Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Te befogadnád a házadba...

Te befogadnád a házadba anyósodat, ha 7 évig rá se nézett volna az unokáira?

Figyelt kérdés
Sőt, azt üzente, hogy "dögöljön meg az összes". (Férjem testvére miatt csúnyán összeveszünk, azóta nem szóltunk egymáshoz.)Most hajléktalanná tette magát, és úgy gondolta hozzánk költözne. Jogos, hogy nem akarom befogadni?
2016. nov. 10. 20:26
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 anonim ***** válasza:
95%
Nem rokonom, alap hogy nem. Éljen ahogyan akar pont nem érdekel. Nem vagyok hajlando olyasvalakit eltartani aki onhibajabol lett hidlako.
2016. nov. 11. 11:29
 32/63 anonim ***** válasza:
17%

Nem fogadnám be, de az utcán sem hagynám, mert az egészen biztosan szétverné a párommal a kapcsolatot..

Inkább vennék neki egy pár százezer forintos miniházat jó messze tőlem (egy cseh építész csinál ilyeneket), így lakni is tudna hol, de utcára sem kerülne.

2016. nov. 11. 11:50
 33/63 A kérdező kommentje:
A megtakarításaink nagy része elment a fiam betegségére, ami van, az nagyon nehezen összekuporgatott kis pénz. Nem gondolnám, hogy éppen arra az emberre szánnám, aki azt mondta a családomra, hogy dölögjön meg az összes. Sajnálom őt, hogy ide jutott, de csak ő tehet a sorsáról. Soha senkinek nem kívántam azt, amit ő, nem hogy egy rokonnak. Számomra teljesen idegen, és a gyermekeim számára is. A lányom megmondta, ha be meri tenni a lábát ő fog elköltözni. Én úgy gondolom, hogy nekünk kellett volna az utolsónak lenni, akit felkeres. Ott van a másik gyermeke, akik vígan élnek az új lakásban, amit anyósom vett nekik, ő bútorozta be, ő vitte a családot nyaralni stb. Szerintem ilyenkor hozzájuk kellett volna fordulni...
2016. nov. 11. 12:44
 34/63 anonim ***** válasza:
98%

Mi is most allunk egy "befogadnatok?" helyzet elott. Engem az elso pillanattol utal anyosom, az elozo hazassagombol hozott gyermekemmel egyutt. De foleg azert, mert ahogy mondta : elvettem tole a fiat. Mar nem penzelte tobbet. Nem szeret dolgozni es mar hatalmas adossaga van, alberletebol kirakjak. De van neki sajat lakasa is, csak hitel van rajta amit vagy fizet vagy nem. Mi most vettunk lakast es ide akar koltozni a nyakunkra. A sajat lakasaba nem megy, mert alberlok laknak benne es azzal fizeti a hitelt elvileg. Edesanyjanak kene mar a segitseg a telken, de oda nem megy mert a kerti munka is munka. Nalunk meg nem kell csinalnia semmit...

Mondanom sem kell, hogy nem johet.

A tiedet se engedd.

2016. nov. 11. 13:24
 35/63 anonim válasza:
87%
Az én anyósom ilyen. Agyonsmink, miniszoknya, de az unokái nem érdeklik. Sem a gyerekei. Csak a pasik és saját maga. Kizárólag akkor telefonál, ha akar valamit. Nem fogadnám be. Semmiképp.
2016. nov. 11. 14:09
 36/63 anonim válasza:
95%
Zseniális válaszok vannak, úgy látom. A sok jólelkű abba nem gondol bele, hogy aki az unokáira azt mondja, dö... meg az összes, az hogy hogyan is élne velük együtt?? Soha nem lenne béke, egyetértés, hogy lehet úgy élni? Sehogy. Menjen otthonba, sokan élnek ott, még barátai is lennének. Aki a családjával nem törődik, oda illik..
2016. nov. 11. 14:18
 37/63 anonim ***** válasza:
96%

Kíváncsian várom a fejleményeket. Ha egy nagymama rá se nézett volna az unokákra és azt mondta, hogy "dögöljön meg az összes". Nem fogadnám be, még ha a saját anyám is lenne.

Felnőtt ember az anyósod aki saját döntései miatt került ilyen helyzetbe.

Szülőtartást kérhet, a férjedtől és a testvérétől, de csak akkor ítélik meg, ha ez a Ti megélhetéseteket nem zavarja nagymértékben. A pontos számokat nem ismerem, de ha kerestek a férjeddel együtt nettó X ft-ot akkor kiszámolják az egy főre eső bevételt az alapján döntenek. Itt a gyereket/gyerkeket figyelembe veszik.

Egy alternatíva: van hajléktalanszálló, ami tudom, hogy nem egy leányálom. De mégiscsak jobb, mint az utca.

2016. nov. 11. 14:21
 38/63 anonim ***** válasza:
86%

25-ös "akkor ők se jobb emberek nála, mert(...)", de igen, jobb emberek az anyósnál, ugyanis nem ők voltak azok akik más gyerekeinek a halálát kívánták és nem ők voltak azok sem, akik elkerülték évekig a másikat. Ez egy reakció, az akció az anyóstól jött, tehát, nem, össze sem lehet hasonlítani a kérdezőt és családját az anyóssal. Elég hülye meglátás, hogy nem különbek nála.

Az anyós nem érdemli meg a segítséget, ellenben a sorsára nagyon is rászolgált.

2016. nov. 11. 14:28
 39/63 anonim ***** válasza:
95%
Meg kell neki mondani a frankót... "emlékszel még mit mondtál, mit csináljanak a gyerekeim?! Hogy dögöljenek meg... ezek után te is megdögölhetsz!"
2016. nov. 11. 16:19
 40/63 anonim ***** válasza:
94%
nem rossz indulatból de szerintem ne engedjétek odaköltözni! férjed mit lát jónak,őő mit szeretne ?
2016. nov. 11. 16:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!