Miért nem szeretik a gyerekemet? Nem a gyerek tehet róla, hogy nem vér szerinti unoka.
4 hónapos terhesen hagyott el az exem. 9 hónapos volt a lányom, mikor a mostani páromat megismertem.
Ő elfogadta, sőt imádja a lánykámat.
A szülei nem örültek annak, hogy egy vadidegen gyerekét visszük hétvégente magunkkal.
A kislány most 5 éves, érzi hogy a "mamáék" őt nem szeretik.
Mikuláskor, húsvétkor egy szelet csokit sem vesznek
neki. Születésnapra, karácsonyra úgy kap ajándékot tőlük,hogy én megveszem, és felcsempészem a lakásukba.
Ha beteg, ők nem vigyáznak rá, még csak telefonon sem érdeklődnek, hogy meggyógyul e stb.
Nekem is rosszul esik, és a kislány is néha sírdogál miatta.
Egyet árulj már el kérdező, ez nyilván nem tegnap kezdődött, minek halogatod a megoldást évek óta?
Ők akkor olyanok, hogy nem tekintik vér szerinti unokának a gyereked, ez van. Nem is kötelességük, semmi közük nincs úgymond hozzá, a párod nevelt lánya és ennyi.
Ellenben ritka nagy bunkóság így bánni egy gyerekkel, szívük joga, de én biztos nem mennék hozzájuk vasárnaponként, hisz a lányod is a család része általad, akár tetszik nekik, akár nem.
Nem ez tényleg nem tegnap kezdődött.
De nem is 5 éve tart, szerencsére.
Lefekvés előtt beszélgettem a lányommal. Mondtam neki, hétvégén itthon maradunk, főzök neki valami finomat, mondja meg mit enne.
Rögtön kérdezte miért nem megyünk a Piri mamához? És hogy mi rosszat csinált, ami miatt az a büntetés, hogy nem láthatja a nagyszüleit?
Az apai nagyszülei egyébként meghaltak.
35#
Egyébként én is úgy nőttem fel, hogy olyan idősekkel voltam napi kapcsolatban, akik nem rokonaim. Egyszerűen szomszédok. 3 éves korom óta ismernek, és mindig mondják, hogy én vagyok a pót unokájuk.
Senki nem kényszerítette őket, egyszerűen így alakult.
De az emberek nem egyformák.
Mi olyan meglepő abban, hogy nem vagyunk egyformák?
Van akinek fontos az, hogy az unoka az ő vére legyen. Egy szülő sem arról álmodik, hogy a fia egy olyan nővel jöjjön össze, akinek már mástól van egy gyereke. Csak van aki toleránsabb, elfogadja, de arra sem kéne haragudni, aki nem.
Engem nagyon meglepnek a válaszok.
Történt valami, ami miatt egyre jobban nem szeretik a kislányt?
9 hónaposan,2-3 évesen szerették?
Valami miatt megváltoztak, de, hogy mi miatt, azt neked kellene kideríteni.
2-3-4 éve is így volt az ajándékozás?
Mert ha igen, akkor lehet úgy gondolják, hogy mindig így volt, jó volt így, nem kell változtatni.
Akkor viszont ez nem annak a jele, hogy nem szeretik, csak így szokták meg.
Vagy, lehet veled van bajuk és így a legkönnyebb fájdalmat okozni neked? Ez mondjuk nagyon ronda dolog lenne!
Nem értem az emberek logikáját... Akkor az örökbe fogadott gyerekeket senki ne szeresse és mindenki emlékeztesse hogy nem vérszerinti rokonok?
A kislánynak igenis a párod az apukája, ő neveli baba kora óta. Azért 5 év alatt időszerű lett volna anyóséknak elfogadni a döntését. Én a helyetekben a kislány nélkül leülnék velük, hogy őszintén mondják el mi a gondjuk, ha nem akarnak titeket látni mondják el, viszont ezt így nem csináljátok tovább mert bántják ezzel és semmi kedved egy síró gyereknek magyarázni mért nem szeretik a nagyszülei. Amúgy meg szerintem szörnyű amit csinálnak. Mit tehet róla szegény hogy genetikailag ki az apja...
Én aztán nem vagyok ömlengős típus, de azt borzasztóan ridegnek tartom, hogy egy kisgyereknek, akit ráadásul a fiam nevel, arra nem vagyok képes, hogy ünnepekre vegyek valami apróságot. Én is elvált szülők gyermeke vagyok, az apukámnak és az anyukámnak is lett új párkapcsolatból gyereke. Mégis, a mostohaanyám szülei és testvére saját rokonukként szeret, mindig rengeteg mindent küldenek nekem is, mert attól, hogy vér nem köt minket össze, még egy család vagyunk azzal, hogy az apám az ő lányuknak a férje. Sőt, még a másik húgomnak, aki anyám új kapcsolatából van is mindig küldenek ajándékot. Szóval számomra érthetetlen ez a viselkedés.
És azt hiszem ebben az esetben nem érdekelne, hogy a párom szülei, nem vinném a gyerekem többé, idővel megszokná, mint hogy egész életében érezze, hogy őt nem szeretik, csak mert másnak a gyereke, amiről ő aztán nem tehet.
"Nem értem az emberek logikáját... Akkor az örökbe fogadott gyerekeket senki ne szeresse és mindenki emlékeztesse hogy nem vérszerinti rokonok?"
Mit nem értesz? Akinek fontos a vérkapcsolat, az ne fogadjon örökbe gyereket.
A kettő amúgy sem hasonlítható össze, itt a férfi nem akarta ezt a gyereket, nem tervezte, nem együtt küzdöttek érte (mint örökbefogadásnál) csak benne volt a csomagban, ami az anyukával járt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!