Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért nem szeretik a gyerekeme...

Miért nem szeretik a gyerekemet? Nem a gyerek tehet róla, hogy nem vér szerinti unoka.

Figyelt kérdés

4 hónapos terhesen hagyott el az exem. 9 hónapos volt a lányom, mikor a mostani páromat megismertem.

Ő elfogadta, sőt imádja a lánykámat.

A szülei nem örültek annak, hogy egy vadidegen gyerekét visszük hétvégente magunkkal.

A kislány most 5 éves, érzi hogy a "mamáék" őt nem szeretik.

Mikuláskor, húsvétkor egy szelet csokit sem vesznek

neki. Születésnapra, karácsonyra úgy kap ajándékot tőlük,hogy én megveszem, és felcsempészem a lakásukba.

Ha beteg, ők nem vigyáznak rá, még csak telefonon sem érdeklődnek, hogy meggyógyul e stb.

Nekem is rosszul esik, és a kislány is néha sírdogál miatta.

2016. okt. 4. 18:34
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 anonim ***** válasza:
91%

Egyet árulj már el kérdező, ez nyilván nem tegnap kezdődött, minek halogatod a megoldást évek óta?

Ők akkor olyanok, hogy nem tekintik vér szerinti unokának a gyereked, ez van. Nem is kötelességük, semmi közük nincs úgymond hozzá, a párod nevelt lánya és ennyi.

Ellenben ritka nagy bunkóság így bánni egy gyerekkel, szívük joga, de én biztos nem mennék hozzájuk vasárnaponként, hisz a lányod is a család része általad, akár tetszik nekik, akár nem.

2016. okt. 4. 20:35
 32/66 A kérdező kommentje:

Nem ez tényleg nem tegnap kezdődött.

De nem is 5 éve tart, szerencsére.

2016. okt. 4. 21:50
 33/66 A kérdező kommentje:

Lefekvés előtt beszélgettem a lányommal. Mondtam neki, hétvégén itthon maradunk, főzök neki valami finomat, mondja meg mit enne.

Rögtön kérdezte miért nem megyünk a Piri mamához? És hogy mi rosszat csinált, ami miatt az a büntetés, hogy nem láthatja a nagyszüleit?

Az apai nagyszülei egyébként meghaltak.

2016. okt. 4. 21:53
 34/66 anonim ***** válasza:
75%
Meglepő válaszok vannak itt... az én nagyim 81 éves két örökbefogadott gyerek van a családban, mindkettő az unokája, egyiket konkrétan ő nevelte 60on túl, amikor a gyámja lett, de még sose mondta egyikre se, higy nem az unokája
2016. okt. 4. 21:58
 35/66 A kérdező kommentje:

35#

Egyébként én is úgy nőttem fel, hogy olyan idősekkel voltam napi kapcsolatban, akik nem rokonaim. Egyszerűen szomszédok. 3 éves korom óta ismernek, és mindig mondják, hogy én vagyok a pót unokájuk.

Senki nem kényszerítette őket, egyszerűen így alakult.

De az emberek nem egyformák.

2016. okt. 4. 22:03
 36/66 anonim ***** válasza:
70%

Mi olyan meglepő abban, hogy nem vagyunk egyformák?

Van akinek fontos az, hogy az unoka az ő vére legyen. Egy szülő sem arról álmodik, hogy a fia egy olyan nővel jöjjön össze, akinek már mástól van egy gyereke. Csak van aki toleránsabb, elfogadja, de arra sem kéne haragudni, aki nem.

2016. okt. 5. 07:16
 37/66 anonim ***** válasza:
43%

Engem nagyon meglepnek a válaszok.

Történt valami, ami miatt egyre jobban nem szeretik a kislányt?

9 hónaposan,2-3 évesen szerették?

Valami miatt megváltoztak, de, hogy mi miatt, azt neked kellene kideríteni.

2-3-4 éve is így volt az ajándékozás?

Mert ha igen, akkor lehet úgy gondolják, hogy mindig így volt, jó volt így, nem kell változtatni.

Akkor viszont ez nem annak a jele, hogy nem szeretik, csak így szokták meg.

Vagy, lehet veled van bajuk és így a legkönnyebb fájdalmat okozni neked? Ez mondjuk nagyon ronda dolog lenne!

2016. okt. 5. 08:10
 38/66 anonim ***** válasza:
79%

Nem értem az emberek logikáját... Akkor az örökbe fogadott gyerekeket senki ne szeresse és mindenki emlékeztesse hogy nem vérszerinti rokonok?

A kislánynak igenis a párod az apukája, ő neveli baba kora óta. Azért 5 év alatt időszerű lett volna anyóséknak elfogadni a döntését. Én a helyetekben a kislány nélkül leülnék velük, hogy őszintén mondják el mi a gondjuk, ha nem akarnak titeket látni mondják el, viszont ezt így nem csináljátok tovább mert bántják ezzel és semmi kedved egy síró gyereknek magyarázni mért nem szeretik a nagyszülei. Amúgy meg szerintem szörnyű amit csinálnak. Mit tehet róla szegény hogy genetikailag ki az apja...

2016. okt. 5. 09:22
 39/66 anonim ***** válasza:
87%

Én aztán nem vagyok ömlengős típus, de azt borzasztóan ridegnek tartom, hogy egy kisgyereknek, akit ráadásul a fiam nevel, arra nem vagyok képes, hogy ünnepekre vegyek valami apróságot. Én is elvált szülők gyermeke vagyok, az apukámnak és az anyukámnak is lett új párkapcsolatból gyereke. Mégis, a mostohaanyám szülei és testvére saját rokonukként szeret, mindig rengeteg mindent küldenek nekem is, mert attól, hogy vér nem köt minket össze, még egy család vagyunk azzal, hogy az apám az ő lányuknak a férje. Sőt, még a másik húgomnak, aki anyám új kapcsolatából van is mindig küldenek ajándékot. Szóval számomra érthetetlen ez a viselkedés.

És azt hiszem ebben az esetben nem érdekelne, hogy a párom szülei, nem vinném a gyerekem többé, idővel megszokná, mint hogy egész életében érezze, hogy őt nem szeretik, csak mert másnak a gyereke, amiről ő aztán nem tehet.

2016. okt. 5. 09:31
 40/66 anonim ***** válasza:
27%

"Nem értem az emberek logikáját... Akkor az örökbe fogadott gyerekeket senki ne szeresse és mindenki emlékeztesse hogy nem vérszerinti rokonok?"

Mit nem értesz? Akinek fontos a vérkapcsolat, az ne fogadjon örökbe gyereket.

A kettő amúgy sem hasonlítható össze, itt a férfi nem akarta ezt a gyereket, nem tervezte, nem együtt küzdöttek érte (mint örökbefogadásnál) csak benne volt a csomagban, ami az anyukával járt.

2016. okt. 5. 09:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!