Anyóssal nagyon megromlott a viszony. Nagyon messze lakik,300 km-re. Én nem mehetek hozzá, viszont azt elvárja, hogy a férjem elvigye hozzá. Én ezt nem akarom engedni. Megtehetem?
#42, de egy elhülyült anyósról van szó.... szerintem jól kijönnél vele.
Ha esetleg olvasnál is....
"Neki az volna jó, ha a férjem itthagyna, és hazaköltözne hozzá mert mi az osztrák határnál lakunk ő meg a szerbnél. Gyűlöl, amiért ilyen messze jött tőle a fia. És ezen nem tudok segíteni." ( #14)
43-ra:
Ez a meny (a kérdező) interpretációja.
Jó lenne (de itt nincs lehetőség) a másik felet (anyóst) is meghallgatni.
Kíváncsi volnék arra is, hogy a férj hogyan vélekedik a kettőjük közötti háborúról.
Nem tudjuk azt sem, honnan indultak: a feleség lakóhelyére költözött a férj, vagy együtt költöztek (pl. állás miatt) ilyen messzire a férj édesanyjától. A messzire költözést hogyan kommunikálta a férj az édesanyjával.
Nem tudjuk, élnek-e a kérdező szülei, ők milyen távolságban vannak, velük milyen a viszony.
Nem tudjuk, a férj apja él-e még, együtt él-e a férj anyjával és ha igen, ővele milyen a viszony.
Ezek mind árnyalnák a képet.
Azt viszont butaságnak tartom, hogy egy 3 éves ne lehetne pár napig édesanyja nélkül. Sőt, akár édesanyja ÉS édesapja nélkül (olyan rokonnál, akivel már sokszor volt). Természetesen, ha anyuka eddig ügyesen magához láncolta a kisfiát (pl. vele alszik, nem a férjével), akkor ez nehezebben megy.
Viszont egy normális apa-anya-fia viszony esetén apával simán el kéne lennie egy hétvégét anya nélkül. A szoptatás befejeződésével az apa mindent ugyanúgy meg tud csinálni a gyerekkel, mint az anyja. Normális esetben foglalkozott is vele, és a gyerek szeret is vele lenni.
Árulkodó az a mondat, hogy a kérdező büntetésnek éli meg, ha pár napig nem látja a fiát. 20-25 év múlva könnyen lehet, hogy ő is ugyanúgy utálni fogja a menyét, aki messzire vinné tőle a fiacskáját, és miatta nem láthatná elég gyakran.
44 a "20-25 év múlva könnyen lehet"- nem egy erős érv. Nincs arra szabály, hogy a kor előrehaladtával butulni is kell, két gyerekem már "kirepült" - mi mindenfelé hiszti nélkül csináljuk.
úgy is lehet.
49-re:
Semmiféle butulásról nincs szó.
De ha a 3 éves gyerekétől való pár nap távollétet büntetésként él meg, akkor irreálisan rácsimpaszkodik. És borítékolható, hogy ha felnő a gyereke, akkor ugyanúgy rossz néven veszi, ha egy nő miatt elköltözik 300 km-re.
Szóval a kérdező nagyon hasonló az anyósához. Ami nem is csoda, hisz közismert, hogy általában olyan párt választunk, amilyen az ellenkező nemű szülőnk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!