Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Befogadnád a féltestvéred, ha...

Befogadnád a féltestvéred, ha régebben sokat drogozott?

Figyelt kérdés

Az anyja 20 évesen elzavarta, mert sokszor lopott tőle pénzt drogra. Dolgozni nem akart, szakma tanulását abbahagyta.

Ma megkeresett, hogy segítségre van szüksége. Abbahagyta a drogozást, szeretne munkát vállalni, de csak akkor veszik fel, ha lesz egy hely ahol aludhat, fürödhet stb.

Az anyja elzavarta, a szüleim szintén, hiszen 30 évesen álljon meg a lábán. Ha az elmúlt 12 évben nem érdeklődött apu felől (engem is lexart), akkor most se keresse.

Én most vagyok 23 éves, párommal élünk egy 1,5 szobás albérletben. Tehát ha nagyon akarnám, elférne. Anyagilag is kibírnánk, mert a bátyám szerint 2 hetente kifizetnék a m.helyén. Tehát 2-3 hónap alatt összeszedné magát.

De bennem van, hogy mi van ha hazudik, és meglopna minket és tovább drogozna, illetve az is, hogy az elmúlt években nem is hallottam felőle.

Mikor kötelezően jött apuhoz 2 hetente, akkor sem volt túl kedves velem. Talán utált is, anyumat biztosan gyűlölte.

2014. márc. 27. 21:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
42%

Persze hogy be, ez nem is tudom hogy fogalmazódhat meg valakiben kételyként.

Egy kedves lakótelepi barátom ismerkedett meg hetek leforgása alatt a droggal, izmos jó kiállású volt, amikor időnk engedte jártunk edzeni is. Először akkor vettem észre hogy benne van ebbe, amikor is én már hulla voltam az edzés végén, Ő még akkor hajtotta magát igazán annyi energiája lett a tablettától, az eredménye az lett hogy összeesett testileg, az izmai testsúlya felére csökkent, a kezei nyaka, állkapcsa rángatózott, nem bírt egy helyben állni.

Mivel szüleimmel élek, és semmilyen segítséggel nem tudtam neki szolgálni azon kívül hogy néha át megyek, így maradt a remény hogy hátha rájön ideje abbahagyni mert nagyon tönkre ment tőle.

Ez volt tavaly nyáron, jelenleg már nem csinálja szerintem mert elmúltak a rángatózásai

21F

2014. márc. 27. 21:38
 2/13 anonim ***** válasza:
78%
Már mért is fogadnám be? Régen sem kedvelt téged, 12 éven át nem foglalkozott veled, de most jól jönne a segítséged neki, nem? Oldja meg, ahogy akarja.
2014. márc. 27. 21:54
 3/13 A kérdező kommentje:

2#

hát kb ez a szitu :/

2014. márc. 27. 21:57
 4/13 anonim ***** válasza:
78%

"párommal élünk egy 1,5 szobás albérletben"

A tulajdonos / főbérlő mit szól a dologhoz?

2014. márc. 27. 22:04
 5/13 anonim ***** válasza:
95%

Dehogy fogadnám.

"... mert a bátyám szerint 2 hetente kifizetnék a m.helyén."

Vagy jönne a klasszikus duma, hogy most nem fizettek ki, majd holnap, majd holnap, majd holnap... hagyjuk már.

2014. márc. 27. 22:07
 6/13 strikeman ***** válasza:
96%
Eddig leszart titeket évekig, az anyját meglopta, ja, meg még lehet utált is téged. Most meg a segítség kellene neki? Hát elég nagy koloncot vennétek a nyakatokba az tuti. Ráadásul a drogosok bármit meg tudnak ígérni, egy nap meg arra értek majd haza, hogy tök üres a lakás, mert mindent kipakolt. A párod is biztos örülne.
2014. márc. 27. 22:10
 7/13 A kérdező kommentje:

4# őszintén szólva nem kérdeztem még meg.

6#, na ez az... és ha olyat is elvisz, ami a tulajé?

2014. márc. 27. 22:11
 8/13 anonim ***** válasza:
56%

Ha régen drogozott de már nem akkor IGEN!

Ha régen nem dolgozott de már VAN MUNKÁJA SZINTÉN IGEN!

2014. márc. 27. 22:14
 9/13 anonim ***** válasza:
91%

Hasonló helyzetben vagyok - valamennyire. Jövő hét hétvégén fogok befogadni valakit, mondjuk anyagilag elméletileg be vagyok biztosítva.

Külföldön élünk és nővérem megkért, hogy segítsek a párjának a fiának, aki kábé 20 éves. Nem nagyon ismerjük. Amennyit láttam belőle eddig: gyerekes, felelőtlen. Remélem felfogta, hogy tényleg csinálnia kell, remélem, hogy beszéli a nyelvet, és remélem, hogy nem marad a nyakunkon 3 hónapnál tovább, de jó lenne, ha csak 2 hónapig lenne itt. Albit én se fogok kérni tőle, csak azt, amit fogyaszt.

Szóvalt tudom milyen ez. Családtag szegről-végről...szinte kötelességed befogadni, mert mások egyből azt mondják, hogy naná, hogy fogadd be, hisz a családod egyik tagja...na persze mondani könnyű. Nekem sincs kedvem egy jóformán vadidegen férfit itt kerülgetni 2-3 hónapig, de most mit csináljak? Hátha ezzel leveszem a terhet a nővéremék válláról. Ha megáll a saját lábán, nem kerül semmibe onnantól kezdve a nővéreméknek és akkor a két kicsinek is több jut, meg a házfelújításra.

Már segítettem így pár embernek, egyik az ex-sógorom volt. Azért a tudat utána, mikor a saját lábára áll egy ilyen szerencsétlen, jó érzéssel tölti el az embert, hogy tudott segíteni.

Be fogod fogadni, mert nem utasítottad vissza egyből, hanem agyalsz rajta.

Mielőtt befogadod, a szabályokat kő keményen fektesd le. Szemtől szembe mond el a házirendet, mert amit nem mondasz el, az később probléma lesz.

Sok sikert és remélem nem lesz vele baj!

2014. márc. 27. 22:15
 10/13 anonim ***** válasza:
84%
Az alkeszok, drogosok gyógyithatatlan betegek csak ideig óráig tünetmentesek, szerinted hol talál munkát egy öregedő tanulatlan drogos, medig lesz meg az a meló, menyi idő amig a stressz kikésziti és viszatér a szerhez...
2014. márc. 27. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!