Azok akik szakítottak anyóssal/nyíltan megromlott a viszonyuk, hogyan jutottak el ide?
Mert ugye sokáig megy a játék, hogy nem szól érte az ember, meg megcsinálja, meg belemegy a kérésbe stb mert hát mégis csak a párom anyja (pláne ha gyerek is van, akkor meg hát mégis csak a nagyi).
És hogy jutottatok el arra a pontra, hogy inkább legyen rossz a viszony (esetleg szakítsátok meg a kapcsolatot), de nem játszátok tovább a játékát?
" És hogy jutottatok el arra a pontra, hogy inkább legyen rossz a viszony "
-erre nem lehet egy választ adni,hisz mindenkinél más és más a szitu,
Régi történet, mert anyósom pár éve meghalt.
Amikor addig fajult a dolog, hogy az anyósom foggal-körömmel szét akarta tépni a kapcsolatunkat, bevetve mindent, amit csak egy magafajta hisztéria tudott (a család felhasználása, a férje ellenem uszítása, nagyközönség előtti nyílt megalázás), akkor jött a szakítás.
Ez olyan formában történt, hogy közöltem a férjemmel, hogy ő maga mehet, de én többet látni nem akarom az anyóspajtit. A férjem szerencsére teljes mértékben belátta, hogy aljaas és önző az anyja, hiszen maga is menekülni akart mindig tőle. Kemény meccs volt, de megcsináltuk, egyrészt mert összefogtunk, másrészt mert én erős lélek vagyok.
A gyereket oda kell engedni a nagyihoz alapból, mert a nagyanyja. Ez a viszony köztük van, nem közted és a nagyi között. De mivel felelős vagy a gyereked lelki egésszégéért is, oda kel figyelni. Hazajön a nagyitól, látod rajta, hogy hogyan változott, látod, hogy a nagyi jót vagy rosszat adott hozzá, és a gyerek előbb-utóbb elkotyogja azt, hogy a "nagyi ezt mondta rólad vagy a nagyi ezt üzente neked". Na ekkor szépen felhívod az anyóst (előtte mindent megbeszélsz a férjeddel!), vagy írsz neki levelet (ha e-mailje nincsen, akkor hagyományosat), és helyreteszed: mivel a gyereket eszköznek használja ellened, és a gyerek lelkére nagyon nincs az jó hatással, hogy két haragos felnőtt között kell neki közvetítenie, tehát innentől kezdve a gyerek akkor megy hozzá, ha először ő maga hozzátok utazik és bocsánatot kér tőled, valamint a viselkedését gyökeresen megváltoztatja. Egyébként csak akkor, amikor a gyerek nagykorú lesz.
Gyűlölködő, állandó háborúságot szító anyósokat ignorálni kell. Aki nem képes adig eljutni, hogy tudomásul vegye a fia (vagy lánya) választottját, az önző, birtokló és infantilis ember. Felnőttkét e három vonás kombinációja ritka rossz dolgokrat képes produkálni.
"erre nem lehet egy választ adni,hisz mindenkinél más és más a szitu"
Pont ezekre a más és más szitukra kíváncsi.
Azért vagyok rá kíváncsi, mert nálunk (és ahogy olvasgatom sok ilyen eset van még), nem igazán lehet egyértelműen szakítani anyóssal.
Mindig éppen csak annyi borsot tör az orrunk alá, hogy azért mindig kicsit bosszantson. Csak ezt csináld meg, csak ezt intézd el, csak ezt tedd meg, csak ide gyere el...szóval mindig csak egy kicsit szervez nekünk keresztbe és mostanra jutottunk el kb addig, hogy már nem bírjuk tovább, többet ér a lelki nyugalmunk mint anyósnak ugrálni.
Udvariasan és finoman, de le akarjuk építeni anyóst.
Na és kinél hogyan jött el ez a pont? (minden tiszteletem azoké, akiknek jó a viszonyuk anyóssal, sajnos a miénk kezd megromlani)
A két fenti példában megfigyelhetted Kérdező, a közös vonásokat:
1 Az ifjú pár egy új, másik család
2 A férj-feleség együtt döntöttek, ahogy egy párkapcsolatban ez elvárható.
Nekünk nem voltak túl durva bepróbálkozások, de mi is mindig megbeszéltük, kinek a szülei mit "kavargattak" - de azt elég volt kinevetni.
Azt írod hogy még is csak a párod anyja. Akkor ő is mondhatná nem szivatom a Gizikét mert még is csak őt választotta a fiam, ő az unokáim anyja.
Ennyire ne legyél lelkiző. Mondj mindenre nemet, ne engedj szervezkedni neki.
Hát mi most mondtuk el neki a problémáinkat, mert ő sérelmezte, hogy látja bajunk van de nem mondjuk el. Hát elmondtuk, iszonyatosan besértődött, kiabált velünk a gyerek előtt, elviharzott és mert a másik gyerekéhez panaszkodni. Vele teljesen más a viszonyuk, ő az anyós oldalán van és mos összerúgta velünk a port mert mi milyen szemetek vagyunk.
Úgyhogy most nagy családi körbesértődés van csak azért, mert őszintén elmondtuk a problémáinkat.
Ahogy látom, a folyamatos játék az egyetlen megoldás. Megoldani/fejleszteni a kapcsolatot nem lehet, szakítani azért mégsem kellene. Úgyhogy folytatjuk a folyamatos "most nem alkalmas", "most nem tudjuk megcsinálni" játékot és lavírozunk ahogy eddig is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!