rólad.Vagy talán még levegőhöz is enged jutni.Ez volt az egyetlen megoldás.Ráment volna nekem is a kapcsolatom,mindenem.A tejem kissé megcsappant és pont akkor mikor volt a kiugró növekedés a lányomnál.Igy kissé fogyott vagy csak helyben állt a mérleg.A dr nőm szabin volt Gyerek orvos igy másikhoz kellett menni az oltásra.Nem adta be és azt mondta tápszer.Mondtam nem!Nem lesz semmi gond.Elhiszem hogy tapasztalt orvos és én elsö gyerekes anyuka,de hiszek a lányomban és magamban.Nem adtam fel a folyamatos stressz melett sem.Sikerült!Már elhaladtuk azt a kort amikor mehet a hozzátáplálás mikor lemondott a ciciröl.Addig csak szoptattam!A hosszú felvezetés lényege elvileg arról szólna higy magadban és legyőzöd!:-))
2008. okt. 1. 18:48
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Szerencsére nekem tök jó fej anyósékkal áldott meg az élet, de el tudom képzelni mit élsz át. Mi a párommal már igen fiatalon összeköltöztünk és már a legelején úgy döntöttünk, hogy külön megyünk. Mert mi is tudtuk, hogy több generáció nem fér meg egy helyen. Annyit tudok tanácsolni, hogy mihamarabb költözzetek el, ha tényleg nem lehet beszélni az anyósod fejével. Bár általában azt mondják, hogy az anyák a fiaikhoz húznak jobban. Nem akarják, hogy a "kicsi" fiúk elmenjen és egy másik nő gondoskodjon róla. Lehet , hogy anyósodnak is ez a baja csak nem mutatja ki. Nem tudom... Ha ennyire rossz a helyzet ahogy írod akkor tényleg csak a mihamarabbi költözés segíthet. Sok szerencsét és kitartást, a bébinek pedig jó egészséget kívánok. tymy
2008. okt. 2. 08:11
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Tökéletesen megértelek.Mi egy házban de külön lakásban élünk, de így se jobb. Természetesen semmit sem segítenek, mondjuk ezt nem is bánom annyira, ellátom magunkat, ha meg már nem fogom bírni anyukám vállalta hogy átjön és besegít ha kell (ő 20km-re lakik tőlünk) Én a pazarlásuk miatt vagyok már napok óta kiborulva. Egyszerűen elfelejtik levenni a gázfűtést, így egész délelőtt megy ezerrel, a lakásban 28 kinn 17 fok van! Minek kell ilyenkor fűteni????? Persze a számlát meg majd felesben fizetjük. Én meg mindenen próbálok spórólni, mert már nem dolgozom csak a férjem keresete meg a táppénz van, de így hogyan???

Időnként elbőgöm magam annyira elegem van. Szerintem is csak a költözés a hatékony megoldás.

2008. okt. 2. 13:59
 10/10 anonim válasza:
100%
Ha az ő lakásukban éltek, akkor valahogy próbáld meg kibírni, míg nem költöztök el. Ha a férjed nem az ő pártján áll, akkor valamivel könnyebb a helyzeted. Ezzel vigasztald magad. Ugyanis én ismerek olyan házaspárt, ahol a férfit is befolyásolja az anyja. Úgyhogy ilyen szempontból szerencsésnek érezheted magad, már ha lehet ilyet írni a te helyzetedre. Kitartás!!!
2008. okt. 2. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!