Te befogadnád a házadba anyósodat, ha 7 évig rá se nézett volna az unokáira?
tudod 18: neked nincs gyereked ez szinte biztos.
Mert ha lenne akkor tisztában lennél azzal az érzéssel ami akkor jön amikor a számodra legfontosabb kis életekre valaki akinek szeretnie kellene őket azt mondja, hogy dögöljön meg az összes.
Az ilyen egy valamire való szülő szemében elveszíti minden rokoni előjogát és semmi alapon ne számítson segítségre.
És nem, nem azonos az, hogy valaki halált kíván néhány ártatlan léleknek azzal, hogy hagyok valakit elfogyasztani amit maga főzött.
Én nem fogadnám be! Most is csak azért keresett meg titeket, mert hajléktalanná válhat, még véletlenül sem a bocsánatkérés vagy a mély megbánás miatt. Ha most is jól menne neki, rátok se bagózna, hidd el.
Aki a gyerekeimre ilyet mond, az nem érdemli meg, hogy a házamban éljen. Oldja meg maga, ennyi.
Figyelj, nézd a helyzetet a saját szemszögedből, mindegy hogy mit tett volna az édesanyád/édesapád. Szüleid, és legyenek ők a legrosszabb emberek, felneveltek téged. Biztos vagyok veled, bármit is követtek volna el, nem engednéd, hogy aluljáróban csövezzen.
Amíg talpra áll, addig be kellene fogadnotok, csak hajtani, hogy dolgozzon erősödjön meg, és vegyen ki egy albérletet.
Egyébként nincs megtakarításotok? Fizethetnétek neki egy olcsó albérletet, akár csak egy szobát valahol, feltételekkel, hogy ez x időre szól. Dolgozzon mert lefogjátok venni róla a kezeteket.
Még ez is egy alternatíva :)
# 24
Nézd én úgy gondolom, ha nem segítenek rajtuk, legyen az annyival, hogy befogadják akkor az otthonukba ideiglenesen. Akkor ők se jobb emberek nála, mert mindegy mit tett. A férfi édesanyja, ő nevelte fel, és ha engedik hogy egy aluljáróban halálra fagyjon, akkor ők ugyan olyan szemetek, mint amilyen az anyós volt.
Szerintem itt mutatkozik meg, hogy kiben mennyi emberség lakozik, hogy tudja félretenni a sérelmeket :)
23. Fizessenek neki albérletet amíg talpra áll?
Tele van hitelekkel, tehát talán még megélhetésre sincs pénze. Azt is ők állják? A mai bérletárak mellett?
Megismétlem, amit előbb írtam. A rokon addig rokon amíg úgy is viselkedik. Anyós eljátszotta azt az előjogát, hogy rokonként kezeljék.
Amúgy, ha én lennék ilyen helyzetben inkább hagynám, hogy szülőtartást követeljen mert:
1: Azt fizetnie kell a másik fiacskájának is aki nem habozott teljesen telerakni hitellel az anyját.
2: Mivel gyerekek vannak a családban ez az összeg a töredéke lenne annak, amit a közvetlen eltartásra kellene fizetni és még csak el sem kell őt viselni. Arra ugyanis nem kötelezhetnek, hogy a házamba fogadjam be azt, aki a gyerekeim halálát kívánta.
23!
Te ezt komolyan gondolod? Az ember nem azért rak félre, hogy egy ilyenre költse. Menjen oda, ahol eddig volt. Ha eddig nem érdekelte a gyereke, meg az unokája, akkor most se érdekelje. Teljesen mindegy, hogy anya, apa, anyós, após... Van az amikor az embert nem tudja érdekelni, hogy mi van velük... Nem jobbak, mint az anyósa? Nem hiszem, hisz ők nem kivánták a halálát, ahogy ő a unokájáét. Felnött ember. Oldja meg az életét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!