Befogadnád egy barátnődet és a kisfiát néhány hétre magatokhoz?
1,5 szobás albérletben lakunk a párommal. Egyik barátnőméknek anyagai gondjaik vannak. Közüzemi tartozások miatt a tulaj ki akarja rakni őket az albérletből. Mikor a párom meghallotta, azt mondta hogy a barátnőm és a 2,5 éves fia jöhetne a félszobába hozzánk, a férje meg azt csinál amit akar. (Az adósság nagy részét a férfi csinálta, amikor volt egy kevéske pénzük, előbb vett sört és cigit mint a gyereknek tejet vagy gyümölcsöt).
Nagyon rendes a páromtól ez a gesztus, de félek hogy ebből bajunk lesz, hisz mi is csak albérlők vagyunk.
Úgy jöttünk ide, hogy csak 2en fogunk itt lakni, anyagilag sem állunk úgy hogy még plusz 2 főt etessünk (ha a barátnőm beleadna a kiadásokba talán beleérne), és igazából azt sem tudom, hogyan élnénk együtt 4esben.
A barátnőm szülei elváltak, az anyjáék 1 szobás lakásban laknak 2en, az apjáék 1,5-esbe hárman. Más rokon vagy barát aki segíteni tudna nincs. Több embernek tartoznak, köztük nekünk is. 1 fizuból élnek plusz amit a gyerek után kapnak.
Ti mit tennétek?
Ha lenne saját lakásunk én is befogadnám őket, akár 1 évre is. De mi is albérletben vagyunk.
Nem tudom, hogy a tulaj belemenne-e... Ha megpróbálnánk eltitkolni előle biztosan lebuknánk... :(
Még nem biztos semmi sem, de nem tartom túl valószínűnek hogy min. 100-150 ezer ft hulljon barátnőmék zsebébe.
Biztos is, hogy nem tudnátok titkolni. Még azt is el tudom képzelni, hogy a szomszédok elmondanák a tulajnak, mindenhol vannak kíváncsi mamikák, akik pontosan tudnak mindent.
Arról nem beszélve, hogy megugrana a fogyasztásotok hirtelen, ez is feltűnhetne.
Nem fogadnám be őket. Nem azért mert nem érzem át a helyzetüket, de:
a tartozást ki kell fizetni.
Megértem, hogy nehézségeik vannak, de ki fogja ezt így megoldani, ha nem ők?
Ebből később a pároddal, a lakástulajdonossal is problémád lehet.
Természetesen egy-egy ebéddel, vacsorameghívással, használható ruhákkal stb.stb. segíteném a barátnőt, a gyermeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!